Skip to main content

Guvernul acoperă datoria uriaşă a TVR. Bugetul subvenţionat, mult peste cel de anul trecut

 
Guvernul acoperă datoria uriaşă a TVR. Bugetul subvenţionat, mult peste cel de anul trecut

De trei ori mai mulţi bani la TVR decât pe vremea când „trăia” din taxă. Societatea Română de Televiziune primeşte de la Guvern 950 milioane lei, cu 662% mai mult faţă de 2016, când bugetul instituţiei a fost de 124,7 milioane lei.

Publicitate

Prin bugetul dat TVR, Guvernul va plăti inclusiv datoriile istorice de peste 150 de milioane de euro ale postului public. Potrivit News.ro, Cea mai mare majorare este la plăţi efectuate în anii precedenţi şi achitate în acest an, capitol prin care se plătesc datoriile din anii trecuţi.

Reamintim că din acest an, televiziunea română nu va mai avea venituri din taxa tv, ci direct de la bugetul de stat, după ce taxa a fost eliminatăprintr-o lege propusă de PSD.

CONTEXT. Potrivit raportului financiar din 2015 (cel mai recent disponibil), TVR a avut un buget total de 501 milioane de lei (112,8 milioane de euro), din care 334,4 milioane de lei (75,3 milioane de euro) au fost venituri din taxa TV.

În acelaşi an, 2015, datoriile totalizau 680,6 milioane de lei (153,3 milioane de euro).

De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune are un buget de 383 milioane lei (85,3 milioane de euro), aproape dublu (+98,6%) faţă de 2016.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zgabercea zgabercea
    Felicitari ,TVR! Se poate,cu un guvern generos,totul devine posibil.
    Sacul fara fund,se fura-n draci si nimeni nu pateste nimic,dimpotriva.
    Tvr -ul este ca o statiune de tratament,gen GOVORA,OLANESTI,relaxare,bani si liniste.Salariatii TVR pot dormi linistiti,PSD vegheaza!Ura,Ura!!
  • Mm Mm
    Bun, la TVR vor sa plateasca datoriile (cu toate ca e posibil ca ei sa toace banii pe altceva si datoriile sa ramana) dar la radio? Pentru ce trebuia dublat bugetul SRR?
  • Lucian Lucian
    Astia-s tot banii nostri. Hotie pe fata, marca PSD!
  • Allex Allex
    Make TVR great again !!
  • Adi Adi
    Acum intelegeti de ce nu sunt bani de pensii ? Stiati, de exemplu, ca s-a taiat din bugetul de la invatamant? De ce? Ca sa vedem programele mizerabile de la TVR! Sa vedeti acum ce angajari ,,prin concurs,, se vor face!
  • cd cd
    Faceti TVR 1 HD si TVR 2 HD suntem in 2017! Iar sunteti tratati pe moda veche: SD.
  • livia pila livia pila
    Se dau recompense pentru transformarea TVR 1 in filala a Antenei 3. Bravo, Irina Radu!

Trimite un comentariu

sus