Skip to main content

Observatorul își schimbă „fața” din 28 noiembrie

 
Observatorul își schimbă „fața” din 28 noiembrie
Andreea Berecleanu

Antena 1 pregătește relansarea, din 28 noiembrie, a Observatorului odată cu trecerea la emisia HD, sub sloganul „Vezi ce trăiești”.

Publicitate

„Modificări majore vor avea loc la nivel vizual, tehnic cât și la nivelul conceptului editorial”, anunță reprezentanții postului care intenționează să țină „le secret” noul studio până în seara lansării.

Date tehnice: 

  • Noul platou se întinde pe o suprafață de peste 400 de metri pătrați și este dotat cu o nouă tehnologie.
  • La nivel vizual, platoul va avea un ecran de 14.5 metri lungime și peste 2.5 metri înălțime
  • Octavian Basoc, cel care s-a ocupat de dezvoltarea și implementarea proiectului la nivel tehnic: „Absolut toate dotarile platoului sunt soluții profesionale specializate.Sistemul de suspendare, de tip "casă în casă" a fost construit în Italia și instalat de partenerul nostru LightsUp Romania.Evident, piesa centrala a noului Observator este ecranul LED de circa 30 mp. Cu un pixel-pitch de 1,9 mm, LED-ul Observatorului este unic in Romania. Format din 144 de module cu exact 8.294.400 de lampi SMD 3 in 1, acest ecran a fost furnizat de compania Unilumin, aflată în top 3 cei mai mari producatori din lume. Decorul noului Observator este un demers scenografic unic si curajos, care va revolutiona standardele breslei.”
  • Pe lângă modificări tehnologice, vor exista noutăți și la nivel de grafică. Echipa de creație a Antenei Group a realizat un nou pachet grafic.

Alin Romașcan, directorul știrilor Antenei 1: „Vorbim despre o investiție majoră și despre o evoluție vizuală și tehnică extraordinară! Noul Observator înseamnă tehnologie la cel mai înalt nivel, înseamnă echipamente și soluții de broadcast folosite de cele mai mari companii media din lume (CNN, CNBC, RTL, Reuters, Wall Street Journal, Vice Media, RTL, etc). Fonoizolația și tratamentul acustic al studiourilor este unic în România, el fiind asigurat de Pro Performance, companie ce a proiectat și implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena și pentru ORF, televiziunea publică din Austria. La nivel vizual, ecranul spectaculos, elementele de grafică și decorul noului studio, vor face clar diferența.”

„Elementele de diferențiere ale Observatorului în contextul actual sunt story-urile de autor realizate de o echipă nouă de reporteri, producători, editori și cameramani și continuarea seriei de campanii de responsabilizare socială”, mai spun reprezentanții Antenei 1.

Relansarea Observatorului vine în contextul trecerii la emisia HD a Antenei 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internațional și Antena 3.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dealungul timpului lanter-nistii astia au FURAT TOATE IDEILE PRO TV-ului; de la promo-urile cu celebritati pe vremea cu Teo pana la Sigla ,,Romania danseaza'' care e identica cu ,,Romanii au talent'' inspirat din Dansez pentru tine; Chefi la cutite ca sa faca concurenta la Master Chef, Poftiti pe la noi de la Serviti va rog.... etc etc etc, descrieri sub sigla exact ca la Pro Tv. Da mai da-va-n *** de antene!
  • Pun pariu ca o sa semene cu al protv. Oricum numai crime si manipulari o sa fie la stiri, degeaba vopsesc ei gardu.
  • Pute ti sa va spalati pe cap cu observatorul vostru de doi bani , sare siguranta in ledul vostru mai aveti ani lumina , pana sa ii depasiti pe pro

Trimite un comentariu