Skip to main content

VIRAL ÎN BLOGOSFERĂ. Cristina Bazavan, despre limbajul lui Mircea Badea de pe Facebook: Nu există scuză pentru aşa ceva

 
foto: Mediafax
foto: Mediafax

Cristina Bazavan, despre limbajul folosit de Mircea Badea pe Facebook: "Daca oamenii ii urasc si dispretuiesc astazi pe prezentatorii Antena 3, in mare parte e din cauza limbajului folosit de Mircea Badea". Jurnalista a publicat ieri pe blogul personal un articol de opinie în care critică limbajul pe care jurnalistul postului Antena 3 în foloseşte pe reţelele de socializare.

Publicitate

Ultimul incident: Potrivit jurnalistei, Mircea Badea i-a numit pe studenţi, pe Facebook, "javre drogate", în contextul în care Guvernul are în plan limitarea gratuităţilor pe tren pentru studenţi şi liceeni.

Cristina Bazavan scrie în articolul de pe blogul personal şi de patru exemple de jurnalişti care au fost daţi afară pentru declaraţii făcute pe reţelele sociale. Printre exemple, oameni de la Fox TV şi CNN:

  • Emily Austen, reporter sportiv la Fox TV, concediată după ce a spus despre mexicani că "nici nu ştiam că sunt de deştepţi"
  • Octavia Nasr, senior editor CNN, dată afară după ce şi-a exprimat regretul pentru moartea unuia dintre liderii Hezbollah
  • Gavin Miller, prezentator al unui radio din Australia, eliberat din funcţie pentru remarci jignitoare la adresa unei persoane care milita împotriva relaţiilor între acelaşi sex
  • Catherine Deveny, editor The Age Australia, concediată după ce a spus unei fetiţe de 11 ani că "ar trebui să aibă parte de ceva sex".

Opinia Cristinei Bazavan a fost virală pe reţelele sociale. Articolul, cu titlul “Cazul Mircea Badea şi 4 jurnalisti care au fost dati afara pentru mesajele din social media”, a adunat peste 4.500 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Din material:

Daca oamenii ii urasc si dispretuiesc astazi pe prezentatorii Antena 3, in mare parte e din cauza limbajului folosit de Mircea Badea, si abia mai apoi pentru forma in care prezinta ei informatiile la tv.

Nu exista scuza pentru un asemenea limbaj. Nu exista motiv moral (frica sa nu-ti pierzi leafa e doar lasitate) sa nu iei atitudine sa-i spui unui coleg care a derapat in acest hal. Jurnalistii de la “In premiera”, Carmen Avram, ce faceti? Cristina Topescu?

De ce plecati capul? De ce inchideti ochii? De ce vreti sa va insotiti pe drumul profesional cu asemenea mizerii?

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate în weekend în blogosferă au intrat materiale de pe Biziday.ro, Bazavan.ro, Tolo.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Top cinci cele mai apreciate şi distribuite opinii publicate în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Ce ne uneşte şi ce ne dezbină?”

- 9.254 like-uri & share-uri;

Dar, ce ziceţi, ce stimulează mai mult ruperea ţării de care vorbesc cu atâta cinism liderii PSD pe la televizor? Tinerii care strigau în Piaţa Operei din Timişoara – Bucureşti, Luptă Bucureşti? Studenţii de la Cluj care cântau râzând în Gara de Nord din Capitală că ei au venit să facă Unirea? Sau retorica xenofobă anti-multinaţionale (susţinută cu statistici mistificate sau scoase din context), precum şi împărţirea bugetului, a banilor noştri, ai tuturor, favorizând net pe unii în detrimentul altora?

2. Bazavan.ro, “Cazul Mircea Badea si 4 jurnalisti care au fost dati afara pentru mesajele din social media”

- 4.572 like-uri & share-uri;

Cum ziceam si ieri pe facebook, cred ca angajatii de la Antena 3 ar trebui sa aiba curajul si coloana vertebrala sa le spuna lui Badea si Gadea ca un asemenea comportament atrage consecinte asupra intregii echipe.

3. Tolo.ro, “Inspecţia Sanitară revine la situaţia care a făcut posibilă frauda Hexi Pharma! Se pregătesc şefi noi în 40 de judeţe"

- 2.163 like-uri & share-uri;

Inspectorii care controlează spitalele şi tot ce ţine de sănătatea populaţiei vor fi coordonaţi de către şefii locali de DSP-uri, care urmează să fie numiţi printr-un concurs în toate cele 40 de judeţe, ”concurs care va masca, de fapt, politizarea Inspecţiei sanitare”

4. Blogurile Adevărul, “Teribilul avertisment al lui McCain: 'Prieteni, nu vă faceţi iluzii: trăim timpuri primejdioase...', de Cristian Unteanu

- 1.697 like-uri & share-uri;

Prezent la cea de-a 27-a ediţie a Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen, senatorul republican John MaCain (preşedintele Comitetului senatorial pentru forţele armate), a ţinut un discurs realmente istoric.

Un discurs care este, totodată, nu numai lecţie de istorie şi avertisment teribil pentru timpurile care s-ar putea să vină, dar şi o analiză, lucidă şi severă, a tipurilor de opţiuni care stau în faţa Americii şi a lumii.

5. Tolo.ro, “Fost asistent medical numit, fără concurs, manager la Spitalul de Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare. Ciocan: 'Şi actualul ministru al Sănătăţii tot asistent medical a fost!'"

- 1.663 like-uri & share-uri.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hsv hsv
    Nici nu ma intreb cine e aceasta individa. Doar ma intreb cum nu vede lucruri mult mai rele comise de cei care au insarcinat-o cu o tema si insista pe toate caile sa se faca remarcata prin aceasta tema si nu prin altceva. A gasit momentul cand "lumea buna", a tefeleilor si-a intrat "in mana" si virtual, adicatelea. Faceti pe pudibonzii, dar propriile laturi care denota aceeasi agresivitate si propriile gesturi manifestate public in forta si cat mai vocal posibil, pe care le emanati, nu va mai ataca? Ipocrizia e apanajul celor care nu reusesc altfel....
  • Mm Mm
    Ai cont de Facebook, nu il suporti pe Badea, dar ii dai like la pagina doar ca sa il injuri. Apoi te "oparesti" cand te injura si el inapoi. Concluzia e ca ori nu ai alta treaba mai buna de facut ori esti plecat cu capul. Daca ai serviciu, familie, casa si masina de intretinut, un hobby, familie si prieteni nu ai timp de dat like la pagini ca sa ii injuri pe cei care nu iti plac sau care au alte pareri decat tine. Doar daca .... asa cum spuneam mai sus.
  • Alessyo Alessyo
    Penibil articol, bine ca de aia care efectiv au linsat pe net capii pesedisti dupa OUG 13 nu zici nimic. Fie ca iti place tie sau nu, emisiunea lui Badea are foarte multi telespectatori.
  • dan andrei dan andrei
    Bine ca exista un Mircea Badea: idol al lui Iuli & Anomym. Ce s-ar face daca ar mai si citi, realiza emisiuni de radio, scrie cronici de film si nu numai cum ii sta in fire Cristinei Bazavan?
    Bine m-ai zicea Petre Tutea: "Daca tot nu murim, macar sa traim prost".
  • doar eu doar eu
    @Iuli @Anonym zic că e bloggeriță
    @anonym se baga nu se baga a zis adevarat de badea?!A zis.
  • Anomym Anomym
    Cristina Bazavan esteo persoana care se baga si ea in seama ca multe altele din spatiul public romanesc!
  • Iuli Iuli
    Si Cristina Bazavan cine e? N-am auzit de ea.

    Audinte de duminica?
    Iron Man vs. Mai furios, mai iute vs. Roata norocului vs. Schimb de mame

Trimite un comentariu

sus