Skip to main content

VIDEO. Campanie Vodafone. Live pe Facebook cu Tezaure Umane: un iconar, un doinar și un meșter cojocar

 
VIDEO. Campanie Vodafone. Live pe Facebook cu Tezaure Umane: un iconar, un doinar și un meșter cojocar

Mătușa Floare, păstrătoarea tradițiilor oșenești din Negreşti-Oaş, Nicolae Pițiș, doinar din Lăpuş,Nicolae Muntean, iconar din Vinerea, și Dumitru Sofonea (Moș Sofonea), meșter cojocar din Drăguş, vor discuta pe Facebook live, cu internauții despre meseriile lor.

Aceștia sunt Tezaurele Umane Vii ale României, așa cum au fost ei recunoscuți de către Ministerul Culturii. 

Publicitate

Prima transmisiune live pe Facebook va avea loc marți, 25 octombrie, de la ora 19.00, și va fi o invitație la șezătoare cu Mătușa Floare, din Negrești-Oaș.

Seria de discuții live face parte din campania lansată de Vodafone, „România Nedescoperită”, ce promovează români recunoscuți de Ministerul Culturii, Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, drept Tezaure Umane Vii pentru păstrarea tradițiilor românești autentice.

În fiecare marți, de la ora 19.00, pagina de Facebook „România Nedescoperită” va găzdui câte o transmisiune live ce va avea invitat un Tezaur Uman Viu care va împărtăși specificul românesc pe care îl păstrează și va răspunde întrebărilor adresate în direct de utilizatorii Facebook.

Transmisiunile live vor fi realizate din localitățile izolate în care trăiesc invitații, ce acoperă diverse zone ale țării,. 

Laura Barbu, Director Brand and Marketing Communication, Vodafone România „Cu ajutorul tehnologiei, Vodafone prezintă întregii lumi o Românie nedescoperită, izolată de zona urbană, pe care foarte puțini dintre noi ajung să o cunoască direct. Aici găsim Tezaurele Umane Vii care reușesc să păstreze autenticitatea tradițiilor românești și care vor primi acum în casele și atelierele lor, prin intermediul Supernet™ 4G+, vizitatori din toată lumea, cu care vor putea participa, de exemplu, la șezătoare.”

Campania „România nedescoperită” este promovată în mediul online, pe TV și în magazinele Vodafone din toată țara.

Programul „Tezaure Umane Vii”, implementat de Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, urmărește păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial.

Programul vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale și care fac, prin talentul și efortul lor, dovada caracterului excepțional al performării, fiind capabile să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind astfel la asigurarea viabilității acestuia. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu