Skip to main content

TVR se pregătește să aducă noi seriale coreene. Postul negociază pentru două producții istorice

 
TVR se pregătește să aducă noi seriale coreene. Postul negociază pentru două producții istorice
Foto: TV Mania

TVR vrea să reia „tradiția” serialelor coreene, care i-au adus audiențe consistene în anii trecuți. Consiliul de Administrație al televiziunii publice a decis, săptămâna trecută, începerea negocierilor cu o companie de film din Coreea de Sud pentru achiziționarea licenței de difuzare a două seriale istorice. 

Contractul pentru noile seriale va fi negociat de o comisie formată, printre alții, din Cristian Zgabercea, producător general și Carla Tompea, director programe.

Publicitate

În 2010, serialele coreene erau „pe val” la postul public. Pe atunci, Secretele de la palat „bătuse” Telejurnalul în audiență, iar singura emisiune cu cifre peste serial era „O dată-n viață”, după cum Paginademedia.ro scria AICI

În februarie 2011, coreenele conduceau încă audiența. În februarie 2011, producția coreeană Legendele palatului a fost cea mai urmărită la capitolul seriale: peste 580.000 de orășeni (cifrele, AICI).

Decizia Consiliului de Administrație al TVR, în continuare

Art. 1 – Se aprobă începerea negocierilor cu compania MBC din Coreea de Sud pentru achiziţionarea licenţei de difuzare a doua seriale istorice coreene, conform expunerii de motive 123.191/05.09.2016 şi a notei de fundamentare nr.145.724/05.09.2016.

Art. 2 - Componenţa comisiei de negociere este următoarea: Cristian Zgabercea–Coordonator cu atributii de Producător General, Carla Tompea–Coordonator cu atribuţii de Director Programe, Aurel Linţoiu–Coordonator cu atributii de Şef Serviciu Bugete Interne, Laurenţiu Oprea–Coordonator cu atribuţii de Şef Serviciu Drepturi de Autor, Laura Florescu–Coordonator cu atributii de Şef Serviciu Achiziţii Programe, Licenţe Film, Antonela Murineanu- Serviciul Achiziţii Programe, Licenţe Film, un consilier juridic.

Art. 3 – De punerea în aplicare a prezentei hotărâri răspunde Serviciul Achiziţii Programe, Licenţe Film. Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totul despre seriale, pe Paginadeseriale.ro și pe Pagina de Facebook

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu