Skip to main content

"Pleonasmul foto" Klaus Iohannis la Masa tăcerii, imaginea sfârşitului de săptămână pe Facebook

 
foto: mediafax
foto: mediafax

Cum se spune pleonasm în fotografă? a întrebat publicitarul Bogdan Naumovici după apariţia pozei sfârşitului de săptămână.

Publicitate

Mii de oameni au reacţionat în weekend la poza în care apare preşedintele Klaus Iohannis aşezat pe unul din scaunele sculpturii lui Bâncuşi, “Masa tăcerii”, din Parcul Central din Târgu Jiu, vineri, după ceremoniile de comemorare a eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

Articolul publicat vineri pe mediafax.ro, cu titlul: “Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deşi monumentul este însoţit de mesajul "Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”, a adunat peste cinci mii de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări FacebrandsPro pentru Paginademedia.ro.

Din articolul publicat pe mediafax.ro:

“Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

După evenimentul care a avut loc în apropierea Coloanei Infinitului, preşedintele României a acceptat invitaţia autorităţilor locale şi a vizitat şi operele din Parcul Central.

La Masa Tăcerii, şeful statului s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: ‘Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!’”.

În top cinci cele mai distribuite şi apreciate articole publicate la finele săptămânii trecute pe platformele de ştiri mai sunt două articole de pe b1.ro, unul de pe digi24.ro şi unul de pe platforma adevărul.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai distribuite şi apreciate articole de pe site-urile de ştiri, potriviz unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. mediafax.ro, “Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deşi monumentul este însoţit de mesajul "Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”, de Loredana Ficiu

- 5.324 like-uri & share-uri;

2. b1.ro, “Ţara este contaminată de efectele caracatiţei politice hrănită cu indolenţa şi lipsă de reacţie civică. Împărţim aceeaşi vină cu călăii noştri”. Tudor Chirilă, mesaj emoţionant la un an de la tragedia din Colectiv”

Din material:

“‘Tragedia de la COLECTIV de acum un an a însemnat în mod neaşteptat o cotitură în viaţa publică şi politică din România. Drama unor oameni care au ars de vii într-un club total nepregătit pentru a face faţă unui incendiu de asemenea proporţii, combinată cu lipsa de responabilitate a patronilor şi a autorităţilor amorţite de exerciţiul iresponsabil al supravieţuirii la negru, a scos zeci de mii de oameni în stradă într-o revoltă spontană, care a dărâmat un guvern politic şi a adus în loc un guvern de tehnocraţi.

Mai bine sau mai rău, acest guvern a încercat să conducă altfel o ţară care se dovedeşte contaminată total de efectele caracatiţei politice hrănită ani de zile cu indolenţa şi lipsa noastră de reacţie civică. Deşi suntem victime, împărţim aceeaşi vină cu călăii noştri. Politicienii s-au regrupat repede şi au început să decredibilizeze pe toate căile media care le sunt aservite într-un fel sau altul orice iniţiativă de reformă şi mai ales de dezvăluire a modului corupt în care funcţionează sistemul', a scris Tudor Chirilă pe Facebook.”

- 4.999 like-uri & share-uri;

3. adevarul.ro, “Un tânăr din Vrancea a fost amendat de poliţie pentru postări critice pe Facebook împotriva primarului PSD”, de Ştefan Borcea

- 4.111 like-uri & share-uri;

4. digi24.ro, “Cioloş: „O Românie fără corupţie nu este o iluzie, cum susţine Liviu Dragnea”

- 4.026 like-uri & share-uri;

5. b1.ro, “Când nesimţirea devine de nesuportat”. Oana Pellea revoltată de tupeul lui Sebastian Ghiţă de a-l denunţa pe premierul Dacian Cioloş”

“Oana Pellea a pus tunurile pe Sebastian Ghiţă. Actriţa face referire la gestul acestuia de vineri, când împreună cu preşedintele PRU Bogdan Diaconu, l-au denunţat pe Dacian Cioloş la DNA. Cei doi sunt nemulţumiţi de ceea ce a făcut premierul privind Cuminţenia Pământului, spunând că suma dată pe sculptură este “de zece ori umflată”. Oana Pellea s-a declarat revoltată de tupeul lui Ghiţă şi a lui Diaconu, postând pe Facebook un mesaj prin care îşi spune nemulţumirea.

‘Când nesimţirea devine de nesuportat ! Cine susţine astfel de mafioţi înseamnă ca sunt tot mafioţi şi ar trebui cercetaţi!’, a scris actriţa Oana Pela, pe Facebook."

- 3.000 like-uri & share-uri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus