Skip to main content

Tolo.ro: 110.000 de euro a cheltuit Radio România cu cele 32 de deplasări în străinătate ale directorului Miculescu în ultimii doi ani. El zboară numai la business class

 
Sursa foto: Radio Romania
Sursa foto: Radio Romania

„Preşedintele Radio România străbate lumea în lung şi-n lat, într-un ritm de neegalat, la care nu visează, luaţi împreună, nici preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş”, scrie Tolo.ro într-o anchetă despre cheluielile cu deplasările ale lui Ovidiu Miculescu, şeful radioului public.

Publicitate

În ultimii doi ani, Miculescu a avut 32 de deplasări, la un cost total de peste 110.000 de euro. Iar el zboară numai la business class. Ancheta semnată de Cătălin Tolontan şi Răzvan Luţac, vine şi cu câteva exemple. Anul acesta, în aprilie, Miculescu a mers la conferinţa EBU, de la Basel (Elveţia). Tot atunci a mers şi Helen Boaden, directorul BBC Radio.

Tolo.ro:

„Directorul SRR Ovidiu Miculescu zboară la clasa business cu un bilet de 5.353 de lei.

Dirctorul BBC Helen Boaden zboară la economic cu un bilet de 180 de lire.

Miculescu face check in la Basel, la un hotel de 302 euro pe noapte. Este probabil chiar hotelul Ramada din Basel, unde se organizează conferinţa.

”Nu-mi mai amintesc”, a declarat el, deranjat de întrebările de ieri ale Gazetei, pe care le-a refuzat.

Englezoaica înnoptează în localitatea Saint Louis din Franţa, unde e mai ieftin, aproape de graniţa elveţiană. Şefa Radio BBC alege hotelul mai accesibil La Villa K, o cabană montană şic de schi, la 114 euro pe noapte.”

Miculescu a avut un an „aglomerat”. Trei continente în 20 de zile, numai anul acesta:

  • Periplul lui a început pe 3 martie 2016, pe ruta Bucureşti - Viena. Cost: 1.100 de euro, dus-întors.
  • Pe 10 martie pleacă în Franţa, pentru două zile. Biletul de avion: 1.100 de euro.
  • Pe 12 revine în ţară, iar pe 14 martie decolează spre Statele Unite, unde stă opt zile. Alături de el merge şi Dan Şanta, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale, arată documentele obţinute de Tolontan. Şanta îl însoţeşte pe şeful radioului public în 24 din cele 32 de deplasări. În SUA merge şi Oltea Şerban Pârău, o directorare din radioul public care a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese (pe larg, AICI).
  • După ce revine pe 22 martie din SUA, pe 6 aprilie pleacă în Franţa. Bilet de avion: 1.500 de euro.
  • Pe 11 aprilie, Miculescu pleacă spre Canada. „Pentru o deplasare de trei zile în Canada, Radio România plăteşte doar lui Ovidiu Miculescu 30.000 de lei, dintre care 26.769 de lei transportul, cu un bilet de avion de 6.000 de euro”, arată Tolontan în anchetă.
  • Întors pe 14 aprilie din Canada, el decolează pe 20 aprilie spre Elveţia, la conferinţa de la Basel.
  • Revine în 22 aprilie doar pentru a porni, două zile mai târziu, spre China şi India, pînă pe 4 mai.

Ancheta integrală despre deplasările şefului radioului public, pe Tolo.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaela Mihaela
    Ma tem ca nu este singurul! Oare cati angajati la stat au facut la fel la o scara mai mare sau mai mica.
  • Cititorul Cititorul
    Ati facut o ciorba de valori. Nici nu mai stiu in ce ati exprimat sumele alea. Lei, lire, euro! Ce lipseste? Jurnalistilor, alegeti si voi o valoare unitara si convertiti toate sumele in acea valoare. Data viitoare sa scrieti in yeni ca pare mai mult.
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    Securiștilor lui Ceaușescu preluați de Năstase și Ponta, aplaudați de Tăriceanu și de Georgică Severin le este totul permis. Chiar și mitocănia.

Trimite un comentariu

sus