Skip to main content

Alba Neagra cu taxa radio-TV. Dragnea vrea din nou eliminarea taxei. Proiectul a fost votat în Camera Deputaților

 
Alba Neagra cu taxa radio-TV. Dragnea vrea din nou eliminarea taxei. Proiectul a fost votat în Camera Deputaților

UPDATE. Cu puțin timp în urmă legea lui Liviu Dragnea a fost votată în unanimitate de Camera Deputaților, care a fost cameră decizională. Legea urmează să meargă spre promulgare. 

Publicitate

Ieri, cu taxă, azi fără taxă. Deputaţii au reintrodus la cererea lui Dragnea taxa radio-TV în proiectul privind eliminarea unor taxe nefiscale, anunță agenția de presă News.ro

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, marţi, reintroducerea prevederii privind eliminarea taxei radio-TV în proiectul privind taxele nefiscale, după ce Comisia pentru buget a decis luni păstrarea ei în vigoare, hotărâre cu care şi social-democraţii au fost iniţial de acord.

„Am mai discutat cu mulți oameni, aseară și azi-noapte cu mai mulți colegi de-ai mei. Am văzut și reacțiiel de la cele două insituții, pe care, culmea, noi încercăm să le ajutăm”, a spus el în plen. 

În plus, Liviu Dragnea comenta pe pagina sa de Facebook: „Referitor la taxa radio&tv, am luat în calcul atât obiecțiile societății civile, cât și părerile profesioniștilor”.  

Cererea lui Dragnea a venit în plenul Camerei Deputaţilor, în timpul dezbaterilor asupra proiectului PSD. După o pauză de consultări de 5 minute, nu s-a anunţat nicio concluzie, însă deputaţii au început votul asupra amendamentelor.

Prin vot, deputaţii au votat practic renunţarea la articolul privind eliminarea taxei radio-TV. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, astfel încât s-a votat din nou forma iniţială a legii, aşa cum a venit de la Senat, în care este prevăzută eliminarea taxei radio-TV.

Deputatul PNL Andreea Paul a acuzat că "nu există artist mai mare decât PSD în a-i păcăli pe români", încercând să îl critice pe Liviu Dragnea pentru această schimbare a legii, însă preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i-a tăiat microfonul.

În discursul său anterior solicitării, Liviu Dragnea a criticat faptul că sunt probleme în managementul instituţiilor publice de presă, iar taxa radio-TV trebuie eliminată, în pregătirea unor schimbări mai ample în SRTv şi SRR, precum introducerea concursurilor pentru posturile de conducere.

Liviu Dragnea a spus, marţi, că, în pofida înţelegerii de luni, taxa radio-TV trebuie, totuşi, eliminată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu