Skip to main content

Tolontan: 2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza. O țară nu poate fi mai bună decît presa ei.

 
Tolontan: 2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza. O țară nu poate fi mai bună decît presa ei.

„2017 va fi altfel numai dacă presa se va responsabiliza”, este concluzia jurnalistului Cătălin Tolontan, care publică, alături de Mirela Neag și Răzvan Luțac, un nou episod din investigația de la Malaxa despre Florin Secureanu. 

În episodul de astăzi, Gazeta vine cu un film în care iubita „Vrăbi” se dă drept Gabriela Firea, primarul Capitalei, la ridicarea unui premiu, la Londra (filmul, AICI). 

Publicitate

În același text, Tolontan vine și cu câteva gânduri despre presa din România. 

„Nu avem pretenția că fiecare zi sau fiecare articol e revelator. Nici nu se poate. Sîntem oameni, avem perioade productive și perioade proaste. Iar investigațiile durează mult, consumă resurse, vibrații și energii umane”, scrie Tolontan. 

„De aceea în 2017 e nevoie de o implicare a mult mai multor ziariști decît în 2016, inclusiv de la Televiziunea și Radioul publice, care adună cu fiecare zi de tăcere un debit în fața oamenilor pe care au datoria să-i servească.”, mai spune el.

„O țară nu poate fi mai bună decît presa ei.”, a încheiat Tolontan, care e de părere că responsabilitatea jurnaliștilor e vitală mai ales cînd, după o expresie a lui Joel Stein din revista ”Time”, trăim timpuri în care a ajuns să conteze ”minciuna, toată minciuna și nimic altceva decît minciuna”.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Atentie, romani, partidul penal are acum puterea absoluta in Romania!

    http://stiri-ultima-ora.ro/3328-2

    P.S.

    Daca alegerile au fost castigate, chiar de catre "partidul penalilor", atunci ce garantie pot avea romanii in alesul acestui partid, ca viitor premier, interesat de stoparea coruptiei si a saraciei?

Trimite un comentariu