Skip to main content

Dan C. Mihăilescu a renunțat la proiectul „Cartea de la ora 5”: „Cred că sunt prea bătrân, sunt depășit pentru uriașele dumneavoastră așteptări”

 
Dan C. Mihăilescu a renunțat la proiectul „Cartea de la ora 5”: „Cred că sunt prea bătrân, sunt depășit pentru uriașele dumneavoastră așteptări”

Dan C Mihăilescu se desparte de proiectul Cartea de la ora cinci, lansat online în urmă cu fix un an. Cunoscutul critic literar a făcut anunțul, recent, într-un ultim clip postat pe pagina de Facebook a proiectului, dar și pe contul de YouTube. 

„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut și de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuși resursele mele de luptă cu inerția, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reușesc să interacționez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”, a explicat Dan C. Mihăilescu. 

Publicitate

„Cred că sunt prea bătrân, sunt depășit pentru uriașele dumneavoastă așteptări”, a spus el în încheierea filmulețului. 

Criticul literar a lansat Cartea de la ora cinci, o pastilă online cu recomandări de carte, în februarie 2016, la propunerea eMag. Acesta a trecut online după ce Pro TV a renunțat la Omul care aduce cartea, după 15 ani. 

Dan C. Mihăilescu, în ultimul clip video postat: 

„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut și de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuși resursele mele de luptă cu inerția, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reușesc să interacționez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”

„De ce? Față de publicul de la televizor care este învățat să fie un receptor. Un public cuminte care are nevoie de predici de la amvon, de recomandări de cărți, de noutăți, de basme, de povești, de lecții de viață, publicul online am observat că are o nervozitate, o vitalitate, o rapiditate și mai ales o sete de interacționare cu cel care trimite informația, cum eu n-am fost obișnuit în viața mea.

Or, eu sunt un reacționar, un arheofil, un conservator, un maniac al status quo-ului, un om care refuză cu obstinație să aibă pagină de Facebook. Un om care nu s-a uitat pe un site în viața lui, un om care n-a intrat pe Google, care știe doar teoretic ce înseamnă internet.

Or, dumneavoastră, din toate semnalele pe care le-am observat, aveți nevoie să fiți surprinși, hărțuiți, să fiți alintați, să fiți șocați. Aveți nevoie de un partener egal, nu suportați să primiți lecții de la catedră, cum sunt eu, ca un om de peste 60 de ani” 

„Cred că sunt prea bătrân, sunt depășit pentru uriașele dumneavoastă așteptări”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Pacat ca nu sunt mai multi ca dumneavoastra:) Si stim filmul si melodia chiar daca avem si fb:) Multa inspiratie.
 • Regret sincer ca ati renuntat .'Cartea de la ora 5" a fost un proiect ambitios ,util ,necesar.V-am urmarit cu interes si cu multa simpatie.Imi veti lipsi,domnule Dan C.Mihailescu.
 • Nu știu ce pretenții financiare are, dar cred că Trinitas și TVR ar fi următoarele popasuri posibile ale domnului Mihăilescu.
 • Pai de ce domnule, mai aveam si noi ceva cultura in incultura promovata pe bani grei. Trist, dar multumesc Emag pentru sustinerea d-voastra . Nu sunteti batran ci doar mai intelept , chiar si fara internet. Ramas bun domnule si sper sa terminati cartile cat mai repede !
 • Mi se pare foarte tare ca un om care spune ca nu foloseste Internetul (si probabil asa este) are o viziune atat de clara despre ceea ce "merge" si ce nu "merge" pe Internet.

  Nu i-am urmarit emisiunea niciodata, dar trebuie sa recunosc ca e foarte tare dl. Mihailescu pentru ca poate sa inteleaga ca Internetul "merge altfel" fata de televiziune si ca este atat de realist cu ceea ce ofera in raport cu ceea ce se cere.

  Imi pare rau ca nu sunt mai multi oameni care pot sa fie atat de sinceri cu ei insisi cum este dl. Mihailescu si sa aiba curajul sa le spuna si altora ce concluzii au tras.

  Eram departe daca erau mai multi oameni care gandeau ca el in tara asta si erau lasati sa faca ce trebuie in situatiile prin care au trecut. Foarte departe, imi permit sa adaug.

  Felicitari eMag ca a sustinut proiectul acesta timp de un an, in care probabil ca nu au castigat sume considerabile, dar au facut un experiment in online care valoreaza mai mult decat banii pentru o firma atat de mare.

  Pentru domnul Mihailescu, jos palaria pentru concluzia pe care a tras-o si opinia sincera!

Trimite un comentariu