Skip to main content

România liberă, la prima schimbare de format din istorie

 
România liberă, la prima schimbare de format din istorie
Mircea Marian, Răzvan Chiruță, Mălin Bot, Silviu Sergiu și Grigore Cartianu, cadru din spotul de promovare a ziarului în noul format

Prima schimbare majoră de format din istorial ziarului. România liberă trece de la 1 decembrie de la formatul broadsheet, la A3, mărime folosită în prezent de titluri precum Adevărul, Evenimentul zilei, Libertatea sau Click.

Totodată, prețul ziarului va scădea: de la 2,5 lei, la 1,9 lei. România liberă va apărea de luni până joi în varianta de 24 de pagini, iar vineri va fi o ediție de weekend, de 60 de pagini, la 3,5 lei, a explicat pentru Paginademedia.ro Răzvan Chiruță, redactor-șef al ziarului. 

Publicitate

„Ziarul nu își va schimba orientarea, nici abordarea quality a continutului”, a mai adăugat Chiruță. 

Răzvan Chiruță, pentru Paginademedia.ro:

„Continuăm să credem în ziarul pe hârtie şi avem curajul să pariem într-o reinventare a acestui produs. E nevoie însă de o schimbare de abordare, pe care o aplicăm deja la România liberă şi pe care o vom extinde de la 1 decembrie: ştirile de ieri, care pot fi văzute la TV sau pe internet, vor avea alocat un spaţiu tot mai redus, în schimb vom continua să mizăm pe investigaţii şi reportaje exclusive, pe analiza profesionistă a subiectelor care influenţează profund societatea românească, fie că sunt din zona politică, sănătate sau educaţie.

România liberă pe print, cu noua sa echipă formată din jurnalişti profesionişti şi credibili, cu notorietate, va continua să aducă o plus valoare care nu poate fi găsită în ştirile de televiziune sau pe internet.”

Relansarea România liberă va avea parte și de o campanie integrată, ce va avea declinări pe TV, radio și online. În centrul campaniei sunt ziariștii de la ziar: Răzvan Chiruță, din vechea echipă, dar și Grigore Cartianu, Mircea Marian, Silviu Sergiu și Mălin Bot, jurnaliști care au intrat în echipă în ultimele luni.
 
Despre ediția de weekend: Va avea pagini dedicate unor zone clasice, precum reportaj, cultură, sănătate, educație. Dar se va concentra și pe zone noi, precum vocea diasporei sau antreprenoriat. 

Schimbările vin după ce conducerea a fost preluată, în luna iunie, de jurnalistul Sabin Orcan, și după cooptarea în echipă, ca senior editori, a jurnaliştilor Cătălin Prisăcariu, Mihai Duţă, Mircea Marian, Mălin Bot (șef pe online) și Silviu Sergiu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu