Skip to main content

Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, pe masa comisiei de Cultură din Senat

 
Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, pe masa comisiei de Cultură din Senat
Ovidiu Miculescu, președintele Radioului Public

Cazul de incompatibilitate al lui Ovidiu Miculescu, șeful Radio România, va fi discutat săptămâna aceasta Comisia de Cultură din Senat, a declarat pentru paginademedia.ro președintele comisiei de Cultură din Senat, Lucian Romașcanu.  

Contact de Paginademedia.ro pentru o reacție legată de scrisoarea publică adresată conducerii Senatului și Camerei Deputaților de mai multe ONG-uri, șeful Comisiei pentru Cultură din Senat a declarat: 

Publicitate

„Astăzi (pe 27 februarie - n.r.) am primit la comisie, din partea ANI, notificarea privind starea de incompatibilitate a lui Ovidiu Miculescu, ca urmare a deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceasta, împreună cu punctul de vedere transmis de Ovidiu Miculescu, vor fi înaintate către Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților, care vor decide procedurile de urmat."

„Notificarea ANI și punctul de vedere al domnului președinte Miculescu vor face obiectul unei informări către comisia de Cultură a Senatului, în ședința de miercuri, după care vor fi înainte către birourile permanente reunite”, a mai adăugat Romașcanu.

Ce conține punctul de vedere transmis de Ovidiu Miculescu Parlamentului? „Este un punct de vedere care interpretează în favoarea dumnealui procedurile prevăzute de legea 176/2010, în baza căreia ANI îi solicită demisia”, a spus șeful Comisiei de Cultură din Senat. 

Reamintim că Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcția de membru în CA al SRR și cea de șef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, și Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacție din partea șefului radioului public.

Mai multe ONG-uri și zeci de jurnaliști ai radioului public au transmis astăzi o scrisoare conducerii Senatului și Camerei Deputaților, prin care se cerea luarea unor măsuri. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu