Skip to main content

Prima ședință CNA după protestele de duminică: toți membrii sunt prezenți

 
Prima ședință CNA după protestele de duminică: toți membrii sunt prezenți

Imagine rară la CNA. Toți cei 11 membri ai Consiliului Național al Audiovizualului au participat la ședința publică, prima după protestul de duminică, cel care a vizat, de data aceasta, și sediul forului audiovizual. 

În ultimele luni, cazurile în care au fost ședințele CNA au fost destul de rare, motivul fiind fie zilele de sărbători fie lispa cvorumului: cel puțin opt membri din 11 pentru a se putea ține ședința. Iar când s-au întrunit, cu greu au depășit opt membri prezenți. 

Publicitate

Reamintim că Consiliul Național al Audiovizualului ar trebui să se întrunească, conform legii de două ori pe săptămână, marțea și joia. 

După ce forul audiovizual a fost aspru criticat în spațiul public pentru lipsa de reacție, dar și după ce numărul se sesizări a crescut, membrii au decis să se întrunească în câte trei ședințe pe săptămână. 

Duminică, 29 ianuarie, protestele au ajuns și la CNA. Aproximativ 30.000 de oameni au ajuns și la sediul forului audiovizual, în semn de protest față de lipsa de reacție a forului la derapajele posturilor TV.

După ce au plecat de la CNA, manifestanții au mers spre Ministerul Justiției și în Piața Victoriei, unde la protest s-au adunat 50.000 de oameni.
 

Ședința poate fi văzută, live, pe site-ul instituției. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu