Skip to main content

DERAPAJ. EVZ și o vilă cât o gheretă de pază. Cotroceniul plătește curent pentru o vilă de …7 metri pătrați

 
DERAPAJ. EVZ și o vilă cât o gheretă de pază. Cotroceniul plătește curent pentru o vilă de …7 metri pătrați

O vilă din Sibiu despre care EVZ a scris că i se plătește curentul de la Cotroceni este, de fapt, o …gheretă de pază.

Publicitate

Administrația Prezidențială plătește factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu, a titrat Evenimentul zilei în deschiderea ziarului de azi.

Este “o vilă din Sibiu, situată pe strada Spartacus, în apropiere de prima casă cumpărată de șeful statului. Este posibil să fie vorba de un dispozitiv de pază”.

EVZ argumentează cu un anunț publicat în SEAP, valabil pe patru ani, prin care Administrația cumprăr curent, la comun, pentru Palatul Cotroceni și pentru “vila” din Sibiu.

Ziarul plusează: adică “vila, din apropierea de prima casă a președintelui României, va beneficia de energie electrică plătită de la buget și după ce Iohannis nu va mai deține funcția de șef de stat”.

Sunt citate și vecinii, care spun că “vila a fost vândută de 30 de zile și a costat cel puțin 200.000 de euro

EVZ publică și poza cu “vila pentru care se cumpără curent electric”. Este revoltat: “răspunsul Cotroceniului se lasă așteptat”. Dar se apropie puțin de adevăr “e posibil ca vila să fie folosită de angajații Serviciului de Protecție și Pază, care asigură protecție șefului statului”.

Doar că nu e vilă. Are 7 metri pătrați și este …o gheretă. Ea apare în articolul EVZ, pe scurt: “în spatele vilei se află o gheretă SPP care asigură protecția reședinței familiei prezidențiale”.

Președinția: “este o cabină modulară” Adică o gheretă

Cotroceniul a lămurit azi misterul “vilei”, pe site-ul Administrației Prezidențiale: este o “cabină modulară” de 7 metri pătrați.

Detaliază pe site:

Locația care figurează în documentația aferentă licitației deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii.

“Totalul estimat pentru punctul de consum, în suprafață de 7 mp, localizat în Municipiul Sibiu, strada Spartacus, nr. 9, este de 24 MWh din totalul estimat de 8224 MWh pentru întreaga perioadă a acordului cadru solicitat de Administrația Prezidențială.

Pentru o informare corectă a opiniei publice, precizăm că Administraţia Prezidenţială achită costurile pentru furnizarea energiei electrice doar pentru un spaţiu de 7 mp, închiriat în conformitate cu prevederile legale pentru utilizarea acestuia de către Serviciul de Protecţie şi Pază, contorizat separat, în incinta terenului din str. Spartacus, nr. 9, municipiul Sibiu şi nicidecum pentru toate imobilele aflate la adresa respectivă. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu