Skip to main content

SECŢIUNE SPONSORIZATĂ. Vrei un apartament nou? Avantajele şi dezavantajele ansamblurilor rezidenţiale

 
SECŢIUNE SPONSORIZATĂ. Vrei un apartament nou? Avantajele şi dezavantajele ansamblurilor rezidenţiale

Un apartament nou, într-un ansamblu rezidenţial, sau unul vechi? Ce alegi? Ce avantaje, dar şi ce dezavantaje au ansamblurile rezidenţiale? Blocurile sunt noi, personalizate, dar poziţionarea e, în general, nu foarte aproape de oraş.

Publicitate

Apartamentele noi prezintă o serie de avantaje, dar şi de dezavantaje, pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Dintre AVANTAJE amintim:

1.Zero investiţii pentru renovare

Fiind vorba de o construcţie nouă, proprietarii unui astfel de apartament nu vor fi nevoiţi să suporte cheltuieli suplimentare pentru renovarea imobilului. În plus, în cazul blocurilor aflate în faza de construcţie, viitorul proprietar poate verifica oricând stadiul lucrărilor, pentru a se asigura că acestea se desfăşoară aşa cum ar trebui.

2.Finisaje personalizate

În cazul blocurilor aflate în stadiul de construcţie, viitorul proprietar îşi poate alege finisajele, având astfel un apartament personalizat fără costuri suplimentare. Viitorul proprietar poate alege atât tipul finisajelor, cât şi culoarea acestora. În această categorie se încadrează faianţa, gresia, parchetul şi, în unele cazuri, ferestrele şi uşile interioare.

3.Multiple posibilităţi de finanţare

Pe lângă plata integrală, creditul imobiliar sau creditul Prima casă, ansamblurile rezidenţiale oferă o nouă metodă de finanţare. Majoritatea dezvoltatorilor oferă posiblitatea de a achiziţiona locuinţe prin rate direct la ei. Avansul cerut de aceştia este mai mare decât cel pentru creditul Prima casă, fiind cuprins de obicei între 10 şi 25%, iar restul sumei se împarte în rate lunare egale, pe o perioadă de 5 - 6 ani.

4.Facilităţi oferite de fiecare ansamblu în parte

În general, ansamblurile rezidenţiale oferă parcare subterană şi pază non-stop. În unele cazuri, locul de parcare este inclus în preţul apartamentului. În plus, în funcţie de mărimea ansamblului şi de poziţionarea sa, poţi beneficia de magazine alimentare, saloane de înfrumuseţare, curăţătorie de haine, grădiniţe şi locuri de joacă pentru copii.

Dintre DEZAVANTAJE amintim:

1.Poziţionarea

Principalul dezavantaj al ansamblurilor rezidenţiale este reprezentat de poziţionarea acestora. Cele mai multe dintre ele sunt situate la marginea oraşelor, întrucât se întind pe suprafeţe mari şi ar fi imposibilă construirea lor în zonele centrale. Astfel, în funcţie de nevoile tale de deplasare, este posibil să pierzi destul de mult timp în trafic.

2.Cheltuieli suplimentare pentru întreţinerea spaţiilor comune

În cele mai multe cazuri, locatarii ansamblurilor rezidenţiale plătesc lunar o sumă de bani pentru întreţinerea spaţiilor comune, cum ar fi locurile de joacă pentru copii sau aleile dintre blocuri. În aceste cheltuieli s-ar putea regăsi şi paza sau iluminatul aleilor.

Dacă eşti în căutarea unei locuinţe, ia în calcul şi ansamblurile rezidenţiale. Participă la Târgul Imobiliar Online Român - TIOR şi vizitează toate ansamblurile din zonele care te interesează. În cadrul TIOR vei regăsi oferte speciale şi vei putea vorbi cu dezvoltatorii printr-un chat online, apoi vei putea reveni la discuţiile anterioare.

Târgul are loc în perioada 1 - 8 martie, între orele 10.00 - 20.00. Participare este gratuită şi poţi viziona ansamblurile rezidenţiale participante indiferent de locul în care te afli, folosind laptopul, tableta sau telefonul mobil.

GALERIE FOTO:

Citeşte şi:

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus