Skip to main content

Organizația oamenilor de creație: Nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam toate derapajele publice

 
Organizația oamenilor de creație: Nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam toate derapajele publice

Apel către instituțiile statului, de la organizația oamenilor de creație: „Consideram ca singura rezolvare legala a acestor situatii sta in puterea CNA-ului, iar aceasta institutie a incetat de ceva timp sa-si mai indeplineasca menirea”, spune publicitarii de la Art Directors Club România (ADC RO), o organizație din care fac parte cei mai importanți directori de creație din publicitatea locală.

„Nu este normal sa apara presiuni asupra unor entitati private sa faca treaba pe care trebuie sa o indeplineasca statul”, au mai adăugat aceștia în apelul apărut pe IQads.ro.

Publicitate

În același apel, publicitarii condamnă atacurile din media la adresa Ralucăi Feher de la România TV și Antena 3 (detalii, AICI)

Apelul publicitarilor se adresează CNA, comisiilor pentru cultură din Parlament, Administrației Prezidențiale și Guvernului. 

Textul integral, în continuare: 

Catre:

Consiliul Național al Audiovizualului

Comisia pentru cultură și media de la Senatul României

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaților

Administrația Prezidențiale

Guvernul României

Ca singura asociatie a oamenilor de creatie din industria publicitatii nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam ferm toate derapajele publice din ultima vreme, inclusiv recentele atacuri asupra colegei noastre de industrie, Raluca Feher.

Consideram ca singura rezolvare legala a acestor situatii sta in puterea CNA-ului, iar aceasta institutie a incetat de ceva timp sa-si mai indeplineasca menirea. Nu este normal sa apara presiuni asupra unor entitati private sa faca treaba pe care trebuie sa o indeplineasca statul.

Ca atare, cerem tuturor institutiilor abilitate sa analizeze activitatea CNA si sa intervina activ si de urgenta in a debloca aceasta institutie cruciala pentru sanatatea spatiului media.

Prin prezenta ne alaturam, astfel, apelului initiat de catre organizatia ActiveWatch si asteptam o rezolvare urgenta a acestei situatii.

Cu regret,

Art Directors Club Romania

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Degeaba. Cu psd la putere, A3 si RTV "rulez".
    Asa cum A3 lua des amenzi aberante de la CNA, in urma cu mai multi ani, pe vremea altora, acu' au ajuns ei la putere. Tre' sa va obisnuiti ca un timp vor face orice vor.

Trimite un comentariu