Skip to main content

DIN ARHIVĂ. Antena 1 aniversează 23 de ani. Cum s-a văzut lansarea postului în 1993

 
DIN ARHIVĂ. Antena 1 aniversează 23 de ani. Cum s-a văzut lansarea postului în 1993

23 de ani de la prima emisie a Antenei 1, post deținut în 1993 de „Corporația pentru cultură și artă Intact”. Paginademedia.ro a găsit imagini de arhivă cu primele reclame și știri despre lansarea postului deținut de familia Voiculescu. 

Societatea a cumpărat publicitate în fiecare zi în ziarul Libertatea, pe atunci un ziar de calitate, cu o lună înainte de lansarea postului. Reclama anunța emisie din 24 în 24 de ore și promitea „Foarte multe filme din Anglia, Franța, Germania, Italia, România, SUA”, dar și foarte multe evenimente, prezentate succint „Pulsul străzii”. 

Publicitate

După prima emisie, Libertatea a fost și cea care a publicat un interviu cu primul director general de atunci al stației, Florin Brătescu care vorbește despre „numele sonore” care se alăturaseră postului de televiziune: Octavian Sava, Valeriu Negru, Octavian Iordachescu, Doina Anastasiu.

Câteva fragmente din interviul publicat în decembrie 1993, cu Florin Brătescu:

Ce vă conferă atributul de profesionist?

„Concepția de organizare a studiourilor noastre; aparatura de ultima clasă tehnică; structura programelor; calitatea oamenilor cu care le realizăm.”

Înseamnă că veți face o concurență serioasă televiziunii naționale!

„Am pornit de la ideea că nu vom concura ci vom completa televiziunea națională oferind ceea ce aceasta nu prididește să facă (…). Programele noastre sunt structurate mai ales pe filme artistice, documentare, de animație, pentru toate vârstele și preferințele. Nu vor lipsi emisiunile muzicale, show-urile atât de gustate de tineri.”

Dar atât de copioasele „mese rotunde” politice, partinice, partizane și chiar partizanale?

„Oricât de copioase ar fi ele, preferăm să fie „servite” de alții!” Am văzut emițătorul și m-a impresionat lucrarea, ca performanță tehnică.

Cine sunt „vinovații”?

„Antrepriza Română de Poduri-București, directorul general ing. Robică Popină; directorul filialei 3, ing. Constantin Mlak; specialistul în montaje Tomel Buzatu. Aș remarca și aportul ing. Vladimir Bogdănescu, directorul tehnic.”

FOTO. Imagini de arhivă cu o reclmă ce anunța lansarea Antenei 1, dar și interviul acordat de Florin Brătescu

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu