Skip to main content

Totul despre proiectul NewMoney. Cine sunt jurnaliştii din echipă şi cine va finanţa publicaţia

 
Ionut Ancutescu
Ionut Ancutescu

Publicaţia de business NewMoney se apropie de data lansării. Când va apărea, ce jurnalişti fac parte şi cine finanţează proiectul?

Publicitate

Echipa editorială este condusă de Ionuţ Ancuţescu (redactor-şef), cel care a pornit şi coordonează revista economică.

NewMoney este în acest moment în faza pregătirii ediţiei pilot, urmând ca primul număr să apară pe 24 octombrie. Pentru început, va fi bilunar, urmând ca de anul viitor să se treacă la apariţie săptămânală.

Cine este finanţatorul?

Proiectul revistei este finanţat de omul de afaceri Sacha Dragic. De origine din Serbia, Dragic a venit în România la începutul anilor 90. În prezent, este acţionarul principal al companiei SuperBet.

Echipa editorială New Money:

- Alexandra Pele - Va scrie pe finanţe, bănci, asigurări. Înainte a lucrat la Gândul.

- Florel Manu - Retail, imobiliare, turism. A fost la Adevărul, Realitatea, Mediafax.

- Carol Dan. Domenii: Energie, industrie. Anterior la Wall-Street, Ziarul Financiar.

- Cristina Dobreanu. Domenii: Profit, antreprenori. Ex Forbes.

- Oana Coşman. Scrie pe IT. A lucrat la Forbes.

- Mimi Noel - international. În trecut la Money Express, BusinessWeek, Agerpres.

- Raduly Laszlo. Foto. Adevărul, Forbes, Money Express, Business Magazin.

- Maximilian Turza. Art Director. Ex Reader's Digest.

- Răzvan Ţupa - colaborator cultură

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dragos c. dragos c.
    am rasfoit primul numar si l-am citit pe al doilea. sunteti rautaciosi. revista arata foarte bine si e scrisa ok. nu inteleg *** de aici. pana acum ne plangeam ca ne moare presa, iar acum aruncam cu noroi intr-un proiect print nou si curajos?? aiurea!
  • Gigi Gigi
    Iar a pacalit Ancutescu niste oameni binevoitori. Ce pot sa spun, stie meserie domnulredactorsef (de pacalit, ma refer). L-as intreba pe domnul Dragic daca Ancutescu i-a pus pe masa niste rezultate obtinute la produse media anterioare - adica cifre, nu bla bla-uri. Pentru ca daca vrei sa investesti in jurnalism, fac niste baieti treaba fenomenala pe la Casa Jurnalistului sau alte proiecte similare. Iar daca vrei jurnalism economic, Ziarul Financiar e de vanzare, nu e mai simplu sa cumperi un brand care deja functioneaza?
    Nu il cunosc pe domnul Dragic, dar imi pare rau de banii lui. Putea sa ii foloseasca mult mai intelept.
    New Money e Wasted Money. Atat.
  • iwoody iwoody
    Cruela, coreste si destepte observatiile tale. Totusi, nu patronul ar trebui sa dea tonul unei publicatii si nici macar sa puna partitura pe stativ. Cu oameni ca redactorul sef, gropar de publicatii, nu ai cum sa faci performante. daca ai un antrenor care a retrogrdat doua echipe din A in B si apoi si din B in C, nu il aduci inapoi in A decat daca te pacaleste. Cazul de fata. Poate omul cu pariurile intelege ca pariaza pe un cal si o herghelie morti toti.
  • Cruela Cruela
    Gresit, Iwoody, nu lucrez acolo si nici macar nu lucrez in presa, insa am lucrat cu multi ani in urma. Dar, prin natura meseriei, inca mai stiu ce se intampla in piata media si cunosc oamenii, unii vechi colegi de breasla.
    Nu stiu acest domn patron de case de pariuri cat timp va fi dispus sa finanteze o revista de business care, daca va avea viata lunga, va incepe sa produca bani peste niste ani incolo. Daca crede ca o sa castige ca la pariuri si va face profit peste noapte, atunci se insala amarnic.
    Nu stiu daca domnul cu pariurile stie ce inseamna sa faci o revista si cata munca este la un astfel de proiect. Este dispus sa investeasca in promovare, in marketing, este dispus sa plateasca bine un om bun de vanzari, este dispus sa plateasca bine o echipa editoriala de calitate?
    Despre asta e vorba.
    Si da, si eu cred ca e un proiect cu viata scurta, insa nu din cauza angajatilor (exista si uscaturi, nu contest, insa nu ii baga pe toti in aceeasi oala).
    Investitorii ar trebui macar sa aiba habar de businessul in care investesc. Omul stie pariuri. Foarte bine, sa vedem cum ii iese pariul asta cu publishingul.
  • alex alex
    inca o revista moarta inainte sa se nasca pe drumul lung pe care au putrezit money express, business week, income etc. vai de cine baga bani acolo. nu mai comentam de cine e pe acolo ca s-a vazut ce pot prin alte parti.
  • iwoody iwoody
    Cruela, lucrezi acolo, clar. Pacat. O sa iti trimiti cat de curand cv-ul. Da, intamplator ii cunosc pe cei care chipurile conduc sandramaua. Fugi repede de acolo.
  • Cruela Cruela
    Iwoody, dar tu ce ai produs? Habar n-ai ce spui. Ii stii pe oamenii astia, de spui ca nu-s in stare de nimic?
  • iwoody iwoody
    proiect nascut mort. fie-i tarana usoara!
    chiar nu se prind investitorii ca bajetii astia nu au nicio treaba cu business-ul? Ca nu au facut niciun ban in viata lor si ca deci nu pot produce nimic?

Trimite un comentariu

sus