Skip to main content

Liviu Dragnea, plângere penală pentru instigare publică împotriva lui Mircea Marian. Plus atentat care pune în pericol siguranța națională

 
Liviu Dragnea, plângere penală pentru instigare publică împotriva lui Mircea Marian. Plus atentat care pune în pericol siguranța națională

Liviu Dragnea a făcut o plângere penală împotriva jurnalistului Mircea Marian, de la România liberă. Infracțiunile invocate de liderul PSD: instigare publică și atentat care pune în pericol siguranța națională.

Gestul lui Liviu Dragnea vine după ce Mircea Marian a dat, într-o postare pe Facebook, adresa la care locuiește Liviu Dragnea în București: "E complet lipsit de etică profesională ceea ce voi face acum, dar vă spun că jidogia de Dragnea locuiește lângă Piața (...), pe strada nr., într-un bloc .... Să nu vă vină idei."

Ulterior, Mircea Marian a înlocuit cuvântul "jigodia" cu "domnul", apoi a șters complet postarea.

Publicitate

Plângerea penală a fost publicată de Mircea Marian pe contul său de Facebook

Mircea Marian, pe Facebook:

Yammi! Dragnea tocmai a cerut să fiu condamnat la închisoare pe viață pentru "instigare la infracțiunea de atentat la securitatea națională", plus vreo câteva infracțiuni conexe.
Sunt cel mai rău terorist din România și mă mir că nu am fost arestat încă. Dar nu e timpul pierdut.

Jurnalistul a publicat, apoi, plângerea penală:

DOMNULE PROCUROR GENERAL

Subsemnatul NICOLAE-LIVIU DRAGNEA... in baza art. 289 Cod procedura penala, formulez prezenta

PLANGERE PENALA

fata de faptuitorul MIRCEA MARIAN (...) jurnalist la Romania Libera...

prin care solicit strangerea probelor necesare cu privire la savarsirea de catre acesta a infractiunilor de:

- Instigare publica – fapta prevazuta de art 368 cod penal:

Art. 368 Instigarea publica

(1) Fapta de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

(2) Daca fapta prevazuta in alin. (1) este comisa de un functionar public, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

(3) Daca instigarea publica a avut ca urmare comiterea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune.

-Instigare la savarsirea infractiunii de atentat care pune in pericol securitatea nationala – fapta prevazuta de art 401 cod penal – cu referire la art 1-3 din Legea 51/1991:

Art. 401- Atentatul care pune in pericol securitatea nationala

Atentatul contra vietii savarsit impotriva unei persoane care detine o functie de demnitate publica, daca fapta pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu detentiune pe viata sau inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Legea 51/1991 privind securitatea nationala a Romaniei, republicata 2014:

Art. 1 - Prin securitatea nationala a Romaniei se intelege starea de legalitate, de echilibru si de stabilitate sociala, economica si politica necesara existentei si dezvoltarii statului national roman ca stat suveran, unitar, independent si indivizibil, mentinerii ordinii de drept, precum si a climatului de exercitare neingradita a drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale ale cetatenilor, potrivit principiilor si normelor democratice statornicite prin Constitutie.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu este nicio infractiune, in prostia lui fara margini, complet rupt de realitate, Liviu Dragnea vede extraterestri, microbi uriasi si meteoriti in cadere. Sau merge pe deturnarea atentiei si pe furnizarea de subiecte subversive catre mercenarii lui. Nu e nicio fapta, iar definitiile incep cu "fapta"
    In acelasi timp, mare chestie a prins alt tolomac, scuzati expresia, Mircea Marian, unde sta Dragnea. Daca, in pustismul lui, ingrijorator la aceasta varsta, scria macar "Liviu Dragnea a fost vazut adesea intrand in blocul..., de langa piata..., iar vecinii spun ca, de fapt, acolo locuieste cand sta in Bucuresti" era acelasi lucru, dar nu se mai avea adversarul nicio munitie. Vai de mama noastra, joaca descultii cu descaltatii...
  • Marian ala nu duce multe. Sunt unii frate care strica toata imaginea cu gesturi d-astea infanteriste care cred ca sunt curajoase. Si el si altii de pe reportervirtual care or fi si p-acolo cu articole aiurea si disperate *** si cu (c) al lor :D Macar A3 cand face mizerii si mint, o fac inteligent, te forteaza sa-ti folosesti intelectu sa vezi ce incearca. Astia sunt pur si simplu infanteristi disperati. Exact de-aia n-avem ce sa votam, n-avem cu cine sa-i inlocuim p-astia. Inca.
  • Luni voi depune și eu o plângere împotriva unui individ care a făcut amenințări la adresa mea, tot un băiat iohannist. Pe ăștia nu mai trebuie să-i vb ierți.
  • acest individ mircea marian inca nu a invatat cu ce se mananca democratia ... inca nu a invatat ce inseamna bunul simt si respectul ... iti place sau nu un om, mai esti si "ziarist" trebuie sa respecti niste legi nescrise ... prin afirmatia "E complet lipsit de etică profesională ceea ce voi face acum" singur s-a bagat la puscarie .... deci era constient de ceea ce face .. a avut discernamant .... teribilist infantil si merita o lectie ... nici macar in ceasul al 12 lea nu isi stapaneste aroganta si iesirea ironica si mai ales stupizenia. Este trist ... genul acesta de ziaristi ... doar cu numele in fisa postului ... "scamoseaza" creierul lis al unor nefericiti.
  • Pai daca asta ajunge la puscarie,ANAF-ul ar trebui sa stea niste mii de ani in parnaie pentru divulgarea de date personale in celebra lista a rusinii a datoriilor.Cel mult risca o amenda.Dracnea e comic de la o vreme.
  • Daca Dragnea pica omula asta iese erou, daca nu, are nevoie de suportul nostru. Atat cei care au votat cat si cei care nu au votat.
  • Chiar de *** gestul de a da adresa , merita puscaria si atunci o sa isi doreasca o lege a amnistiei si gratierii

Trimite un comentariu