Skip to main content

Tolo.ro: 110.000 de euro a cheltuit Radio România cu cele 32 de deplasări în străinătate ale directorului Miculescu în ultimii doi ani. El zboară numai la business class

 
Tolo.ro: 110.000 de euro a cheltuit Radio România cu cele 32 de deplasări în străinătate ale directorului Miculescu în ultimii doi ani. El zboară numai la business class
Sursa foto: Radio Romania

„Președintele Radio România străbate lumea în lung și-n lat, într-un ritm de neegalat, la care nu visează, luați împreună, nici președintele Iohannis și premierul Cioloș”, scrie Tolo.ro într-o anchetă despre cheluielile cu deplasările ale lui Ovidiu Miculescu, șeful radioului public. 

Publicitate

În ultimii doi ani, Miculescu a avut 32 de deplasări, la un cost total de peste 110.000 de euro. Iar el zboară numai la business class. Ancheta semnată de Cătălin Tolontan și Răzvan Luțac, vine și cu câteva exemple. Anul acesta, în aprilie, Miculescu a mers la conferința EBU, de la Basel (Elveția). Tot atunci a mers și Helen Boaden, directorul BBC Radio.

Tolo.ro:

„Directorul SRR Ovidiu Miculescu zboară la clasa business cu un bilet de 5.353 de lei.

Dirctorul BBC Helen Boaden zboară la economic cu un bilet de 180 de lire.

Miculescu face check in la Basel, la un hotel de 302 euro pe noapte. Este probabil chiar hotelul Ramada din Basel, unde se organizează conferința.

”Nu-mi mai amintesc”, a declarat el, deranjat de întrebările de ieri ale Gazetei, pe care le-a refuzat.

Englezoaica înnoptează în localitatea Saint Louis din Franța, unde e mai ieftin, aproape de granița elvețiană. Șefa Radio BBC alege hotelul mai accesibil La Villa K, o cabană montană șic de schi, la 114 euro pe noapte.”

Miculescu a avut un an „aglomerat”. Trei continente în 20 de zile, numai anul acesta:

  • Periplul lui a început pe 3 martie 2016, pe ruta București - Viena. Cost: 1.100 de euro, dus-întors.
  • Pe 10 martie pleacă în Franța, pentru două zile. Biletul de avion: 1.100 de euro. 
  • Pe 12 revine în țară, iar pe 14 martie decolează spre Statele Unite, unde stă opt zile. Alături de el merge și Dan Șanta, directorul Direcției Relații Internaționale, arată documentele obținute de Tolontan. Șanta îl însoțește pe șeful radioului public în 24 din cele 32 de deplasări. În SUA merge și Oltea Șerban Pârău, o directorare din radioul public care a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese (pe larg, AICI). 
  • După ce revine pe 22 martie din SUA, pe 6 aprilie pleacă în Franța. Bilet de avion: 1.500 de euro. 
  • Pe 11 aprilie, Miculescu pleacă spre Canada. „Pentru o deplasare de trei zile în Canada, Radio România plătește doar lui Ovidiu Miculescu 30.000 de lei, dintre care 26.769 de lei transportul, cu un bilet de avion de 6.000 de euro”, arată Tolontan în anchetă. 
  •  Întors pe 14 aprilie din Canada, el decolează pe 20 aprilie spre Elveția, la conferința de la Basel.
  • Revine în 22 aprilie doar pentru a porni, două zile mai târziu, spre China și India, pînă pe 4 mai. 

 Ancheta integrală despre deplasările șefului radioului public, pe Tolo.ro

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ati facut o ciorba de valori. Nici nu mai stiu in ce ati exprimat sumele alea. Lei, lire, euro! Ce lipseste? Jurnalistilor, alegeti si voi o valoare unitara si convertiti toate sumele in acea valoare. Data viitoare sa scrieti in yeni ca pare mai mult.
  • Securiștilor lui Ceaușescu preluați de Năstase și Ponta, aplaudați de Tăriceanu și de Georgică Severin le este totul permis. Chiar și mitocănia.

Trimite un comentariu