Skip to main content

Ce ne paşte? Ciclicitatea tragediilor. Moise Guran, primul în blogosferă cu un articol tradus din Huffington Post

 
Ce ne paşte? Ciclicitatea tragediilor. Moise Guran, primul în blogosferă cu un articol tradus din Huffington Post

“Se pare că intrăm într-una dintre acele perioade stupide cu care fiinţele umane se pedepsesc singure, la intervale de timp destul de regulate”, aşa începe materialul de pe Biziday.ro, tradus de Moise Guran dintr-un articol semnat de Tobias Stone, Antreprenor, Cercetător şi Scriitor, în publicaţia britanică Huffington Post.

Publicitate

Tema articolului încearcă să anticipeze evenimente viitoare, prin prisma Brexitului şi al rezultatului alegerilor din SUA, ţinând cont de modul ciclic se produc tragediile în istoria omenirii.

Materialul, cu titlul “Istoria ne spune ce va urma după Brexit şi Trump” în care se punctează faptul că tragediile “se întâmplă din nou şi din nou, dar, pentru că majoritatea oamenilor au doar o perspectivă istorică de 50-100 ani, ei nu văd atunci când ciclul de distrugere se repetă”, a adunat aproape 8.800 de aprecieri şi distribuiri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din materialul de pe Biziday.ro:

“Încerc să vă spun că aceste tragedii sunt ciclice. Se întâmplă din nou şi din nou, dar, pentru că majoritatea oamenilor au doar o perspectivă istorică de 50-100 ani, ei nu văd atunci când ciclul de distrugere se repetă.

În timp ce se desfăşurau evenimentele care au dus la începerea Primului Război Mondial, au existat câteva minţi sclipitoare care au avertizat că o mare greşeală s-a produs, că ţesătura de alianţe dintre diferite ţări europene ar putea duce la un război, dar acele avertismente fost respinse, iar autorii lor numiţi isterici, nebuni, sau proşti, aşa cum se întâmplă acum cu cei îngrijoraţi de Putin, de Brexit sau de Trump.”

Cele mai apreciate şi distribuite cinci articole publicate ieri în blogosferă sunt de pe Biziday.ro, Blogurile Adevărul şi Contributors.ro.

Menţiune importantă: topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreciate şi distribuite articole de ieri din blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Istoria ne spune ce va urma după Brexit şi Trump”

- 8.791 likes & shares;

Privită mai de sus, în timpul istoric, Omenirea are obiceiul de a merge către faze de distrugere în masă, faze auto-impuse într-o anumită măsură, mai mică sau mai mare. Aici o listă cu toate războaiele cunoscute din Istoria Omenirii.Războaiele sunt de fapt regula pentru oameni, dar, din când în când, ceva cu adevărat catastrofal se întâmplă.

2. Blogurile Adevărul, “Probleme de caracter...”, de Andrei Pleşu

- 2.995 likes & shares;

Domnul Traian Băsescu a descoperit, la vîrsta înţelepciunii, ce înseamnă „caracter”. Ca toate adevărurile mari şi adevărul descoperit de fostul preşedinte e simplu: se numeşte „om de caracter” insul care e de acord tot timpul, necondiţionat, cu Domnia Sa, care constată clipă de clipă că dreptatea e, inevitabil, o parcelă din lotul Băsescu.

3. Blogurile Adevărul, “Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova”, de Lulea Marius Dorin

- 1.765 likes & shares;

Alegerile de astăzi au arătat în modul cel mai clar care este procentul celor care ar susţine o eventuală unire a Republicii Moldova cu România la acest moment. Dacă astăzi cetăţenii ar fi chemaţi la vot ca să aleagă pentru Unirea cu România, procentele adunate de Igor Dodon ar fi cele care s-ar opune, iar cele adunate de Maia Sandu ar fi cele pentru.

4. Contributors.ro, “Deşi Dodon a câştigat, Maia Sandu n-a pierdut”, de Sorin Ioniţă

- 871 likes & shares;

Nu există în Europa recent vreun candidat / mişcare care să fi urcat în mai puţin de un an, cu zero resurse şi acces la media tradiţională, de la nimic la 38% în primul tur şi 48% în al doilea.

Asta arată că moldovenii s-au occidentalizat la propriu, deşi nu încă majoritar, o parte din ei votând cu picioarele pentru proiectul european. Arată că apropierea de UE funcţionează, că politica de deschidere a UE către Chişinău dă rezultate şi că viitorul este al lor. Cu condiţia ca ţara să fie lăsată în pace să evolueze natural, fără vreun cataclism politic generat din afară.

5. Biziday.ro, “Răbdare! Moldova nu pleacă nicăieri!”

- 818 likes & shares.

Câştigarea Moldovei de către Igor Dodon, candidatul declarat filo-rus, ce se opune integrării în UE a ţării vecine, complică destul de mult situaţia de peste Prut. Dar, asta e democraţia.

Dincolo de faptul că rezultatul votului a fost evident distorsionat, pe de o parte de autocarele cu votanţi aduse din Transnistria, pe de alta, de imposibilitatea de a vota a moldovenilor aflaţi în Vestul Europei şi chiar în România, câteva învăţăminte avem cu toţii de tras din această situaţie.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus