Skip to main content

CNA a „păsuit” cu încă şase luni începerea emisiei prin satelit pentru Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6

 
CNA a „păsuit” cu încă şase luni începerea emisiei prin satelit pentru Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6

Consiliul National al Audiovizualului a votat azi prelungirea cu sase luni a perioadei de intrare in emisie prin satelit pentru posturile Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6. Cele doua posturi emit momentan doar prin cablu.

Publicitate

Decizia a fost votata in unanimitate de cei opt membri prezenti la sedinta CNA de azi: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu si Rasvan Popescu.

Grupul Telekom, care detine drepturile de difuzare pentru cele doua posturi, a avut la dispozitie, conform Legii Audiovizuale, un an din momentul acordarii licentelor, pentru a porni emisia celor doua posturi. Perioada a fost insa depasita. De ce?

Constantin Pandele, reprezentantul Telekom prezent azi in sedinta CNA, a invocat probleme la contractul cu furnizorul de satelit.

Constantin Pandele, Telekom:

„Au fost probleme cu contractul cu furnizorul de satelit si, desi ne-am luat o marja destul de mare, nu am reusit sa facem ceea ce ne-am propus. Acum suntem in timp. Sase luni sunt cele oferite de lege, nu putem sa cerem mai putin sau mai mult. Suntem gata cu Dolce Sport 5 si 6 sa le putem urca pe satelit. Le vom urca in mai putin de sase luni.”

Licentele de transmisie prin satelit pentru canalele Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6 au fost acordate de CNA acum exact un an. Despre subiect, pe Paginademedia.ro.

Tot anul trecut, CNA a acordat si licente de emisie prin cablu pentru cele doua canale de sport. Dolce Sport 5 si Dolce Sport 6 emit in acest moment doar prin cablu.

Posibilitatea de a prelungi cu sase luni termenul de de intrare in emisie a unui post este reglementata in Legea Audiovizuala, la articolul 57, alin.1, lit. a).

ART. 57

(1) Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii:

a) titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licentei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate;

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • @Adi: Ești puțin dezinformat. UPC nu a avut niciodată cei mai mulți abonați. Pe locul 1 ca număr de abonați pe cablu digital se află RDS cu aproape 3 milioane apoi pe locul 2 este UPC cu aprox. 900.000. Pe locul 3 este Akta cu aproape 300.000 și abia apoi urmează Telekom care pe IPTV/DVB-C au sub 80.000 de abonați. Doar pe DTH are Telekom abonați mai mulți. Deci nu confunda lucrurile :) DS 5 și 6 au fost gândite pentru alți operatori (de aceea se află în grila Orange) adică au program comun cu DS 1 și 2 într-o anumită proporție adică pe DS 5, 6 nu se transmit competiții importante ca UEFA Champions League si UEFA Europa League. Deci pentru abonații Telekom DTH sunt inutile.
  • La mine în zona,Telekom a tras fibra optica,în următoarele săptămâni, ii vor da drumul.Deocamdată, sunt abonat la televiziunea prin satelit,iar internetul e prin rețeaua telefonica.E o veste buna,deci,în mod sigur nu își vor face bagajele,pe lângă faptul ca vor veni și alți abonați, firma concurenta este AKTA,deci e clar,nu,ca totuși e diferența de calitate intre cele doua.
  • Nu numai ca nu pleaca Telekom dar se pregateste sa faca investitii importante in Dolce sport. Au fost inspirati cand au inceput sa concureze cu Digi pe sport. UPC a ramas mult in urma desi inainte sa apara Digisport si Dolce aveau cei mai multi abonati. Azi UPC a cazut pe 3.
  • Nu pleacă nicăieri. Nu mai credeți orice zvon postat peste tot.
  • Pai daca pleaca din Romania ce rost mai au sa introduca alte canale pe satelit...

Trimite un comentariu

sus