Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran: „Gabi, n-ai vrea tu o statuie la Vaslui?” Opinia, mii de share-uri pe reţelele sociale

 
foto: Biziday.ro
foto: Biziday.ro

"Gabi, n-ai vrea tu o statuie la Vaslui?", întreabă Moise Guran, cu trimitere la cele 85 de milioane de lei pe care vrea să le aloce Gabriela Firea pentru statui şi biserici în Bucureşti.

Publicitate

"Ar fi ok, dacă suma n-ar fi comparabilă cu bugetul cam cât sumele de echilibrare pe care le dă în medie statul român judeţelor Giurgiu, Teleorman, Vaslui şi Mehedinţi", spune jurnalistul.

Materialul, titrat “Gabi, n-ai vrea tu o statuie la Vaslui?”, a adunat aproape 4.200 de like-uri şi share-uri pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

"Cum cea mai mare parte a acestor bani ajung pe ajutoare sociale, adică pe mâncarea săracilor, rezultă că dacă (punem aşa ipotetic şi socialist până la capăt) anul ăsta bucureştenii s-ar hrăni spiritual doar cu statuile şi bisericile pe care deja le au, săracii dintr-unul dintre judeţele Giurgiu, Teleorman, Vaslui şi Mehedinţi s-ar putea hrăni, da’ nu spiritual ci alimentar-digestiv, cam de două ori mai mult", conchide Moise Guran.

În topul celor mai apreciate şi distribuite opinii publicate la sfârşitul săptămânii în blogosferă au intrat materiale de pe Biziday.ro, Tolo.ro şi Blogurile Adevărul.

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

Cele mai apreicate şi distribuite opinii publicate în blogosferă, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro:

1. Biziday.ro, “Gabi, n-ai vrea tu o statuie la Vaslui?”

- 4.182 like-uri & share-uri;

"Şi atunci, întreb şi eu ca păcătosul, în Postul Paştelui, ce e acela un chip cioplit, dacă stai să te gândeşti? Biblia spune să nu te închini la el, deci nici la ban să nu te-nchini? Dar, pe lângă un copil din Vaslui ce merge flămând la culcare, mai îndrăzneşte cineva să spună că bucureşteanului îi trebuie 55 de milioane de lei pe an ca să se-nchine?

De-aia vă spun, atent, să nu comit vreo blasfemie, în calitate de bucureştean, m-aş înfrăţi vreo patru ani cu Vasluiul, Teleormanul, cu Giurgiu şi cu Mehedinţiul, pe rând. Că şi ăia sunt români, nu somalezi, sunt socialişti şi ei, votanţi de PSD, oameni şi creştini, la fel ca noi ăştia breji de ne-am ales-o pe Sfânta Gabriela la Primărie.

2. Tolo.ro, “Mai tare ca Secureanu: managerul Monica Boer şi-a făcut teren de minifotbal cu nocturnă în curtea vilei! Primăria ştia ce se întâmplă la 'Obregia', dovadă că o firmă prinsă a dat jumătate din banii primiţi!"

- 828 like-uri & share-uri;

"În ianuarie 2017, Corpul de Control al Gabrielei Firea ajunge la Spitalul de Psihiatrie ”Alexandru Obregia”. Inspectorii descoperă mai multe lucruri. Care nu schimbă însă nimic, de vreme ce trec două luni şi abia pe 22 martie, după apariţia în ziar a unor documente interne şi facturi, Primăria comunică faptul că nu-i va reînnoi contractul managerului Monica Boer."

3. Blogurile Adevărul, “Marşul pentru viaţă e o iniţiativă cinică, nu civică!”, de Traian Danciu

- 775 like-uri & share-uri;

"Biserica Ortodoxă Română se înşeală identificându-l altundeva! Iar pe lângă faptul că risipeşte eforturi şi potenţial angajându-se în lupta antiavort, ea mai şi contribuie activ la poziţionarea geo-culturală a României în sfera de influenţă a Rusiei, acolo unde legile antiavort au fost înăsprite în ultimii ani şi drepturile omului ciuntite, aducându-şi aportul la rătăcirea României de la parcursul european, oricum ameninţat de actuala guvernare defectuoasă."

4. Blogurile Adevărul, “Adio, Simona Catrina”, de Cezar Pârlog

- 750 like-uri & share-uri;

"O ştiu pe Simona Catrina de peste 30 de ani, de prin ’84. Eram la acelaşi liceu din Buzău, la Eminescu, eu într-o clasă paralelă cu Bogdan, fratele ei mai mic, iar la română mă războiam din greu cu Nicolae C. C de la Catrina, nici o coincidenţă, chiar capul familiei in persoană.

E adevărat că şi la materia lui aveam monopolul pe clasă. Nu prea ne iubeam, dar ne ştiam puterile şi ne respectam. Iar omul a fost singurul care mi-a citit epigramele despre colegii lui din cancelarie; profu’ chiar era o persoană memorabilă."

5. Blogurile Adevărul, “Marşul vieţii împreună”, de Şerban Marinescu

- 604 like-uri & share-uri

"Dacă ai sta de vorbă deschis şi sincer cu majoritatea dintre noi ai afla că majoritatea suntem de acord că numărul de avorturi este foarte mare în România. Că majoritatea credem că trebuie făcut ceva în direcţia asta prin educaţie, prin modalităţi de sprijin, prin anticoncepţionale.

De asemenea, majoritatea am fi de acord ca toţi cetăţenii României, indiferent de orientarea sexuală, au dreptul să meargă în spital alături de partenerul lor. Sau că au dreptul să îşi moştenească partenerul de-o viaţă."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    @JOHHNY BRAVO moise cutremurici
  • Ana Manole Ana Manole
    Stiu ca sunt in afara subiectului, dar astazi 27 martie 2017 Mihai Morar a recidivat. Dupa cazul Congo, acum a avut invitata in emisiune o familie de oameni scunzi si a inceput sa spuna bancuri ca nu pot ajunge la butonul de la lift, etc. CNA -ul trebuie sa nu mai aiba mila de acest individ.
  • johhny bravo johhny bravo
    Aveam emotii ca va trece o zi fara Guran pe paginademedia, dar acum m am linistit. Moise foreva!

Trimite un comentariu

sus