Skip to main content

Protestele pe posturile de știri: Pașnice la Digi 24, violente la România TV, incitări și tehnocrați în stradă la Antena 3

 
Protestele pe posturile de știri: Pașnice la Digi 24, violente la România TV, incitări și tehnocrați în stradă la Antena 3

Protestele spontane din această seară sunt prezentate diferit pe posturile de știri. Antena 3 și România TV dramatizează acțiunile de stradă, vorbesc de incidențe și violențe, în timp ce Digi 24 relatează că “E un protest pașnic”. La România TV, reapare ideea “loviturii de stat”. La B1 TV, Cristian Tudor Popescu a interrupt discuția după un scurt dialog cu Radu Banciu.

Relatări obiective, pe larg, din toată țara, la Digi 24, care menționează că este vorba de “un protest pașnic” și prezintă situația participanților – 4.500 în București aproape de miezul nopții, 12.000 la 00.30. Singurele incidente: în București, câțiva manifestanți au zdruncinat gardul Guvernului, dar situația s-a rezolvat rapid, a menționat corespondentul Digi 24.

Realitatea TV vorbește de 15.000 de participanți în București. Rareș Bogdan este vehement împotriva modului în care Guvernul a adoptat ordonanțele privind modificarea Codului penal și grațierea.

Publicitate

Ce s-a întâmplat la Antena 3 și la România TV?

Adrian Ursu, la Antena 3: "Protestele vor bloca țara"

“E ca la mineriade, când se indicau ținte”, a spus Adrian Ursu, în legătură cu referirile la Antena 3 auzite din piață.

“Să nu uităm de la ce a pornit totul. Motivul este dat de niște acte strict democratice. În seara aceasta, Guvernul a legiferat”, a continuat Adrian Ursu.

Reacția președintelui Iohannis – “E o zi de doliu pentru statul de drept” – a fost interpretată de cei din studioul Antena 3 (Mircea Badea, Adi Ursu, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică) drept o incitare la un război între români.

Mihai Gâdea reamintește de “incidente” și de un episod în care “s-a forțat intrarea în Guvern prin Strada Paris” deși, cu o oră în urmă, corespondetul postului a menționat că acolo erau câteva persoane, liniștite.

Se avansează idee prezenței unor oameni din galeriile de fotbal.

Ideea generală de pe Antena 3: sunt proteste, incitări, împotriva unui act normal și legitim al Guvernului.

România TV, iar cu lovitura de stat

Și la România TV se întreține imaginea unor evenimente cu potențial violent, care au loc ca urmare a unei acțiuni democratice a Guvernului.. “Protest violent, SPP a blocat toate ieșirile din Guvern”, scrie pe ecran postul lui Sebastian Ghiță. În studio, ca realizator, este Corina Drăgotescu.

Cei care intră în direct la România TV vorbesc despre “oameni care nu se împacă cu rezultatul alegerilor”, proteste “organizate, în mod sigur, că sunt în toată țara, în același timp”.

“În țară sunt agenți de acțiune în țară care pot întoarce lucrurile într-o direcție periculoasă”, spune un invitat.

Ideea loviturii de stat reapare la România TV, prin vocea lui Bogdan Chirieac: “Sper să nu asistăm la o tentativă de lovitură de stat”. Valentin Stan este categoric: Suntem în derularea unei lovituri de stat.

Radu Banciu și Cristian Tudor Popescu, un dialog de câteva secunde

La B1 TV, protestele au fost inițial într-un ecran în timpul emisiunii Lumea lui Banciu. Ulterior, B1 TV l-a luat prin telefon pe Cristian Tudor Popescu, care a amendat gestul Guvernului: “E o sfidare!” CTP și-a înterupt intervenția după un scurt dialog cu Radu Banciu.

Dialogul:

Radu Banciu: Permiteți-mi să vă pun o întrebare!

CTP: Cine întreabă?
Răspuns: Radu Banciu

CTP: În mod normal, nu ar trebui să vorbesc cu dvs, la ce ați spus despre mine, dar acum vă ascult. Vă rog!
Radu Banciu: Înainte, vă întreb dacă v-am trezit din somn

CTP: Ăsta este subiectul dvs acum? Cred că am făcut o greșeală stand de vorbă cu dvs. La revedere.

GALERIE FOTO. Protestele spontane pe posturile de știri

 

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Adrian Ursu! etaleaza cand in Italia au stat cetatenii inchisi atata timp?! o dezinformare totala! voi va auziti ce vorbiti! credeti ca toti sunt prosti care stam la tv sa va auzim minciunile care sunteti obligati sa intoxicati romanii! vedeti va de treaba si mergeti la munca cinstita nu la spus minciuni!
  • Am avut aseara o surpriza foarte placuta de la.....TVR! Da,TVR a acoperit excelent evenimentul. Pe banii guvernului au relatat onest si chiar critic. Era live chiar si la 1 noaptea! Mai avem o speranta !
  • E cineva intr-o poza care are steagul Romaniei. Un patriot!
    E atat de patriot incat nu si-a dat seama ca-l tine invers.

Trimite un comentariu