Skip to main content

„Am îmbalenat-o!”. Balena Albastră şi Profa de Olgleză, în ziarele de satiră

 
„Am îmbalenat-o!”. Balena Albastră şi Profa de Olgleză, în ziarele de satiră

Subiectele ziarelor de satiră de azi. Caţavencii anunţă jocul Balena Albastră, adaptat la politica românească. Kamikaze scrie azi despre Olguţa Vasilescu "profa de olgleză" sau cum apar limbile moarte. "

Publicitate

Caţavencii: "Am îmbalenat-o!"

Klaus Iohannis, Sorin Grindeanu şi Liviu Dragnea, pe prima pagina din Caţavencii.

Potrivit satiricului, "nişte lideri politici iresponsabili îndreaptă ţara spre sinucidere într-o situaţie tot mai albastră: Am îmbalenat-o! Un joc politic aşteptat de toată lumea: rechini politici, provocaţi de Balena Albastră."

Klaus Iohannis, în viziunea Caţavencilor:

"Şi tot aşa, pas cu pas, am ajuns la ultima etapă a jocului: sinuciderea. Cum e, Liviule, ziceai că n-am viziune, că nu ştiu unde duc ţara?"

Liviu Dragnea, în viziunea satiricilor:

"Băi, staţi aşa, nu vă mişcaţi! Lăsaţi-o să se apropie! Vă spun eu, balenă, nebalenă, asta sigur e plinîă de icre. Facem tot pe din trei şi ne umplem de bani. Nu fi prost, Klause, îţi iei casă!"

Kamikaze: "Profa de olgleză. Walk the bear, vericule!"

Olguţa Vasilescu, în viziunea jurnaliştilor Kamikaze: "După engleză şi franceză, o să mai omor olandeza şi spaniola. Aşa, ca să vă arăt cum apar limbile moarte. Păi voi cine credeţi că a omorât sanscrita şi sumeriana? Apropo, dacă îmi spuneţi cum se zice la 'tramvai' în limba română, v-o omor şi pe asta."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

România liberă: "Liviu Dragnea, nepotul unui ofiţer venit în România cu tancurile sovietice"

"Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este rudă cu generalul (r) Marin Dragnea, decorat în urmă cu doi ani din dispoziţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Generalul Marin Dragnea a luptat în Al Doilea Război Mondial, a fost luat prozonier de război în URSS şi a revenit în ţară pe tancurile sovietice din 1944, împreună cu divizia 'Tudor Vladimirescu'.

Această divizie a avut o contribuţie esenţială la comunizarea Armatei Române, sub atenta supraveghere a Anei Pauker şi a altor politruci sovietici, precum Petre Borilă, Leonte Răutu sau Valter Roman, tatăl lui Petre Roman. Marin Dragnea (93 de ani) a fost văr cu Florian Dragnea, tatăl preşedintelui PSD, decedat între timp."

Adevărul: "Cât de periculos este jocul 'Balena Albastră'"

"Jocul extrem de periculos botezat 'Blue Whale' (Balena Albastră), care a pornit din Rusia şi e practicat de adolescenţi din mai multe şări, a afectat şi câţiva tineri din România. Jocul presupune îndeplinirea mai multor sarcini în interval de 50 de zile, provocările mergând până la automutilare şi sinucidere. În Rusia, într-un singur an, 130 de tineri s-au sinucis aruncându-se de la etaj sau sub tren.

Specialiştii consultaţi de 'Adevărul' spun că jocul exploatează, practic, nevoia de atenţie a adolescenţilor, aflaţi în cea mai dificilă perioadă a vieţii lor."

Evenimentul zilei: "Procurorul 'Zdreanţă' este a doua 'victimă' la nivel înalt, după Florian Coldea, făcută de dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă"

"CSM a respins demisia din magistratură a procurorului Negulescu, despre care fostul deputat, acum dat dispărut, a produs probe că măsluia dosare când activa la DNA Ploieşti."

Gazeta Sporturilor: "Gentleman Imi. Azi, Emeric Ienei împlineşte 80 de ani"

"Gazeta îî dedică 11 pagini celui care a adus, în 1986, cel mai preţios trofeu fotbalului românesc: Cupa Campionilor Europeni cu Steaua."

Cotidianul: "Vremea publicităţii manipulate politic"

"Zeci de branduri care nu s-au găsit în politica redacţională a posturilor TV Antena 3 şi România TV, privind protestele pe tema Ordonanţei 13, şi-au suspendat spoturile publicitare la aceste organisme media.

În altă ordine de idei, de data aceasta politically correct, mai multe branduri şi-au retras publicitatea de pe Google fiindcă apăreau lângă videouri care instigau la ură sub diferite forme, xenofobe sau homofobe. Cealaltă ramură a publicităţii, cea finanţată din fonduri publice, a reprezentat tot timpul o formă de a conduce presa şi de a o subjuga politic."

Libertatea: "Frumosul şi 'bestia'"

"Bitman l-a înlocuit pe Cotabiţă în Holograf pe criterii estetice. Luni seară, Gabriel Cotabiţă, primul solist al trupei, a cântat din nou alături de Holograf şi a povestit că interdicţia de a ieşi la concertele din afara ţării l-a exclus din formaţie.

Apropiaţii longevivilor rockeri susţin însă că viza a fost doar un pretext pentru a-l înlocui cu un artist mai charismatic, dat fiind că holografii începuseră să-şi contureze o reputaţie de sex-simboluri."

Click: "Cotabiţă are câte două concerte pe seară"

"E plin de energie la doi ani după ce a văzut moartea cu ochii. Pe 20 mai 2015 a fost la un pas de moarte. Acum, Gabriel Cotabiţă (61 de ani) nu mai face faţă concertelor. Luni, de exemplu, solistul a cântat în două spectacole diferite, la numai o oră distanţă."

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto).

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Jocul Balena Albastra este o prostie curata. Cum sa te omori pentru un joc? Sau sa te automutilezi :)

Trimite un comentariu

sus