Skip to main content

Decizie parțial favorabilă în instanță pentru unul dintre fondatorii Profit.ro: primește salarii, dar nu e reangajat

 
Decizie parțial favorabilă în instanță pentru unul dintre fondatorii Profit.ro: primește salarii, dar nu e reangajat

Unul dintre fondatorii Profit.ro, câștig de cauză în instanță, într-un proces cu publisherul platformei economice. Tribunalul București a admis parțial acțiunea dechisă de Cristi Popa, unul dintre cei care au pornit proiectul Profit.ro, alături de Ovidiu Tempea și Oana Osman. 

Publicitate

Popa a contestat în instanță concedierea sa de la Profit.ro în vara anului trecut. Ce a decis Tribunalul?

Potrivit hotărârii, Cristi Popa va primi câteva salarii, dar nu va fi reangajat.

„Admite în parte acţiunea. Obligă intimata să plătească contestatorului drepturile salariale aferente perioadei 15 aprilie - 15 iulie 2016, corespunzătoare salariului de bază lunar brut de 11.406 lei.

Respinge acţiunea în privinţa capetelor de cerere având ca obiect anularea deciziei de concediere nr. 198/15.07.2016 şi plata drepturilor salariale până la data reintegrării, ca neîntemeiată. Executorie de drept. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, arată minuta postată pe site-ul portalului instanțelor de judecată. 

Ovidiu Tempea, un al doilea fondator al publicației cu profil economic, a deschis de asemenea un proces împotriva Profit.ro, având același obiect, „constestație decizie de concediere”, însă în acest caz nu s-a dat nicio decizie. 

Bursa.ro a scris inițial despre decizia instanței în cazul Cristi Popa - Profit.ro

Reamintim că în august 2016 doi dintre fondatorii Profit.ro au dat în judecată publisherul publicației cu profil economic, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Este vorba despre Ovidiu Tempea și Cristi Popa, cei care au pornit alături de Oana Osman proiectul Profit.ro.

Cei doi au înregistrat pe 17 august câte o acțiune în instanță împotriva societății Profit.ro Publishing. Cele două procese au ca obiect „contestație decizie de concediere”. 

Restructurarea celor doi a venit pe fondul neînțelegerilor dintre Ovidiu Tempea și Cristi Popa, pe de o parte, și o parte din acționari, pe de altă parte.

Ovidiu Tempea și Cristi Popa sunt și acționari ai site-ului Profit.ro (cu câte 10% din participații). Ce se întâmplă cu acțiunile lor? Vor fi preluate de acționarii actuali?

"Se discută și această variantă", a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro Andreas Fuhrman, unul dintre acționarii Profit.ro.

Despre restructurarea celor doi?

"Sunt momente în care trebuie să decidem ce este mai important pentru fiecare. Am decis, ne-am strâns mâinile, le-am mulțumit pentru colaborare și fiecare a plecat mai departe", a declarat Andreas Fuhrman.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu