Skip to main content

Moise Guran lansează aplicația Biziday: Fără click bait, fără analize, doar știri curate. Când se va putea descărca

 
Moise Guran lansează aplicația Biziday: Fără click bait, fără analize, doar știri curate. Când se va putea descărca
Moise Guran Digi 24

"Joi la Cluj, ora 16.00, Auditorium Maximum. Voi fi acolo și vă aștept și pe voi", a scris azi Moise Guran pe contul de Facebook. Ce se va întâmpla la Cluj?

Publicitate

Moise Guran va lansa aplicația pentru dispozitivele mobile Biziday, proiectul digital de care vorbea atunci când a renunțat la emisiunea TV Biziday, de pe Digi 24.

Este o aplicație care recomandă știri, după interesul cititorilor pentru anumite domenii. Printre notificările pe care Biziday le poate trimite este și o alertă de cutremur, printr-un sistem dezvoltat în colaborare cu Insitutul de Fizică a Pământului.

Paginademedia.ro, care a testat aplicația, vă oferă câteva detalii despre cum funcționează, dar și despre data lansării:

Ce face aplicația:

- aplicația recomandă știri utilizatorilor, din diverse surse, în funcție de interesul cititorilor. Biziday urmărește subiectele pe care le-a citit utilizatorul și îi sugerează știri din zone apropiate.

- știrile importante vin sub forma unor notificări pe telefon sau tabletă.

- din setările aplicației, se pot alege zonele geografice pentru știri locale

- tot din setări, se poate alege tipul de notificări:

 • 1. Recomandarea BIZIDAY: las echipa să decidă când mă deranjează
 • 2. Alerte roșii: Alerte deosebite, de importanță națională, despre care să afli imediat. Notificare sonoră stridentă. Alerta roșie implică și alertele de cutremur transmise direct de receptorul din Vrancea al Institutului Național de Fizică a Pământului
 • 3. Alerte galbene: Evenimente importante pentru anumite categorii profesionale și pentru comunități locale. Notificare sonoră. Nu se emit noaptea. În weekend se emit rar
 • 4. Notificări silențioase: Mesaje simple de notificare, fără alertă sonoră. Te ajută să fii informat. Nu vei primi decât știri pe care echipa Biziday le consideră importante.

- aplicația funcționează și este adaptată atât pentru dispozitivele iOS (iPhone, iPad), cât și pentru cele cu Android.

Când se lansează:

Aplicația va fi disponibilă în AppStore și pe Google Play începând de joi, dată la care va fi lansată oficial, la Universitatea Babes Bolyai. Va fi gratuită.

Moise Guran: ne întoarcem la bază. La știri. Fără click bait

"Cred că trebuie să ne întoarcem la bază, adică la știri", a spus Moise Guran pentru Paginademedia.ro. "De altfel, aplicația recomandă numai știri, nu va fi nicio analiză, nici măcar analizele mele de pe site-ul Biziday", a spus el.

De ce?

"Pentru că ne dorim să fie o platformă independentă 100%, în care să separăm adevărul de minciună", a explicat Guran.

Toate sursele din care aplicația recomandă știri sunt credibile.

"Echipa Biziday alege numai surse care publică informații corecte, de încredere. Există și o serie de site-uri de unde nu preluăm informații, sau de de unde verificăm și noi ulterior ce publică, înainte de a le recomanda utilizatorilor."

Moise Guran:

"Notificările și titlurile nu vor fi de tip click bait. De altfel, doar din titlu, cititorul are aproape toată știrea și decide dacă intră pentru mai multe detalii."

Din ce se finanțează aplicația:

"Deocamdată din publicitatea atrasă de site-ul Biziday", a spus Moise Guran.

Capturi din aplicația Biziday:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Deci care-i faza cu aplicatia asta? A ajuns la 1.1 o mai deschide cineva?
  Nu am inteles deloc aroganta asta a lui Moise Guran. Sa faci o aplicatie, care sa iti ofere stiri de pe Facebook, pe care oricum le primesti. Uite, eu tot intru si incerc sa dau de ceva nou la ei, insa nu vad niciodata nimic. Stirile zilei mi sar in fata pe FB, fara sa vreau... cand ajung pe aplicatie, deja nu mai am nevoie de aceasta.
  Atata tevatura cu chestia asta si din pacate e mult zgomot pentru nimic. Pacat de atata energie aruncata pe fereastra...
 • Buna initiativa! Din pacate cine se uita la *** nu cred ca va fi curios sa descarce aplicatia, iar ceilalti ar trebui sa stim deja si singuri sa separam informatia de gunoi.
 • Intr-adevar Windows Phone are o cota de piata mica dar telefoanele bazate pe aceasta platforma sunt folosite preponderent de oameni de afaceri sau de cei cu putere de cumparare, adica fix cei pe care-i are Moise Guran in vizor. Ma intreb cati cocalari cu iPhone vor descarca aplicatia Biziday sa vada cotatiile la semintele de floarea soarelui.
 • Din 1990 fiecare organ de presa, fara exceptie s-a laudat ca e "independent" si va publica "doar adevarul". E ca religiile, fiecare spune ca el respecta cel mai fidel Biblia. Atunci cum de se plange toata lumea ca presa e corupta, minte, denatureaza? E ceva in aer sau ce?
 • Andrei, la cota de piață pe care o are Windows Phone, chiar n-are relevanță dacă aplicația va exista sau nu pe platforma respectivă.

Trimite un comentariu