Skip to main content

Profit.ro: ANAF a sechestrat bunuri ale TVR de aproape 150 milioane lei, inclusiv porțile Pangrati și Dorobanți

 
Profit.ro: ANAF a sechestrat bunuri ale TVR de aproape 150 milioane lei, inclusiv porțile Pangrati și Dorobanți
TVR

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF a pus sechestru pe bunuri ale televiziunii publice în valoare totală de aproape 150 de milioane de lei, pentru garantarea recuperării restanțelor bugetare ale acesteia, anunță Profit.ro.

Inspectorii Fiscului au pus gaj pe active dintre cele mai diverse ale TVR, de la echipamente de telecomunicații în valoare de zeci de milioane de lei la celebrele porți de acces în incinta instituției din strada Emil Pangrati și din Calea Dorobanți.

Publicitate

Potrivit ultimelor informații oficiale disponibile, la 30 septembrie 2016, Societatea Română de Televiziune (SRTv) datora în total bugetelor statului peste jumătate de miliard de lei (în jur de 150 de milioane de euro).

Câteva exemple. Fiscul a pus sechestru pe 3.543 de "echipamente" în valoare totală estimată de 87,52 milioane lei, 1.382 de "mijloace fixe-garanții-echipamente" estimate la 44,68 milioane lei, 774 de "mijloace fixe-garanții-tehnică de calcul" de circa 8 milioane lei, plus 798 de "mijloace fixe-tehnică de calcul" de 6,18 milioane lei.

Sub sechestru au mai fost puse și "poartă acces metalică comandă electrică Pangrati", la valoarea estimată de circa 1.500 lei. Nu a scăpat de sechestru nici "poarta acces metalică comandă electrică Dorobanți", estimată însă la doar 81 de lei.

Cel mai scump activ enumerat în acest ultim proces verbal de sechestru este o platformă de antenă de satelit de 9 metri, estimată la circa 555.000 de lei. Pe listă mai sunt incluse elemente de mobilier, grilaje metalice, instalații de alimentare cu energie electrică, rezervoare, cabluri, cabine, containere, centrale termice și garaje.

Reamintim că, din luna februarie, a fost eliminată taxa radio-TV. Astfel, Televiziunea și radioul publice „trăiesc” exclusiv din bani de la bugetul de stat. Guvernul Grindeanu a aprobat pentru TVR un buget de 950 de milioane de lei, bani din care trebuie acoperită inclusiv datoria istorică a postului public. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu