Skip to main content

VIDEO. Antena 1 anunță pe TV trecerea la HD, la sfârșitul lunii

 
VIDEO. Antena 1 anunță pe TV trecerea la HD, la sfârșitul lunii

UPDATE. Antena 1 a anunțat cu puțin timp în urmă trecerea la emisia HD. „Emisia, producția și post-producția celor 6 stații vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i”, spun reprezentanții postului. 

Publicitate

Antena 1 a anunțat luni seara, într-un promo difuzat pe post, trecerea la emisia HD. În spotul scurt de câteva secunde se menționează că Antena 1 HD va începe emisia din data de 28 noiembrie. 

De altfel, toate cele șase posturi ale grupului vor începe de la această dată emisia HD: Antena 1, Antena 3, Antena International, Happy Channel, ZU TV și Antena Stars. 

Noua dată de lansare vine după ce, inițial, postul a anunțat trecerea la emisia HD pentru luna septembrie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Anunțul fusese făcut în luna mai, după ce șeful grupului de presă, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat, în prima instanță, pentru șantaj.  

Totodată, și Observatorul va trece printr-un proces de relansare. În luna august, Catinca Marinescu, care a lucrat mai mult timp la marketingul Central European Enterprises (compania-mamă a Pro TV), s-a alăturat, înc alitate de Project Manager echipei Observatorului, unde se ocupă de „strategia de relansare”. 

Spotul a fost obţinut cu ajutorul agenţiei de monitorizare MediaTRUST.

GALERIE FOTO

Promo Antena 1 HD: 

 

Comunicatul integral al Antenei 1, în continuare:

Antena 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3 vor putea fi recepționate la standard full HD începând cu 28 noiembrie.

Ultima etapă din procesul de relocare a stațiilor TV în noile studiouri implică cele mai performante echipamente de emisie HD și studiouri construite special pentru acestea. Telespectatorii vor avea parte de o experiență de vizionare superioară a producțiilor difuzate de canalele TV Intact.

“Procesul de retehnologizare a implicat un ritm de muncă extrem de alert și un efort uriaș, în care profesioniștii echipelor tehnice și de IT ale Antenei Group au colaborat cu reprezentanți ai companiilor internaționale lider în noile tehnologii. Rezultatul este pe măsură: producția, post-producția și emisia Antenelor vor fi la nivelul celor mai avansate stații de televiziune la nivel mondial. Vrem să oferim publicului o experiență de vizionare superioară, o conexiune mai puternică, mai intensă, cu producțiile noastre“, a declarat Isabella Carmu, CEO Antena Group.

Emisia, producția și post-producția celor 6 stații vor fi full HD, standardul fiind HD 1080 50i. Infrastructura tehnică este complet nouă, full HD, echipamentele si sistemele digitale integrate sunt vârfuri de gamă, fiind achiziționate de la cei mai mari furnizori de echipamente și soluții de broadcast din lume: Harmonic, SAM, Evertz, Grass Valley, Quantum, Oracle-Front Porch, etc.

Managementul sistemelor de producție, post-producție și play-out sunt asigurate de Primestream, unul dintre liderii mondiali în materie de media asset management. Printre clienții Primestream se numără VICE Media, Microsoft Studios, Cisco Studios, CNN, NYSE, NASCAR, NFL, CNBC, AOL, Reuters, RTL, Disney, Yahoo Studios, The Wall Street Journal și mulți alții. Tranziția la HD înseamnă implicit și decoruri noi pentru Observator și studiourile Antena 3, decoruri ce se întind pe o suprafață de peste 1200 de metri patrati.

Fonoizolația și tratamentul acustic al studiourilor sunt unice în România, fiind asigurate de Pro Performance, companie ce a proiectat și implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena și pentru ORF, televiziunea publică din Austria. Odata cu acest proces de retehnologizare, producțiile de prime time vor fi realizate folosind un OBVAN propriu cu 12 camere full HD, precum si studiouri full HD.

„Am început acest proces de la zero, chiar sub zero, din toate punctele de vedere: loc, echipamente, proiecte. Vorbim de proiecte tehnice, de amenajare și arhitecturale. În toată această perioadă au avut loc retehnologizări și în celelalte studiouri Antena Group, și anume Excelsior, Romexpo și studiourile Antenei Stars.

Echipamentele și sistemele folosite sunt vârfuri de gamă, am lucrat cu cei mai buni oameni din domeniu, iar rezultatul îl veți putea vedea începând cu 28 noiembrie”, a declarat Mihai Moga, cel care, împreună cu echipele tehnice și de IT ale Antenei Group, a implementat și supervizat întregul proces de retehnologizare. Semnalele canalelor TV din portofoliul Antena Group, cât și Antena 3 vor putea fi recepționate în ambele moduri, atât SD cât și HD.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

 • e bine nu e bine tot ne uitam la aceast post asa k comentariile trebuie sa existe oricum nu ne incalzeste cu nimic k a trecut pe hd dar nici nu ne incalzea asa k vizionare placuta in continuare tuturor
 • Foarte bine ca trece la hd si full hd. Sa vedem si 4k. Desi nu vad inca emisie 4k pe nicăieri. Sper doar sa nu fie conținut sd reprocesat la hd. Si sa nu faca precum kanal d hd... Adica hd4:3. Altfel bravo lor. Astept sa emita si in DVB-T . Lasă-i în pace sa emită . Așteptăm și realitatea tv, România TV, b1 , și alții.
 • pazea ca intra si mile in hd... cert e un lucru; daca nici cu ce HD au ei nu se ating de pro atunci mile, eu zic sa te lasi de comentat.
 • http://a1.ro/tv/tv-1/retehnologizare-unica-in-romania-pentru-divizia-tv-intact-studiouri-noi-productie-postproductie-si-emisie-full-hd-cu-echipamente-varf-de-gama-id607468.html
 • Deja domnul profesor plange ca trebuie sa plateasca la satelit mai mult si oricum n-are bani ca sunt scumpe vizitele conjugale de la Gâdea , trebuie sa il plateasca la fiecare prestatie .

  ProTV isi permite sa emita la un Symbol rate de 30.000 , Antena e doar la 16593 . Posibil sa ramana asa , iar HD-ul lor sa fie unul foarte compresat , o mizerie care totusi se va vedea aproape ca un HD pe televizoarele HDready ale targetului Antena de la sate ....
 • mareane , de ce sa nu cumpere acest format , prezinta tu daca ai valoare , daca va fi brenciu atunci va fi super , o sa te uiti la emisiune de te ingrijorezi sau pro tv nu are nimic atunci in program
 • Iuli hd . poate sunt un pic mai destept decat tine mancator de turcisme .. stiti cine va prezenta facatura de bingo ,,,,,,,, non valoarea Brenciu. si inca ceva antenuta vrea sa cumpere un format la fel ca supravietuitorul PEKIN EXPRES , auzi la ei ridicol .
 • expertu si marean , ce va agitati , ca voi nu va uitati la antene , deci va este indiferent, luni chefii au fost peste pro tv si fara hd , iar pro tv in urma lor cu hd
 • Nu pot sa cred cata ipocrizie pe aici.. Dupa ce ani de zile ziceati ca "Antena mai trece la HD?", acum ca o sa treaca tot nu e bine:))

  Mareane, dispari la scoala!

  @Expertu'lu'peste, luni, 31 octombrie, audienta totala a zilei:
  Antena 1 - 21%share
  ProTv - 20.5%share
  Kanal D - 8.8%share

  Daca Antena are audiente slabe in prime-time, nu inseamna ca si pe day-time.

Trimite un comentariu