Skip to main content

Sport digital extrem. Eurosport va transmite curse cu drone

 
Sport digital extrem. Eurosport va transmite curse cu drone

Postul Eurosport va difuza din noiembrie curse cu drone. Televiziunea de sport a devenit partener cu DR1 Racing, competiţia supremă a curselor de drone, şi va distribui materialele pentru difuzarea în 70 de ţări din Europa, inclusiv România şi zona Asia-Pacific, anunţă postul TV.

Publicitate

Primul episod al concursului „DR1 Invitational”, din Los Angeles, va fi difuzat de canalul Eurosport1, marţi 8 noiembrie 2016, la ora 24.00.

Cursele de drone sunt o competiţie în care concurenţii pilotează aparate de zbor teleghidate cu care încearcă să parcurgă trasee cu obstacole într-un timp cât mai scurt.

Eurosport va transmite trei campionate adiţionale în sezonul următor, inclusiv „DR1 Champions Series”, programat să debuteze în 2017 cu etape organizate în mari metropole de pe întreg globul, şi „DR1 Micro Series”.

Eurosport.com va prezenta şi competiţii de mai mică anvergură. Deasemenea, Eurosport va reprezenta DR1 în scopul sublicenţierii drepturilor la nivel global (cu excepţia SUA).

Vedete precum americanul Tommy „Ummagawd” Tabajia, britanicul Luke „BanniUK” Bannister şi australianul Chad „FinalGlideAUS” Nowak sunt câţiva dintre cei mai buni piloţi din lume ce au ridicat cursele de drone la un alt nivel. Campionatul „DR1 Champion’s Series” va aduce în competiţie mai multe echipe de elită ale piloţilor de drone ce se vor înfrunta pe întreg globul pentru a câştiga titlul de Campioană Mondială.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Eurosport caută în permanenţă să inoveze. Noi credem în noile tehnologii, indiferent că este vorba de conţinut în Realitate Virtuală inclus în transmisiunile noastre sau de inovaţiile din sporturile noului val, acestea fiind un bun mijloc de a atrage fanii către sport. E fascinant să vedem creşterea continuă în popularitate a sporturilor electronice „eSports”, iar modul în care DR1 combină aceasta cu aspectele mai tradiţionale ale întrecerii sportive crează un model de competiţie incitant. Ne bucură să lucrăm cu DR1 şi să oferim fanilor şansa de a urmări „întortocheatul traseu” al acestui captivant nou sport, prin intermediul tuturor platformelor Eurosport.”

Brad Foxhoven, CEO al DR1 Racing: „Suntem încântaţi să prezentăm unei audienţe atât de vaste ca a Eurosport o competiţie sportivă care combină atributele Formulei 1, NASCAR-ului şi cele din eGaming. Eurosport a arătat un interes real de a transmite cursele de drone nu doar pe canalele sale TV lineare, dar şi de a juca un rol important în dezvoltarea acestui sport prin platformele sale digitale. Oportunităţile create de cursele de drone, atât din punct de vedere al înaltei performanţe cât şi din cel al inovaţiei, sunt nelimitate.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus