Skip to main content

Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaţionalele” care îşi pun angajaţii să protesteze

 
Capital.ro, scuze publice după o ştire despre „multinaţionalele” care îşi pun angajaţii să protesteze

„Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump" a titrat vineri seara site-ul publicaţiei Capital. Ştirea a dispărut a doua zi de pe site-ul săptămânalului economic. A apărut însă un alt articol în care jurnaliştii publicaţiei îşi cer scuze publice.

Publicitate

Din verificările Paginademedia.ro, „ştirea” despre multinaţionale a fost rostogolită de la Antena 3, România TV şi DCnews.

Ca o coincidenţă, ştirea a fost publicată pe site-ul capital.ro chiar în ziua în care emisiunea Capital TV, difuzată în trecut la B1 TV, a început să fie difuzată la România TV.

„Printr-o eroare regretabilă, pe site-ul capital.ro a fost publicată vineri seara o ştire preluată, cu citarea surselor, din alte publicaţii, fără a fi verificate informaţiile transmise”, au scris jurnaliştii într-o postare pe site, sâmbătă după-amiază.

„Ştirea cu titlul "Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump" a fost retrasă de pe site-ul capital.ro întrucât nu corespunde principiilor noastre: o informare corectă a publicului, verificarea informaţiilor transmise, publicarea poziţiei tuturor părţilor”, au mai spus aceştia, precizând că „echipa Capital prezintă scuzele de rigoare cititorilor. Vă asigurăm ca principiile şi obiectivele care ne-au ghidat încă de la lansarea revistei Capital în 1992 sunt şi vor fi respectate.”

Povestea unei intoxicări

După faza pe Soroş, a venit rândul multinaţionalelor să fie blamate pentru protestele care au loc zilele acestea.

România TV, Antena 3 şi site-ul DCnews sunt printre primele surse identificate de Paginademedia.ro ca fiind promotoarele acestor informaţii. Concret, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului poliţiştilor, a afirmat la Antena 3, în contextul protestelor din 2 februarie că ”Multinaţionalele dau liber angajaţilor pentru a ajunge la proteste, deranjate de majorarea salariului minim.” Acelaşi a spus la Antena 3 că are informaţii clare în acest sens.

Informaţia a ajuns pe site-ul DCnews, cu titlul - „Coarnă: Multinaţionalele dau liber angajaţilor ca să meargă la proteste”

Afirmaţia a fost preluată apoi, sub formă de ştiri din oră în oră, la România TV, toată ziua de vineri. „Lider sindical din poliţie: multinaţionalele susţin protestele”, a titrat România TV pe burtieră, la mai multe emisiuni de ştiri.

„Ştirea” a ajuns şi la capital.ro, vineri seara, dar dezvoltată, sub titlul „Mari companii îşi pun angajaţii să protesteze împotriva lui Dragnea şi Trump”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Grigore Georgescu Grigore Georgescu
    Și uite așa am ajuns să nu mai citesc nici Capital. Nu că-l citeam regulat, că deja începusem să am niște dubii, dar acum gata, asta a pus capac.
    Scuze, blablabla... Merci, răul a fost deja făcut, scuzele sunt degeaba. Un fel de "te-am omorât, ah, scuze".
  • vaidenoi vaidenoi
    Se vede treaba că @cetatenii& ***'iti habar nu au ce seintampla in economia reală. Cele mai multe salarii minime le dau antreprenorii romani (și diferență la negru), nu multinaționalele. Mai departe, în București, că și în marile orașe, nu exista salariu minim la multinaționale. Până și juniorii iau măcar Rol 1400 net+ bonuri de masa+ bonusuri de performanta.
    Dar așa de întâmplă când sindicatul milițienilor (cel care a lansat gogomanie asta fiind șeful acestui sindicat) incearca sa înțeleagă economia reală!:))
    Altfel sunt curios cați pesedisti vin, fără autocarul care să-i ia de acasa, la plimbarea de la Cotroceni pentru susținerea lui Grindeanu:)
  • Mircea Mircea
    Multinationalele NU platesc niciodata cu salariul minim. Sunt renumite ca angajeaza NUMAI profesionisti si ca sunt angajatii cu cele mai mari salarii din economie, exceptie facand ( cu salarii mai mari) doar "sinecuristii", cei angajati pe numiri politice, la regiile de stat. Cat priveste impozitarea profitului...este DIRECTIVA UE in acest sens, dar deocamdata este la nivel de studiu si nici macar recomandare. Tot acolo se va ajunge, dar in timp ( deoarece in tot mai multe state europene populismul, demagogia politicienilor si nationalismul se opun capitalismului...incercand sa "salveze" socialismul demagogic al celor asistati de stat ). Romania va impozita in tara unde se realizeaza profitul multinationalele cand UE va permite asta si va fi valabil in intreg spatiul comunitar. Daca isi asuma stoparea/retragerea investitiilor straine. Varful de lance va fi desigur Trump. Chiar ne lasam manipulati de presa ? Care..."presa" ? Cate un ziarist ca vai de lume care se bucura ca i se plateste cand si cand cate un articol ? Isi da si el cu parerea ca sa nu faca foame. Se numeste "prostitutie intelectuala" si "mercenariat".
  • Mm Mm
    Pai se stiu cazuri concrete, ce intoxicare? Sau au sponsori care i-au pus sa retraga articolul?
  • Un cetatean Un cetatean
    Are cineva macar un dubiu ca multinationalele nu dorescmajorarea salariului minim ?
    Sa vina la Mercedes Sebes sa vada ca 50% din salarii au 50 de ron in plus fata de salariul minim.
    Se lauda ca angajeaza lunar 80 de persoane dai uita sa spuna ca tot 80 pleaca in fiecare luna din cauza salariului mizerabil

Trimite un comentariu

sus