Skip to main content

Licență pierdută și recâștigată în aceeași zi la Neptun TV. Dacă emite anul acesta, ar putea să nu mai intre în must carry

 
Licență pierdută și recâștigată în aceeași zi la Neptun TV. Dacă emite anul acesta, ar putea să nu mai intre în must carry
Neptun TV

Televiziunea Neptun TV, care de două săptămâni nu mai emitea, a rămas oficial fără licență, dar a primit una nou, chiar în aceeași zi. Chiar și așa, dacă postul se va relansa în următoarea perioadă, în viziunea unor cabliști televiziunea și-a pierdut statutul de post must carry, așa cum era până acum.   

Publicitate

Ce s-a întâmplat. Consiliul Național al Audiovizualului a discutat în ședința de astăzi prelungirea licenței Neptun TV, post lansat în Constanța în 1995. Solicitarea a fost însă respinsă. Doar cinci membri au votat pentru prelungirea licenței TV, deși ar fi fost nevoie de șase voturi. Motivul? Postul este în insolvență și s-a întârziat cu depunerea documentelor. Mai exact, unele documente au ajuns la CNA după ce licența expirase deja (după data de 2 octombrie).

Câteva ore mai târziu, în aceeași ședință membrii forului audiovizual au acceptat să introducă pe ordinea de zi o nouă solicitare din partea societății SOTI Cable Neptun, pentru o nouă licență audiovizuală pentru Neptun TV. Șapte membri au votat pentru noua solicitare. Unul a fost împotrivă: Gabriel Tufeanu. 
 
Chiar și după votul de astăzi, postul Neptun TV nu va reveni pe TV prea curând. Mai sunt chestiuni tehnice de rezolvat cu CNA-ul. Autorizarea studiourilor, urmat de votul pentru intrarea în funcțiune. 
 
Chiar și așa, postul își pierde statutul de post must carry, unde se afla pe locul 21, în lista publicată de CNA (detalii, AICI). Acestă situație va fi cel puțin până spre începutul anului viitor, când va fi votată noua listă must carry.   
 

Radu Herjeu, președintele ședinței de astăzi, pentru Paginademedia.ro, despre votul la Neptun TV:

„Din punctul meu de vedere, în situațiile judecate până acum de CNA, în care radiodifuzorul era în insolvență, pentru orice fel de prelungire de licență, cesiune și așa mai departe, era nevoie pe lângă un certificat fiscal și de un plan de reorganizare și de eșalonare a datoriilor, plan aprobat de creditori, dar și de judecătorul sindic. Aceasta a fost practica în Consiliu, mi s-a părut în regulă și eu așa am mers.

Din păcate, dânșii au obținut acea confirmare din partea jduecătorului sindic a doua zi după ce le-a expirat licența, ceea ce din punctul meu de vedere ridică niște probleme legale, pe care departamentul nostru juridic mi le-a confirmat, prin urmare eu am votat împotriva licenței în aceste condiții. Chiar dacă sigur, îmi pare rău, pentru că e o televiziune veche, e o televiziune cu tradiție, dar chiar nu vreau în niciun fel să mă abat de la litera legii. Și acolo unde legea este confuză sau vagă, trebuie să mă bazez pe opinia departamentului juridic.” 

Postul Neptun TV și-a suspendat emisia pe 2 octombrie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.  

CONTEXT. Neptun TV este deținută de Gabriel Strutinsky, un apropiat al fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.
 
Televiziunea și-a cerut în luna aprilie insolvența, în contextul problemelor proprietarului Sorin Strutinsky. Anul trecut, a fost reținut câteva luni, fiind acuzat de infracțiuni de trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Neptun TV a fost o televiziune locală dar la un moment dat a avut o grilă demnă de o televiziune centrală.
    La plusuri ar mai de menționat că a continuat să televizeze festivalul de la Mamaia timp de câțiva ani după ce TVR renunțase la organizarea și transmisia lui. (Din păcate s-a întrerupt transmisia lui.)
  • Neptun tv, televiziunea care are mai multi sefi decat jurnalisti ce merg pe teren, este pe marginea prapastiei. Dupa ce DNA-ul a inchis toate portitele prin care Mazare si Constantinescu, coordonati din umbra de Strutinschi *** spre televiziunea de familie a lui Mazare. In vremurile de glorie, cand banii veneau cu nemiluita de la primarie, consiliul judetean Raja si alte institutii dirijate politic de Mazare si Nicusor Constantinescu, cheltuia 350 de mii de euro pe luna. Acum sunt pe marginea prapastiei dar tot tin coada pe sus precum capra raioasa. Au dat afara si vor mai da, o gramada de oameni, insa sefii au ramas neclintiti pe scaunele lor. La departamentul stiri sunt 7 sefi si 5 reporteri. La capitolul salarii, au taiat din lefurile angajatlor de rand, insa sefii au ramas cu salariile neclintite. In acest caz oare trebuie sa le planga cineva de mila? Personal nu inteleg de ce mai vor alta licenta? Spera ei ca vor mai putea sifona banii publici de la primarie sau alte institutii? Sau poate mai spera ca se intoarce la putere PSD-ul sa faca ei ce stiu mai bine. Sa ridice in slavi PSD-ul, pe Mazare si compania.

Trimite un comentariu