Skip to main content

Adrian Sârbu, audiat la Parchetul instanţei supreme în dosarul Mineriadei

 
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Omul de afaceri Adrian Sârbu a venit, joi, la Parchetul instanţei supreme pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul Mineriadei, anunţă agenţia de presă News.ro.

Publicitate

Adrian Sârbu a ajuns în jurul orei 9.20 la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, surse judiciare declarând că a fost citat de procurori pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Mineriadei, anunţă agenţia de presă.

Omul de afaceri va da declaraţii în faţa anchetatorilor despre perioada în care a fost consilier personal al premierului Petre Roman şi a fost responsabil de comunicare în Guvern.

Sursele citate au precizat că procurorii Parchetului instanţei supreme au citat mai multe persoane pentru a fi audiate în acest dosar, în care ancheta ar putea fi încheiată până la sfârşitul acestui an.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara, în septembrie, că este ”optimist” că până spre sfârşitul anului dosarul Mineriadei va ajunge în ”stadiul spre finalizare”.

„Cu prioritate se desfăşoară activităţile în cadrul dosarului Mineriadei şi în continuare s-a efectuat, de asemenea, o echipă investigativă care se ocupă de dosarul Revoluţiei, pentru ca şi el să fie clarificat într-un termen rezonabil. Va să zică, aşa cum am scris în proiectul managerial, vor fi anchete efective şi nu există niciun motiv ca aceste dosare să nu fie soluţionate într-un termen rezonabil de acum înainte. Şi este clar că ele sunt întârziate, pentru acest motiv noi am primit şi condamnări la CEDO. România a fost condamnată pentru acest fapt, însă, aşa cum se prezintă în acest moment situaţia, eu sunt optimist că până spre sfârşitul anului cel puţin unul dintre dosare va ajunge în stadiul spre finalizare şi în prima jumătate a anului următor şi un al doilea dosar mare dintre cele care sunt avute în vedere va ajunge spre stadiul de finalizare” a spus atunci Lazăr.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au audiat, în cadrul actelor procedurale desfăşurate în perioada 15 februarie – 7 iulie, şapte suspecţi, 455 de persoane vătămate, părţi civile şi succesori ai acestora, precum şi 18 martori.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus