Skip to main content

Caţavencii: Mongolul din Murfatlar le aminteşte cine le-a fost stăpânul: Lingis Han

 
Caţavencii: Mongolul din Murfatlar le aminteşte cine le-a fost stăpânul: Lingis Han

PRESA DE AZI. Traian Băsescu i-a inspirat pe jurnaliştii de satiră cu declaraţia sa controversată de acum o săptămână, de la România TV, când a spus “N-am avut niciun aranjament cu ei, fie că se numeau Tăpălagă, Bot, Ciocăzanu. Erau lingăi voluntari”.

Publicitate

Grigore Cartianu, Mircea Marian, Robert Turcescu, Mălin Bot, Andreea Pora şi Dan Tapălagă apar astăzi pe coperta ediţiei din această săptămână a ziarului de satiră Caţavencii.

În varianta caricaturizată de publicaţia condusă de Doru Buşcu, cei şase jurnalişti sunt înfăţişaţi drept acoliţi ai conducătorului “Lingis Han”, după modelul celebrei armate a întemeietorului Imperiului Mongol, Ginghis Han.

"Crud şi lipsit de recunoştinţă, Mongolul din Murfatlar îşi îngroapă slugile odată cu cariera şi le aminteşte cine le-a fost stăpânul: Lingis Han", titrează Caţavencii.

Traian Băsescu, în varianta personificată de Caţavencii, le spune ziariştilor:

“Jos limbile de pe preşedintele vostru, slugilor! Am crezut că m-aţi iubit, dar voi, de fapt, m-aţi lucrat pe la spate. Bine, unii dintre voi şi-au făcut de lucru şi prin faţă-nu te face că nu ştii despre ce-i vorba, Bot!”

Fostul preşedinte ţine prima pagină şi în Kamikaze: “De când se poartă ca un prost, lui Băse a reînceput să-i crească părul!”

Reamintim că în urmă cu o săptămână, fostul preşedinte Traian Băsescu i-a atacat pe mai mulţi jurnalişti, printre care Dan Tăpălagă, Mălin Bot şi Laurenţiu Ciocăzanu.

"N-am avut niciun aranjament cu ei, fie că se numeau Tăpălagă, Bot, Ciocăzanu. Erau lingăi voluntari. Această hoardă de propagandişti, dacă spui ceva despe Kovesi... Tăpălagă, unul care m-a lins fără să-i cer. Voluntar a fost. Acum şi-a schimbat obiectul lingerii. (...) Eu nu le-am cerut nici lui Tăpălagă, nici lui Ciocăzanu, nici lui Bot, nici lui Mircea Marian să mă susţină", a declarat Băsescu la RTV, în urmă cu o săptămână.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, principalele subiectele de presei de astăzi.

Click!: “Patimile lui Gyuri Pascu”

“Urmărit de boli, medici şi de moarte. Dezamăgit de lumea artistică. Distrus de tragediile din jurul lui. Aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte viaţa lui Gyuri Pascu, care s-a stins prea devreme, la numai 55 de ani.”

România Liberă: “Iohannis, ambiţii de Putin”

“Singura guvernare care a elaborat un mare ‘proiect de ţară’, întins pe mai multe domenii, aşa cum pregăteşte acum Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti, este Rusia.”

Adevărul: “Românii care chiar fac ochi de om”

“Specialiştii firmei Symme 3D, în colaborare cu centrul OncoGen al Spitalului Judeţean Timişoara, au pus la punct un proiect de realizare a primei imprimante care creează în format 3D şesut uman.”

Libertatea: “Executare pe datorie”

“Şaisprezece milioane de euro şi două milioane de dolari au de achitat statului ministrul Sandu, Pinalti şi afaceriştii Cocoş şi Niro, după condamnările primite luni pentru acte de corupţie, însă ultimul menţionat poate acoperi prejudiciul stabilit de judecători. Ceilalţi şi-au acoperit averile pe numele copiilor, fostelor neveste sau secretarelor şi acum, la ceasul bilanţului, nu mai au cu ce plăti.”

Evenimentul zilei: “Colaborarea ministrului Educaţiei cu Securitatea”

“Mircea Dumitru neagă că ar fi fost colaborator şi susţine că această informaţie a apărut din cauză că a anunţat verificări la şcolile doctorale.”

Gazeta Sporturilor: “El dă ora exactă”

“Daum a pregătit programul pe minute din prima până în ultima zi de cantonament.”

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • manuela manuela
    Pacat ca au scris "proarta" in loc de "poarta" aia de la Kamikaze. Sa inteleg ca nu mai au corectura sau platesc foarte prost.

Trimite un comentariu

sus