Skip to main content

Sute de plângeri la CNA în cazul România TV pentru burtiera „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”

 
Sute de plângeri la CNA în cazul România TV pentru burtiera „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”

Mobilizare online. Record al ultimilor ani în materie de plângeri la Consiliul Național al Audiovizualului. Cazul: burtiera România TV semnalată de Paginademedia.ro.

Publicitate

Peste 600 de sesizări au fost primite la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru România TV, au declarat pentru Paginademedia.ro surse din CNA. Numărul petițiilor este în creștere. 

Reamintim că, ieri, România TV a titrat pe burtieră un mesaj care nu avea legătură cu ce se întâmplase în realitate: „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”. Burtiera a fost semnalată de Paginademedia.ro.

Este un record în materie de reclamații, cel puțin pentru ultimii ani. În general, sunt cel mult câteva zeci de plângeri pe un caz.

Ca un termen de comparații, cele mai „sesizate” cazuri din ultimii ani au fost, în 2013:

- X Factor și remarcile homofobe ale lui Cheloo (pe atunci jurat al show-ului), care a avut 900 de sesizări

- nunta gay de la emisiunea Patru nunți și o provocare, de pe Pro TV, cu 2.000 de reclamații

- cazul Ionuț Anghel, copilul ucis de maidanezi, peste 1.000 de reclamații. 

Cazul burtierei Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere:

Mesajul de la România TV a apărut la scurt timp după ce Klaus Iohannis a condus ședința de Guvern de ieri. Reamintim că în urmă cu două zile în spațiul public au aupărut informații că Guvernul ar intenționa să aprobe ordonanțe de urgență privind grațierea și amnistia, fără consultare publică, iar acest fapt a dus la prezența lui Iohannis la ședința de Guvern.

Președintele a ținut și un scurt discurs în deschiderea ședinței de Guvern, pe care România TV l-a rezumat cu un mesaj care nu are legăătură cu realitatea „Iohannis cere de la Guvern lege pentru amnistie și grațiere”

Ce s-a discutat de fapt? A cerut președintele o lege, așa cum a titrat postul controlat de Sebastian Ghiță? Altfel au stat lucrurile:

Klaus Iohannis a deschis azi ședința de Guvern, spunând că premierul s-a angajat să nu bage peste noapte pe ordinea de zi ordonanțele legate de grațiere și de modificare a codurilor penale.  Klaus Iohannis: „Premierul mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni (ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale - n.r.). Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nici o sedinta de guvern.”

Ce a declarat Klaus Iohannis (via HotNews): 

Klaus Iohannis: Sunt doi elefanti in camera si nimeni nu vorbeste despre ei: Ordonanta de gratiere si cea de modificare a codurilor penale. Evident ca si despre ele am discutat cu premierul de dimineata, mi-a spus ca discutia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.

El mi-a spus ca nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentara aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni sa nu fie bagate peste noapte in nicio sedinta de guvern.

Sa fie puse in transparenta, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege, CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si, bineinteles, opiniei publice

Este obligatoriu sa discutam aceasta chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni si astfel a fost posibil sa ajungem la un consens. Dorim amandoi sa consolidam statul de drept.

Iată și declarația VIDEO a lui Klaus Iohannis:

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • cred ca problema nu e la cei de la serviciul de monitorizare din cna - care chiar cred ca isi fac treaba cum trebuie - ... ci la membrii.. care nu sunt in stare sa se intruneasca in sedinte.... ei ar trebui sa vina la serviciu mai des decat o fac pana in acest moment...
  • @R.D.S.+ DNA=lovește forever

    Pacaliciule... poate ar trebui sa dai tu zapada ***.. *** Ia explica tu, geniu al carpatilor, ce inseamna amnistie si gratiere ca noi este prosti...
  • Gata,s-au trezit bucureștenii din puturoșenie ,fiindcă sa pună mana pe lopata și sa curețe în fata blocului,nuuuuuu...nu e de nasul nostru,noi suntem smecheri,scrie bucureștean pe mine,pe mine ma servesc,deținuții, armata si jandarmeria, ca,în rest ,numai sa va vaitati putorilor .AtI văzut, cat a grațiat Obama ,în ultima zi de mandat ? 151.Dar,nu aveți sa știți, fiindca acest site, in loc sa dea informații corecte,îl pupa în fund pe Santa Klaus.A,da,la Cluj,și Sibiu,ce s-a mai strâns lume,ce credeați ca mai apare Colectiv 2 ?Habar nu aveți ce înseamnă amnistie și grațiere, și, gata s-au ofensat bucureștenii. Puneți mana și citi Constituția, sau,ați fost plătiți de madame Clothide,care v-a făcut s,îl vous plait,monsieurs !cred ca știți la ce ma refer,cu Canal plus în Franța. *** și servilism ca la romani nu am întâlnit. BUCUREȘTENI *** ,
  • Rugam puneti in fiecare articol cu derapaje link spre formularul de plangere la CNA . Ar mai mai rapid pentru noi .

Trimite un comentariu