Skip to main content

Organizaţia oamenilor de creaţie: Nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam toate derapajele publice

 
Organizaţia oamenilor de creaţie: Nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam toate derapajele publice

Apel către instituţiile statului, de la organizaţia oamenilor de creaţie: „Consideram ca singura rezolvare legala a acestor situatii sta in puterea CNA-ului, iar aceasta institutie a incetat de ceva timp sa-si mai indeplineasca menirea”, spune publicitarii de la Art Directors Club România (ADC RO), o organizaţie din care fac parte cei mai importanţi directori de creaţie din publicitatea locală.

Publicitate

„Nu este normal sa apara presiuni asupra unor entitati private sa faca treaba pe care trebuie sa o indeplineasca statul”, au mai adăugat aceştia în apelul apărut pe IQads.ro.

În acelaşi apel, publicitarii condamnă atacurile din media la adresa Ralucăi Feher de la România TV şi Antena 3 (detalii, AICI)

Apelul publicitarilor se adresează CNA, comisiilor pentru cultură din Parlament, Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului.

Textul integral, în continuare:

Catre:

Consiliul Naţional al Audiovizualului

Comisia pentru cultură şi media de la Senatul României

Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă de la Camera Deputaţilor

Administraţia Prezidenţiale

Guvernul României

Ca singura asociatie a oamenilor de creatie din industria publicitatii nu putem fi martori pasivi ai degradarii discursului public din media si condamnam ferm toate derapajele publice din ultima vreme, inclusiv recentele atacuri asupra colegei noastre de industrie, Raluca Feher.

Consideram ca singura rezolvare legala a acestor situatii sta in puterea CNA-ului, iar aceasta institutie a incetat de ceva timp sa-si mai indeplineasca menirea. Nu este normal sa apara presiuni asupra unor entitati private sa faca treaba pe care trebuie sa o indeplineasca statul.

Ca atare, cerem tuturor institutiilor abilitate sa analizeze activitatea CNA si sa intervina activ si de urgenta in a debloca aceasta institutie cruciala pentru sanatatea spatiului media.

Prin prezenta ne alaturam, astfel, apelului initiat de catre organizatia ActiveWatch si asteptam o rezolvare urgenta a acestei situatii.

Cu regret,

Art Directors Club Romania

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex2 alex2
    Degeaba. Cu psd la putere, A3 si RTV "rulez".
    Asa cum A3 lua des amenzi aberante de la CNA, in urma cu mai multi ani, pe vremea altora, acu' au ajuns ei la putere. Tre' sa va obisnuiti ca un timp vor face orice vor.

Trimite un comentariu

sus