Skip to main content

De 1 ianuarie, la TVR 1: Concertul de la Viena şi concertul lui Beyonce cu Jay-Z

 
De 1 ianuarie, la TVR 1: Concertul de la Viena şi concertul lui Beyonce cu Jay-Z

Două concerte la TVR de 1 ianuarie: tradiţionalul concert de la Viena, dar şi concertul lui Beyonce cu Jay-Z.

Publicitate

Concertul de la Viena este difuzat de TVR 1, duminică, 1 ianuarie, de la ora 12.15. Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica familiei Strauss şi a contemporanilor săi.

Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel va deveni cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume.

Filmarea scenelor de balet din timpul concertului din acest an a fost realizată la Hermesvilla din Viena. Hermesvilla a fost descris de Impărăteasa Elizabeta a Austriei (Sisi) drept „palatul visurilor sale”.

Clădirea a fost constuită pentru Sisi şi soţul ei, Împăratul Francisc Joseph şi a fost finalizată în 1886. În 2017 se aniversează 180 de ani de la naşterea Împărătesei Elizabeta (în 1837). Dansatori ai Baletului de Stat vienez au fost filmaţi dansând valsul Hereinspaziert din opereta The Pawnbroker, or The Appraiser (1902), de Carl Michael Ziehrer. Coregrafia a fost asigurată de Renato Zanella, care s-a ocupat de acest capitol şi pentru baletul Concertului de Anul Nou din 2010. Compozitorii aflaţi în programul concertului din 2017 sunt: Johann Strauß (Tatăl), Johann Strauß (Fiul), Josef Strauß, Franz Lehár, Èmile Waldteufel, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer.

Beyonce şi Jay Z, Crazy In Love

Concertul „Beyonce şi Jay Z On the Run Tour” va fi tot duminică la TVR 1 duminică de la 21.10.

Beyonce şi Jay Z On the Run Tour îi prezintă pe Beyoncé and Jay Z împreună pe scena Stade de France din Paris, în faţa a 80.000 de spectatori.

Înregistrat în septembrie 2014, concertul cuprinde nu mai puţin de 40 de melodii interpretate de cuplul de vedete.

Printre piesele interpretate şi pe care le vom vedea în concertul transmis de TVR 1 pe 1 ianuarie 2017, se numără: “Crazy In Love”, “Drunk In Love”, “Run The World (Girls)”, “Tom Ford”, “Diva”, “Baby Boy”, “Pretty Hurts”, “Young Forever”, “Clique” şi multe altele. Spectacolul mai conţine imagini inedite cu cei doi artişti şi cu fiica lor, Blue Ivy.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Allex Allex
    A fost astazi si un concert de la Londra al Adele-ei. Tvr ar putea relua anul acesta "Cerbul de aur", in prezent sunt in faza de negocieri cu consiliul local al Brasovului.
  • livia pila livia pila
    Daca la TVR iar se da in stambă Claudia Spătărescu, e vai de noi, națiune! Mai bine ar comenta irina Radu, pensionara Sandulescu, Corneliu Calota si cercetatul penal Zgabercea!

Trimite un comentariu

sus