Skip to main content

VIDEO. Audienţe TV: 17 români din 100 acceptă peoplemetere. ARMA: Suntem în media internaţională

 
Peoplemeter Kantar
Peoplemeter Kantar

VIDEO. Auditul AUDIENŢELOR. Din 100 de români cărora li se propune instalarea unui peoplemeter pentru măsurarea audienţei TV, 17 acceptă, spune Liliana Mihăilescu, directorul Kantar Media, compania care se ocupă de audienţa TV. Este mult, este puţin? De ce refuză?

Publicitate

„Depinde de context. Sunt targeturi mai uşor de recrutat, altele mai greu de recrutat. În Bucureşti rata de accept este mai mică", a răspuns Liliana Mihăilescu.

"Per total, în medie, rata de accept este 17%", a adăugat Liliana Mihăilescu. Ea a precizat că această rată nu influenţează rezultatul măsurătorilor, întrucât, în caz de refuz, compania alege o altă gospodărie cu caracteristici similare celei care nu a acceptat instalarea unui peoplemeter.

Cifra este în media internaţională, a adăugat Lucia Antal, preşedintele Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţei, pentru care Kantar furnizează datele.

"La nivel internaţional, această rată de acceptare este între 15 şi 20%", a spus Lucia Antal.

Panelul de măsurare a audienţei TV în România cuprinde 1.320 de gospodării şi este împrospătat anual (rata este de 20% pe an).

În ultimul an, au existat două cazuri în care gospodăriile au fost scoase din panel pentru că "s-au expus". Cu alte cuvinte, s-a aflat într-un fel sau altul că au un peoplemeter instalat, situaţie care ar fi viciat studiul.

Liliana Mihăilescu:

„Am avut două situaţii de disclosed to media. În momentul în care, din varii motive, se află că au peoplemeter, sunt scoşi din panel."

Precizările au fost făcute cu ocazia auditului studiului de audienţă, ale căror rezultate au fost prezentate astăzi. Compania americană Ernst&Young Tampa a auditat măsurarea audienţelor TV din România. Concluzia: "este în standarde."

Din concluziile auditului:

- toate gospodăriile verificate - o sută - aveau televizoarele conectate la peoplemeter, aparatul care înregistrează la ce canale se uită

- datele socio-demografice verificate în teren (vârstă, educaţie, venituri) erau aceleaşi pe care cei din panel le-au declarat când au intrat în studiu.

- nu au existat cazuri în care cei verificaţi nu au ştiut să folosească telecomanda peoplemeterului

- distribuţia geografică a celor din panel este corectă

VIDEO. Audienţa TV este măsurată prin peoplemetere. Un reportaj Paginademedia.ro despre cum se măsoară audienţa TV în România:

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Dati si voi audientele zilnice, dar nu doar din Prime-Time.. Acolo stim cum sta treaba, dati-le si pe acelea de dimineata, amiaza, dupa-masa...
  • Florin Florin
    La ce bun genul asta de articole daca Pagina de Media nu publica audientele zi de zi pentru fiecare interval orar.
  • Costin Costin
    Televiziunile din Romania au dovedit de-a lungul timpului un nivel mare de infractionalitate (evaziune fiscala, santaj, propaganda in favoarea unor grupuri de interese, etc). Nu vad de ce s-ar da inapoi sa manipuleze si rezultatele celor vreo o mie si ceva de peoplemetre, mai ales ca e ceva relativ usor de facut, nu-i controleaza nimeni si miza este foarte mare.
  • cetateanul turmentat cetateanul turmentat
    mile hd. absolut corect. cine se uita la RomaniaTV nu stie sa citeasca nici macar burtierele alea, ca daca ar sti, s-ar sinucide. Romania TV este exemplul tragic care arata starea presei din aceasta tara. Exceptiile sunt foarte putine.
  • Peoplemetristu Peoplemetristu
    Eu daca as avea peoplemeter m-as duce la sau as suna pe la televiziuni si le-as cere bani ca sa ma uit impreuna cu toata familia si vecinii 24/24 pe canalul lor ca sa aiba rating si cand au revizie tehnica. Sigur ca nu ma uit, dar as lasa tv-ul sa mearga pe respectivul canal si bag in setari maximum de persoane.
    Cred ca asta se si intampla.
  • mile HD mile HD
    E greu de crezut ca cineva care se uita la RomaniaTV e capabil sa selecteze corect meniurile peoplemeterului .
    E imposibil chiar .
  • Adrian Adrian
    Aparent sa masoare audienta, dar sa stie si noi ce urmarim, altfel nu cerea sa fie puse pe telecomanda numele si butoanele aferente.
  • Nik Nik
    Ar fi interesant sa vedem si cati se uita online (de pe tableta, calculator, telefon) la emisiunile tv. Cam cati vizitatori, privitori acceseaza continutul video online ce se transmite in direct de pe site-urile televiziunilor.
  • Opx Opx
    1320 de gospodarii, reprezinta toata Romania? 0.033% din 4 mil. de abonati, decid unde se uita mare majoritate si unde se duc banii. Da, ce sa mai zic.

Trimite un comentariu

sus