Skip to main content

VIDEO. Un spot la Artroflex Compus, interzis de la difuzare de CNA pentru menționarea a două substanțe active

 
VIDEO. Un spot la Artroflex Compus, interzis de la difuzare de CNA pentru menționarea a două substanțe active
Consiliul Național al Audiovizualului a interzis de la difuzare forma actuală a unui spot pentru Artroflex Compus, din cauza faptului că cele două substanțe menționate (controidină și glucozamină) nu figurează în Directiva Uniunii Europene privind suplimentele alimentare. În consecință, ele nu pot fi considerate argumente într-un spot publicitar. 
 
Aceasta a fost și poziția exprimată, astăzi, de Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) în fața membrilor CNA. Reprezentanții RAC au spus că reclama încalcă prevederi ale Codului de Reglementare în publicitate. 

Oficialii Consiliului Român pentru Publicitate a considerat că în cadrul spotului nu pot fi făcute afirmații privind sănătate pentru controidină și glucozamină.

Precizare. Spotul, difuzat în primăvara acestui an, nu mai rulează în prezent pe televiziunile din România.

Publicitate

Spotul Artroflex Compus a fost reclama la CNA de Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA). Propunerea de somație cu intrare în legalitate, ce echivalează cu interzicerea spotului în forma actuală, a fost făcută de Florin Gabrea și a primit votul unanim al membrilor prezenți la ședința de astăzi.  

Reclama interzisă de la difuzare

LEGISLAȚIE. Articolele de lege în baza cărora CNA a decis "somație cu intrare în legalitate"

Codul audiovizualului

ART. 93 "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale"

ART. 94 "În scopul unei informări corecte, orice informaţie sau avertizare conţinută într-o comunicare comercială audiovizuală se difuzează astfel încât aceasta să fie clar percepută de public, în special prin asigurarea următoarelor măsuri: a) să fie prezentată static, lizibil şi pe o durată suficientă, în cazul informaţiei difuzate sub formă de videotext; dimensiunea caracterelor trebuie să fie de minimum 17 puncte în format SD, definiţie standard, respectiv 32 în format HD, înaltă definiţie;"

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Trimite un comentariu