Skip to main content

Mihai Goţiu, candidat la Senat, anunţă că va da în judecată doi jurnalişti clujeni şi televiziunile care le-au preluat informaţiile

 
Mihai Goţiu, candidat la Senat, anunţă că va da în judecată doi jurnalişti clujeni şi televiziunile care le-au preluat informaţiile

Mihai Goţiu, activist şi fost coordonator editorial la România Curată, anunţă că va da în judecată mai mulţi jurnalişti locali şi televiziuni naţionale ca urmare a unor informaţii publicate, pe car acesta le cataloghează drept „manipulări grosolane”, anunţă romaniacurata.ro.

Publicitate

Goţiu, acum candidat USR pentru Senat în Colegiul Cluj, a decis să-i dea în judecată pe Liviu Alexa şi Victor Lungu de la Ziar de Cluj, dar şi alte instituţii media care au preluat aşa-zisele informaţii şi imagini, fără să le verifice, cum sunt posturile B1 TV şi România TV.

Sub semnătura lui Liviu Alexa şi sub titlul ”INCREDIBIL: "Guţă", Senatorul Peturilor de Timişoreana. USR Cluj ni-l propune pe Mihai Goţiu ca senator! Priviţi poza ca să ţineţi minte ce votaţi!”, articolul publicat de Ziar de Cluj prezenta o fotografie cu un tânăr care doarme pe nisip, lângă nişte pet-uri goale de bere.

Conform materialului, fotografia ar fi fost preluată de pe blogul unui alt jurnalist, Marius Ghilezan, dintr-o postare de acum doi ani.

Mihai Goţiu: „Marius Ghilezan este unul dintre jurnaliştii sponsorizaţi de RMGC şi care, în mod constant, m-au atacat în perioada în care făceam dezvăluiri despre Afacerea Roşia Montană. Liviu Alexa e şi el un jurnalist susţinător al cianurilor, aşadar faptul că se citează unul pe altul nu mă miră. În postarea în discuţie, Ghilezan nu a avut tupeul să afirme că aş fi eu în fotografie, lucru pe care Liviu Alexa îl face. Pe ce se bazează, habar n-am. Spre dezamăgirea prietenilor mei boemi, ultima dată când am fost în Vamă a fost în 2005, şi prietenii ştiu că arătam cu totul altfel acum mai bine de 10 ani. De altfel, cei care mă cunosc bine, şi-au dat seama din primul moment că nu sunt eu în fotografie”.

”Din punctul meu de vedere, asocierea (falsă) dintre tânărul care doarme pe nisip şi persoana mea a fost făcută pentru a-mi cauza prejudicii în mod direct (să nu fiu votat) şi îmi încalcă dreptul la demnitate, aşa cum e prevăzut în art. 252 Cod Civil, fiind în acelaşi timp, şi o încălcare a art. 30, alin. 6 din Constituţie, care prevede că ”libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”, mai spune Mihai Goţiu, care a adăugat că va da în judecată şi instituţiile media (printre care B1 TV şi România TV) care au preluat articolul din Ziar de Cluj fără să verifice informaţiile.

„Cu un drum îl voi da în judecată şi pe Victor Lungu, care tot pe Ziar de Cluj, a publicat în ultima lună o serie de articole care repetă minciuni şi manipulări folosite şi de ziariştii cianurişti. M-am consultat şi cu avocatul şi prietenul Eckstein-Kovacs Peter, care mi-a confirmat că am toate şansele să câştig”, a precizat candidatul USR de la Cluj.

”Mizeria cu fotografia are ca scop să facă digerabile alte manipulări din articol, legate de nu-ş ce bani primiţi de la Soroş prin SAR într-o perioadă în care eu n-aveam nicio legătură cu SAR! Faptul că se coboară până acolo încât să se lege până şi de faptul că în copilărie mi se spunea Guţă (pe când actuala vedetă nici nu gângurea) arată însă cât de mare e disperarea unora că voi ajunge în Senat, iar acolo voi avea mult mai multe resurse pentru a ancheta hoţiile lor”, a mai spus Mihai Goţiu.

Mihai Goţiu a activat mult timp ca jurnalist de investigaţie, fiind cunoscut pentru documentarea cazului Roşia Montană, despre care a şi publicat o carte în 2013.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus