Skip to main content

Rareș Bogdan: Se vrea suspendarea Realitatea TV. Membru CNA: „Sunt minciuni, minciuni, minciuni”

 
Rareș Bogdan: Se vrea suspendarea Realitatea TV. Membru CNA: „Sunt minciuni, minciuni, minciuni”

Reacții la CNA după ce Rareș Bogdan a afirmat la Realitatea TV că forul audiovizual ar încerca să închidă postul de știri, iar acest lucru s-ar fi discutat într-o ședință informală la care au fost invitate televiziunile de știri. Forul audiovizual contrazice vehement afirmațiile moderatorului Realitatea TV.

Publicitate

Rareș Bogdan a invocat numele membrului CNA Monica Gubernat, care ar fi propus ca marți să se discute „suspendarea” licenței postului TV. 

Gubernat a și comentat în debutul ședinței de astăzi afirmațiile făcute de Rareș Bogdan. Ea a mai decis să se autosesizeze în legătură cu emisiunea de miercuri seara de la Realitatea TV. 

Monica Gubernat: „Aș vrea să neg cu vehemență  că în discuția informală de ieri cu radiodifuzorii s-a discutat vreun moment situatia amenzilor. Nu s-a discutat acest lucru și bănuiesc că și ceilalți colegi participanți pot confirma așa ceva. Dar vreau sa îl asigur pe domnul Rareș Bogdan ca în ce privește radiodifuzorul Realitatea TV legea va fi respectata la virgula și că nu va fi un post discriminat in raport cu celelalte posturi si nici celelalte posturi nu vor fi discriminate în raport cu Realitatea TV.” 

Totodată, un alt membru CNA, Gabriel Tufeanu, participant și el la ședința infromală cu reprezentanți ai televiziunii de știri.

„Am fost surprins de ceea ce am vazut la TV, tinand cont ca am participat la sedinta de ieri. Tangetial, s-a pomenit doar numele Realitatea TV, dar nu s-a discutat de inchdiere. Eu nu stiu reprezentantul postului ce a inteles, de aceea eu propun sa emitem un comunicat pentru ca oamenii sa stie ce s-a discutat ieri. Nu s-a pus problema inchiderii vreunui radiodifuzor. Se discuta de institutia noastra si sunt aruncate tot felul de lucruri false, prin urmare institutia trebuie sa aiba o pozitie, nu membrii”.

Radu Herjeu, membru CNA, a afirmat la rândul său:

„Sunt minciuni, minciuni, minciuni. Nu s-a cerut suspendarea, nu exista termenul asta in Lege sau Cod, si niciun alt reprezentant al unui alt post TV nu a cerut inchiderea vreunui post TV. Eu sunt convins ca domnul Rares Bogdan a fost dezinformat si aceste minciuni nu ii apartin. Il sfatuiesc sa isi verifice sursele si sa nu mai transmita pana nu verifica din trei surse.”

După aceste discuții, Monica Gubernat a adăugat că „știe toata lumea, inclusiv presa” cine a dat informații despre ce s-a discutat în ședința informală: „se numeste Valentin Alexandru Jucan”, a spus Monica Gubernat. 

De mențioant că Valentin Jucan a lipsit la ședință până la ora publicării acestui articol. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, el a anunțat că ajunge în partea a doua a ședinței. 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis în urmă cu două săptămâni să invite reprezentanți ai televiziunilor de știri, inclusiv Realitatea TV, la o ședință informală. 

Ieri, la ședință au participat reprezentanți ai Digi24, România TV, Antena 3 și B1 TV. Realitatea TV nu a trimis pe nimeni. 

Ce a spus Rareș Bogdan la Realiatatea TV, miercuri seara:

„La CNA a fost o întâlnire informală, în care doamna Monica Gubernat, trimisa PSD, a propus ca marţi să se discute suspendarea Realitatea Tv, din cauza Jocuri de Putere şi a lui Rareş Bogdan. Au găsit şi un motiv: amenzile. Din păcate ei nu ştiu că noi ne-am achitat amenzile. Şi ce credeti că au găsit? Faptul că postul trebuie sa trimită ordinul de plată pe fax sau pe email. Realitatea nu a trimis online aceste copii, dar banii au intrat. Ei bine, vom trimite pe fax, pe email, ordinele de plată. Nu avem nici măcar una neplătită. Le-am atacat în instanţă şi aşteptăm. Noi am plătit amenzile. Astăzi am stat trei ore pe telefon cu doamnele de la Contabilitate.(...) Cert este că presiunea creşte şi pe seama Realităţii Tv. Dacă e cazul, pot să mă retrag eu în spate, pentru o perioadă. Eu nu cer nimănui ajutorul, nu apelez la instituţii ale statului."

Rareș Bogdan a vorbit totodată despre faptul că în aceeași ședință au mai participat Adrian Ursu, din partea Antenei 3 și Cătălin Popa, în calitate de reprezentant al România TV, ar fi cerut „imperios” ca Realitatea TV să fie închisă. 

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro

Comentarii

 • Macar la Realitatea nu mi se jigneste inteligenta. Oamenii au pareri diferite si tragi tu concluzia. Au datorii? Au si altii si nu ii inchide nimeni. De ex TVR. Postacilor, cu cat va platesc? Sper sa luati 10 lei ptr ca Badea ia fix 18000 de euro pe luna. Lui i se merita sa intre in mocirla. Voua va iese de un suc la sfarsit de luna?
 • sa intelegem ca judecatoarea Moncea are probleme si nu mai poate tine in insolventa postul infractorilor ?????????
  http://www.stiripesurse.ro/dosar-dna-partenerul-lui-cozmin-gusa-mita-catre-judecatori-pentru-insolventa-realitatea-tv_949400.html
 • Nu v-ar fii rusine! De 6 ani sunteti in insolventa.Nu achitati niciun ban la stat.Aveti datorii de 18.5 milioane de euro conform ONRC si aveti tupeul sereist de a comenta ceva.Sunteti o gura de wc ambulant care stati pe banii de la SRI, UDREA, NIRO, COCOS si lista continua.Mi-e scarbade atat ***.
 • Alex nu o sa se inchida mocirlele tv pentru ca in Cna sunt 3 mebrii Psd plus ca Radu Herjeu care a lucrat la Ghita Tv ar musca mana celui care la hranit alla e un sclav a lu Ghita Tv
 • De unde se doreste inchiderea? E de atatia ani in insolventa, se tot prelungeste, deci nimeni nu vrea inchiderea. Doar Rares Bogdan vrea scandal ca sa ii mai creasca audienta de la 0.01% la 0.02%
 • Postacilor, luati-va un job real, nu mai fiti sclavi. Nu e treaba CNA-ului sa verifice datele economice, de aia avem Fisc. Treaba lor ar fi curatenia din morcilele media. Apropo, prejudiciul varanului si al altora a fost recuperat? Ca vad ca va doare de impozite. Legat de audiente, cei mai multi oameni se informeaza oricum online, publicul mocirlelor e de pensionari 80%.
  Lucrez intr-o corporatie din aia de va temeti voi, nu am nicio treaba cu Realitatea. Din aia care duce in spate economia noastra. Si unde voi nu ati trece nici de interviul cu portarul. Hai pa ca eu am treaba, nu sunt platit la nr de comentarii .
 • Nu sunt de acord cu inchiderea Realitatea TV dar este drept ca si ei trebuie sa plateasca taxe la stat, daca evita sa plateasca taxe din 2010 asta e strigator la cer.
 • Alex datele economice sunt publice Realitaea este din 2010 in insolventa , deci 7 ani fara nicio taxa platita la stat.
  Eu una personal cred ca e de ajuns. Asa ca mai usor cu postacii sau lucrezi din intamplare la Realitatea?
 • Radu sa stii ca vin foarte puternic ieri de exemplu pe national
  RTV=1,6 A3=1,6 Realitatea=0.5 B1=0.5 . Digi=0.3, pe urban e mai nasol.
  Asadar cele 3 din coada insumate NU au Cat RTV SAU A3.
  Daca compari cifrele cu cele de acum 1 an o sa vezi ca se duc in jos nicidecum in sus.
  P>S Si publicul A3 di RTV voteaza si ies al dracului de ordonat la vot.
 • cum sa inchizi Realitatea tv cand CNA ul nu amendeaza A3 si Rtv pentru cate derapaje au in fiecare zi , au ramas surprinsi ca Realitatea tv a facut audienta buna la miting iar Digi 24 vine puternic si astia ce au patroni politici A3 si Rtv se tem de concurenta , dar de Ghita de la Rtv dc nu mai zice nimeni mimic !?

Trimite un comentariu