Skip to main content

Lucian Romașcanu: Comisia de media din Senat pregătește un Cod al publicității. Despre ce este vorba?

 
Lucian Romașcanu: Comisia de media din Senat pregătește un Cod al publicității. Despre ce este vorba?

ÎN LUCRU. O singură lege care să conțină toate prevederile legate de publicitate, răspândite în prezent în mai multe acte normative. Proiectul ar urma să fie gata până la sfârșitul anului, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Lucian Romașcanu, președintele Comisiei pentru Cultură și MassMedia din Senat.

Publicitate

Lucian Romașcanu, pentru Paginademedia.ro:

“Intenționăm să adunăm reglementările legate din publicitate, care acum sunt prezente în mai multe legi, într-un singur act normativ, denumit generic Codul publicității.

Referiri la publicitate sunt, în prezent, printre altele, în Legea audiovizualului, în Legea privind jocurile de noroc, în Legea publicității sau în Legea publicității înșelătoare. Sunt 6-7 acte normative diferite care au și prevederi despre publicitate. Intenția noastră este de a le aduna sub aceeași normă legislativă."

Ieri, Parlamentul a abrogat și ultimele “rămășite” din celebra Ordonanța Anti Rebate. În formula din lege, scoasă ieri, se spunea că "Orice achiziţionare de spaţiu publicitar televizat nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele şi pe seama beneficiarului final al publicităţii televizate."

Va fi în noul Cod al publicității vreo referire la cumpărarea de media?

“Ne vom consulta cu industria și, dacă se vor dovedi necesare, vom lua în calcul asemenea prevederi, care să se refere la toate canalele media - nu la unul singur (televiziunea) cum era în paragraful abrogat - și care să fie în concordanță cu legislația europeană.”

În ce stadiu este acest cod:

“În acest moment, suntem prinși în elaborarea noii forme a Legii 41, de funcționare a serviciilor publice de radio și televiziune, dar estimez că, imediat după, dar în cursul acestui an, să venim cu o formă”, a precizat Romașcanu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu