Skip to main content

Claudiu Ilioiu, publisher în două proiecte: rebranding Vocea Transilvaniei și o publicație în engleză

 
Claudiu Ilioiu, publisher în două proiecte: rebranding Vocea Transilvaniei și o publicație în engleză
Claudiu Ilioiu

Fostul publisher de la Mediafax Group, Claudiu Ilioiu, se ocupă de două noi proiecte. Este vorba despre relansarea publicației online regionale, Vocea Transilvaniei și de lansarea unei publicații online în limba engleză.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare detalii despre cele două proiecte:

  • Voceatransilvaniei.ro, publicație online regională devine vocea.biz, cu subiecte cu acoperire națională, despre care Claudiu Ilioiu spune că, pe lângă știrile zilei, se va concentra pe ideea de poveste și va conține articole elaborate despre subiectele zilei și nu numai. Publicația are două birouri, unul la Cluj, iar celălalt la București. Vocea.biz este coordonată pe zona editorială de Vlad Mironescu, la redacția din București, și de Crina Duncă, redacția de la Cluj. Vlad Mironescu este un fost jurnalist de la Gandul.info și fost redactor-șef ProMotor. 
  • Al doilea proiect, o publicație în limba engleză, ce vizează publicul din Statele Unite și Marea Britanie - evonews.com. Publicația, lansată oficial în această săptămână, este coordonată editorial de o fostă jurnalistă de la Gândul, Corina Vârlan. 

În prezent, la cele două proiecte editoriale lucrează 15 oameni, urmând ca în 12 luni să se ajungă la 40 (înclusiv câte un corespondent în Marea Britanie și SUA), a spus Claudiu Ilioiu pentru Paginademedia.ro. 

Claudiu Ilioiu, pentru Paginademedia.ro: 

Sunt două produse generaliste, Vocea.biz și EvoNews. Consider că piața de news este foarte încărcată cu produse, în schimb, noi am ales o nișă, despre care cred că va lua amploare și va avea un potențial foarte mare de dezvoltare.

Este vorba despre zona de story și de povești construite pe baza subiectelor la zi și nu numai. Vom avea subiecte personale, materiale de autor și dezbateri de interes generalist. 

Estimez că în 12 luni vom avea un trafic de 400.000 de unici pe zi, pe Vocea.biz. Pentru EvoNews, estimăm peste un milion de unici pe zi după 12 luni. Piața de media internațională ne face să spunem că „sky is the limit”. 

Carte de vizită

Claudiu Ilioiu a fost, până în septembrie, director editorial și publisher la Mediafax Group. 

El s-a angajat la Mediafax în 2008, ca reporter.

În 2011, a devenit Web Content Editor la Ziarul Financiar, ocupându-se și de proiectul După Afaceri, tot pe zona de online.

Din 2014, a devenit Traffic Manager la Mediafax Group. În același an, el a fost numit director editorial și Publisher la Mediafax Group.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu