Skip to main content

Site-ul Port.ro se închide. Compania continuă afacerea pe furnizarea de conţinut

 
Site-ul Port.ro se închide. Compania continuă afacerea pe furnizarea de conţinut

Dragi utilizatori, dorim să vă anunţăm că începând cu Ianuarie 2017, site-ul www.port.ro nu va mai fi activ şi se va închide! Vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături în toată această perioadă şi vă dorim un an 2017 cât mai bun!

Publicitate

Anunţul se afişează în deschiderea port.ro, unul din cele mai vechi site-uri de pe piaţa românească. De săptămâna viitoare, site-ul de recomandări se închide, după 20 de ani pe piaţa din România.

Compania care deţine port.ro - Port Data – a decis să renunţe la toate site-urile de pe pieţele unde au birouri, mai puţin cel din Hungaria. România, Serbia, Croaţia şi Cehia îşi închid, de asemenea, site-urile de recomandări. Se închid port.ro, port.rs, port.sk, port.cz, port.hr.

Motivul: site-urile nu sunt rentabile din punct de vedere economic. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, renunţarea la site a însemnat şi o restructurare a angajaţilor. Cea mai mare parte dintre ei au fost păstraţi pentru activitatea de furnizare de date.

Domeniul Port.ro este activ în România din 1996. Urmează să fie închis săptămâna viitoare. În ultima lună, potrivit trafic.ro, site-ul a avut peste două milioane de afişări, de la 385.000 de vizitatori unici.

Audienţa site-ului a scăzut constant în ultimii ani. În decembrie 2011, port.ro avea peste 12 milioane de afişări, de la peste 1,1 milioane de unici.

Decembrie 2011: 12 milioane de afişări, 1,1 milioane unici
Decembrie 2012: 9,6 milioane afişări, 820.000 unici
Decembrie 2013: 7,1 milioane afişări, 690.000 unici
Decembrie 2014: 1,6 milioane afişări, 547.000 unici
Decembrie 2015: 2 milioane afişări, 385.000 unici

Contactat de Paginademedia.ro, Florin Chiţu, managing director al operaţiunilor din România, a confirmat faptul că business-ul de media (adică site-ul port.ro) se închide şi că firma rămâne activă pe operaţiunile de date şi de Electronic Programming Guide.

Port rămâne furnizor de conţinut

Site-ul Port.ro se închide, însă compania rămâne furnizor de conţinut pe zona de programe TV şi cinema, adică business-ul de Date şi EPG – Electronic Programming Guide, unde marile companii de cablu sunt clienţi.

Ce înseamnă EPG?

Port furnizează pogramul TV şi descrierea emisiunilor/filmelor pentru operatorii de cablu: pe serviciile digitale, descrierea programelor TV este afişată pe ecran.

Marii operatori de cablu sunt clienţi: RCS (în România şi în Ungaria), Liberty Global - UPC (pe pieţele din regiune), Telekom.

Compania oferă informaţii despre program TV complet şi prgrame cinema şi pentru alte business-uri, site-uri sau publicaţii (LG şi Samsung au aplicaţii pentru Smart TV pentru care folosesc datele Port Network).

De altfel, business-ul principal al companiei este cel de furnizare de date. Pe această linie, Port Network acoperă România, Cehia, Ungaria, Slovacia, România, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia, Slovenia, Bosnia, Bulgaria, Albania, Estonia, Letonia şi Lituania.

Detalii despre activitatea de furnizare de date, pe site-ul Port Network.


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Furnizeaza cel mai prost EPG probabil din lume...Daca aveti rabdare sa cautati un program anume si apoi sa descoperiti ca este cu totul altceva in transmisie veti vedea la cve ma refer. Am reclamat la furnizorul de cablu asta de nenumarate ori dar nu s-a schimbat cu nimic situatia. Si totusi port.hu primeste bani pentru asta din abonamente...
  • anonim anonim
    nasol eu nu inteleg deloc bun numai puteau sustine site-ul asta membrii actuali dar se puteau gasi alti membri sa duca mai departe acest site pacat era unul foarte bun mai ales ca era singurul program *** nu existau multe ca asta era unic
  • George George
    Upc ofera EPG-ul de pe Port.ro. Chiar Epg-ul afiseaza sursa. Daca nu stii nu mai comenta. Se vede ca tu ai Rds.
  • Marius Marius
    De ce nu au vandut site-ul unuia dintre operatorii de cablu cu care lucreaza ?
  • Cyberblue Cyberblue
    Foloseam zilnic ghidul lor TV personalizabil, in care pusesem canalele in ordinea in care ma interesau. Mare păcat!
  • Remus Remus
    O veste mai proasta nu putea sa vina asa de inceput de an! Personal, folosesc programul tv de pe port.ro aproape zilnic, mai ales cand incep competitiile sportive gen ciclism, F1, MotoGP, etc.
  • Cristian Cristian
    Cinemagia.ro/Program-TV chiar s-a moernizat și oferă grilele a câteva sute de posturi TV disponibile în România.

    Cred că Port s-a retras pentru a oferi un loc mai bun în piață altui operator.
  • Mihai Mihai
    UPC oferă EPG de pe Cinemagia.

Trimite un comentariu

sus