Skip to main content

Profit.ro, obligat de instanță să-l reangajeze pe unul dintre fondatorii concediați. Sentința nu este definitivă

 
Profit.ro, obligat de instanță să-l reangajeze pe unul dintre fondatorii concediați. Sentința nu este definitivă
Profit.ro

DECIZIE. Instanța Tribunalului București a decis în favoarea unuia dintre cei doi fondatori ai Profit.ro care au fost concediați în vara anului trecut. Este vorba despre Ovidiu Tempea, fost publisher, care a acționat în judecată Profit.ro, contestând decizia de concediere. 

Pe 1 februarie, instanța a decis că Tempea trebuie să fie reangajat, pe aceeași poziție la Profit.ro, și să primească beneficiile financiare pentru după perioada concedierii până în prezent. 

Publicitate

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. 

Decizia instanței, din minuta postată pe Portalul Instanțelor de Judecată: 
 
Admite contestaţia. Anulează Decizia nr. 197/15.07.2016 emisă de intimata PROFIT RO.PUBLISHING SA. Dispune reintegrarea contestatorului în postul deţinut anterior concedierii. Obligă intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data concedierii până la efectiva reintegrare. Ia act de precizarea contestatorului în sensul că îşi rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucuresti.

O victorie parțială a avut și cel de-al doilea fondator al Profit.ro, Cristi Popa. tribunalul București a decis luna trecută că acesta nu poate fi reangajat, însă trebuie să primească de la publisherul Profit.ro drepturile salariale din perioada 15 aprilie - 15 iulie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Nici în acest caz decizia nu este definitivă.

CONTEXT.  

Reamintim că în august 2016 doi dintre fondatorii Profit.ro au dat în judecată publisherul publicației cu profil economic, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Este vorba despre Ovidiu Tempea și Cristi Popa, cei care au pornit alături de Oana Osman proiectul Profit.ro.

Cei doi au înregistrat pe 17 august câte o acțiune în instanță împotriva societății Profit.ro Publishing. Cele două procese au ca obiect „contestație decizie de concediere”. 

Restructurarea celor doi a venit pe fondul neînțelegerilor dintre Ovidiu Tempea și Cristi Popa, pe de o parte, și o parte din acționari, pe de altă parte.

Ovidiu Tempea și Cristi Popa sunt și acționari ai site-ului Profit.ro (cu câte 10% din participații). Ce se întâmplă cu acțiunile lor? Vor fi preluate de acționarii actuali?

"Se discută și această variantă", a declarat la momentul respectiv pentru Paginademedia.ro Andreas Fuhrman, unul dintre acționarii Profit.ro.

Despre restructurarea celor doi?

"Sunt momente în care trebuie să decidem ce este mai important pentru fiecare. Am decis, ne-am strâns mâinile, le-am mulțumit pentru colaborare și fiecare a plecat mai departe", a declarat Andreas Fuhrman.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu