Skip to main content

Reacția CNA după protestele de duminică: cazul protestelor va fi discutat cu prioritate. Când sunt gata monitorizările

 
Reacția CNA după protestele de duminică: cazul protestelor va fi discutat cu prioritate. Când sunt gata monitorizările
CNA

CNA, prima reacție publică instituțională, după protestele de duminică. „Consiliul este conștient de misiunea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, precum și al libertății de exprimare și, în egală măsură, trebuie să vegheze la informarea corectă și obiectivă a publicului”, spun membrii în comunicatul trimis astăzi presei. 

Publicitate

Totodată. pe subiectul protestelor din ultima perioadă, reprezentanții forului audiovizual spun că vor analiza „cu celeritate” modul în care au fost reflectate de posturile TV, de îndată ce vor fi gata monitorizările. 

Duminică, 29 ianuarie, protestele contra ordonanței grațierii au ajuns și la CNA, instituție contestată pentru lipsa de reacție în cazul derapajelor repetate de la TV. Aproximativ 30.000 de oameni au ajuns și la sediul forului audiovizual, în semn de protest față de lipsa de reacție a forului la derapajele posturilor TV.
După ce au plecat de la CNA, manifestanții au mers spre Ministerul Justiției și în Piața Victoriei, unde la protest s-au adunat 50.000 de oameni.

Comunicat de presă 31.01.2017

În contextul protestelor de stradă ce au avut loc în București duminică, 29.01.2017, proteste la care participanții și-au manifestat nemulțumirea și față de activitatea Consiliului Național al Audiovizualului, membrii acestui for fac următoarele precizări: Consiliul este conștient de misiunea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, precum și al libertății de exprimare și, în egală măsură, trebuie să vegheze la informarea corectă și obiectivă a publicului.

Menționăm că departamentul de specialitate din cadrul instituției a monitorizat, ca urmare a reclamațiilor primite și a autosesizării, posturile de știri, cu privire la modul în care acestea au reflectat evenimentele din ultima perioadă, aflate în prezent pe agenda publică. Monitorizarea a cuprins și zilele în care s-au desfășurat manifestații la București și în alte orașe din țară. După finalizarea rapoartelor de monitorizare, acestea vor fi cuprinse cu celeritate pe ordinea de zi a următoarelor ședințe publice, urmând să fie luate măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legislației audiovizualului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu