Skip to main content

LECŢIA DE PERIAT cu Cristi Tabără într-o zi din viaţa "lu' şefu'". O fabuloasă emisiune de antologie. Reală

 
LECŢIA DE PERIAT cu Cristi Tabără într-o zi din viaţa "lu' şefu'". O fabuloasă emisiune de antologie. Reală

Zeci de Wow (sau uau), în 50 de minute. Cristian Tabără s-a minunat de o cafea, de o garderobă, de program, de puţine orele de somn ale interlocutorului, de colecţia de monede. Până şi la cadrul cu closetul i-a scăpat un semn de uimire. Nu era orice closet! Wow, Wow, Wow şi uau, uau, uau.

Publicitate

51 de minute cu un Cristian Tabără cald, familiar, prietenos, copleşit, mieros, afectat, topit, cu multe momente de “hăhăială” complice, priviri galeşe şi întrebări la persoana a treia.

Ce - şi mai ales cine – l-a impresionat atât de tare pe Cristian Tabără?

De vină a fost, “o zi din viaţa lui Vlad Plahotniuc”, “politicianul”, după cum l-a prezentat Tabără, totodată patronul postului la care lucrează realizatorul şi care a găzduit emisiunea – Prime TV din Republica Moldova.

În 51 de minute, Tabără a fost “umbra”lui Plahotniuc, pe care l-a “zugrăvit” admirativ în nuanţe pozitiv-eroice în toate momentele zilei: la cafea (“ce privilegiu să primesc cafeaua direct din mâna lui Plahotniuc”), la sală (“de obicei oamenii sportivi sunt mai organizaţi”), la masă, în limuzină, înainte de birou, la birou, după birou, sub toate formele a fost umanizat “oligarhul” de peste Prut. Termen care, evident, a lipsit din emisiune.

I-a căutat şi în frigider, i-a apostrofat grijuliu bucătăreasa: “cum, dar îi daţi voie să mănânce mezeluri ??!!!”. Wow! şi iar Wow! Şi multe “am înţeles!”

Frânturi dintr-o emisiune cu şefu’, o emisiune care vorbeşte de la sine şi în care reacţiile, replicile şi trăirile lui Cristian Tabără i-ar face invidioşi pe mulţi realizatori. Wow!

Cristi Tabără:

“Este ora 5 şi 45 de minute, oră la care ne aflăm în faţa unui bloc absolut obişnuit. Dacă ne uităm, veţi vedea, nimic ieşit din comun în faţa acestui bloc. Nici măcar faţada. Totul arată absolut în regulă, doar că este incredibil de devreme.

De ce? Pentru că ni s-a spus că aceasta este ora la care îşi începe programul omul cu care urmează să facem această emisiune, alături de care văm sta toată ziua şi dincolo de faptul că este cel mai discutat om din Republica Moldova, se spune că nici măcar nu doarme foarte mult. Şi dacă stau să mă uit la ceas, da, e cam devreme.

Despre cine e vorba? Acesta este blocul în care locuieşte, acesta este începutul zilei pentru politiciaul Vlad Plahotniuc."

Tabără urcă în “blocul normal”. Plahotniuc deschide uşa, “luat prin surprindere”. La montaj a rămas însă un cadru cu momentul în care “politicianul” deschide uşa, luat din interior. Are şi lavaliera pusă. Spontan. Plahotniuc face cafeaua. Cum să o prepare?

Tabără:

Faceţi exact cum vreţi dvs, asta e ce mă intereseză.

S-ar putea să fiu printre cei rar privilegiaţi care primeşte cafeaua din mâna lui Vlad Plahotniuc.

Sunteţi surprinzător de proaspăt. Câte ore dormiţi?

Sunt bune cafelele cu Plahotniuc.

Apoi momente de hăhăială familiar complice.

După cafea, discuţia continuă la sală. Nu ştim dacă sala este în acel “bloc absolut obişnuit”. Plahotniuc aleargă pe o bandă cu un display uriaş. Aflăm despre trecutul de sportiv. Un moment cu multe mirări din partea lui Tabără:

Văd că aveţi un ritm destul de susţinut. Faceţi pentru întreţinere sau aţi fost cândva sportiv? Mai ales sportivii, cei de performanţă, îşi păstrează o anumită disciplină.

În general, cei care joacă şah sunt după aceea nişte indivizi foarte competitivi şi cărora le place să-şi programeze paşii în avans. Cam câţi paşi înainte vă programaţi?

Cred că e momentul să îl lăsăm pe Vlad Plahotniuc să facă sport. Înţeleg rigoarea şi disciplina, nu vreau să îi încurcăm programul.

Discuţia se mută pe canapea. Plahotniuc, ca sportivii, cu prosopul după gât:

Cât a durat antrenamentul? O oră şi zece! Asta e destul de mult! E clar că aveţi un temperament foarte activ. Aş putea spune chiar hiperactiv. De unde l-aţi moştenit?

Aflăm de copilăria lui Plahotniuc:

Asta nu cred că ştie lumea despre Vlad Plahotniuc. Lumea crede că Vlad Plahotniuc vine de undeva, din vârf.

După cum vă văd, după cum e temperamentul, nu păreţi omul care să îşi piardă vremea prin concedii.

Vedem hamamul lui Plahotniuc: OOO, ohohoo – se miră Tabără.

Ajungem în veceul lui Plahotniuc. Tabără se miră şi acolo.

Trecem la masă şi la garderobă:

După aceea luaţi micul dejun. Micul dejun cum îl luaţi, îmbrăcat aşa sau vă schimbaţi?

Aceasta e renumita garderobă? Wow! Asta e garderoba de lucru. Le văd aranjate pe culori Aici, Doamne, totul e la linie! Cam în cât timp vă îmbrăcaţi? Cinci minute?? Astea cinci minute vin tot de la bunelul şi rigoarea lui?

Rigoarea vine de la serviciul militar, aflăm. Unde Plahotniuc a şi predat.

Iubiţi Moldova? Un om cu posibilităţile dvs putea alege multea alte locuri…

Apoi, profund afectat: şi ce vreţi pentru Moldova?

Trecem la bucătărie, în timp ce “şeful” se îmbracă în impresionanta garderobă. , unde o vedem pe “doamna Veronica”

Puneţi mâncarea la frigider. O încălzeşte sau o mânâncă rece? Văd aici lactate, fructe, mezeluri. Un frigider relativ obişnuit. Îi daţi voie să mănânce mezeluri?

Revine la Plahotniuc, gata îmbrăcat:

Vreau să vă întreb ceva: În cele trei patru ore în care ziceţi că dormiţi, există un dormitor în care doarme Vlad Plahotniuc?

Spuneaţi ceva mai devreme că vă lipsesc copiii. Aflăm de ce sunt plecaţi: “Când am decis să intru în politică nu ar fi fost bine să fie aici. Am decis să îi duc acolo unde riscurile, pericolele, să fie mai mici sau să nu fie aici.”

Aici ce e, o vinotecă? Wow, Wow, Wow, Wow.

La bibliotecă:

Interesantă şi frumoasă biblioteca. Mi-ar plăcea să citesc aici şi apoi să stau să dicut cu Vlad Plahotniuc despre ce-i place.

Colecţia de monede:

OOOO, dar chiar e făcută cum trebuie… Chiar că sunteţi colecţionar pasionat. Eu am crezut că e aşa, de amator făcută…

Bat şi la uşa vecinei. A sorei lui Plahotniuc.

Dacă ar fi să îl caracterizaţi pe fratele dvs în trei cuvinte, care ar fi acele trei cuvinte? Vine răspunsul: “Responsabilitate, obligaţiune şi planificare.”

Urmează Vlad Plahotniuc la o întâlnire a Partidului Democrat. Apoi la sediul partidului, unde ţine şi un discurs şi, în final, la sediul Prime.

Tabără, în miez de noapte:

Aşa arată zilnic programul? Pentru că, probabil cei care ne urmăresc acum vor trăi că toată treaba asta a fost regizată. “Atunci hai să o facem în fiecare zi!”, propune “invitatul”.

E 3.20. Cam cât vă mai rămâne pentru somn? Trei ore? Wow, Wow…

VIDEO. Cristi Tabără, o zi din viaţa lui Vlad Plahotniuc:

GALERIE FOTO.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • WOW: bloc absolut normal, wow, ce noroc, la parter, wow; e 3:30 noaptea pana la 5:30 ii mai raman fix 3-4 ore de somn, wow; cadre stranse sa nu se vada luxul, wow; bravo tabara, wow! Si filmeaza tabara, wow! Ce profesionist, ce securist, wow!
  • mult mai buna aceasta versiune...
    https://www.youtube.com/watch?v=oNLwlgO8Pw4
  • Adevarul e ca putea sa se inspire din reportajul facut de profesionistii de la Pro TV la adresa lui Breazu. Cum care Breazu?
  • O zi din viața domnului profesor Voiculescu, cu Mihai Gâdea, unde altundeva, decât la televiziunea poporului, Antena3.
  • @Petrişor Obae Cauta bine prin arhive sigur vei gasi niste emisiuni similare dar facute de PRO TV iar personajul era Adrian Nastase, nu imi amintesc cine era lingau dar la pro tv sigur a fost cel putin de doua ori am vazut eu, era undeva prin 2003 daca imi aduc bine aminte.

Trimite un comentariu

sus