Skip to main content

Irina Păcurariu, serie de reportaje la TVR despre români din Diaspora.

 
Irina Păcurariu, serie de reportaje la TVR despre români din Diaspora.

TVR 1 şi TVR HD difuzează, duminică 19 martie de la 21.00, primul episod al seriei de reportaje „Unde-i acasă?”. Seria de reportaje va fi pe 19 martie, 2, 9 şi 23 aprilie.

Publicitate

Irina Păcurariu, TVR: „La zece ani de la intrarea în UE, milioane de români au ajuns să se împartă între două lumi, două vieţi, două ţări. Uneori, şi două identităţi. De duminică seară, la TVR 1 şi TVR HD, timp de patru săptămâni, în cinci destinaţii din Europa şi, normal, acasă, în România, vă aştept să le intrăm în casă împreună!”

Echipa Irinei a filmat şi a stat de vorbă cu români cu cele mai variate profesii, de la medici la electricieni, până la IT-işti, profesori, femei care îngrijesc bătrâni sau fac curăţenie în case, piloţi de avioane, specialişti în comunicaţii, muzicieni, mici antreprenori, creatori de modă sau antrenori de tenis.

„200.000 este numărul copiilor români care cresc încă fără unul dintre părinţi, aceştia fiind plecaţi la muncă. Seria include şi şase mici istorii ale unor tineri care, la Bucureşti, Cluj şi Timişoara au găsit motive să rămână în România”, spun reprezentanţii TVR.

„Toţi sunt mici şi foarte mici antreprenori, creativi, deştepţi şi destul de legaţi de România încât să o aleagă. Fac festivaluri, bere artizanală, au deschis câte o cafenea, boutique de IT, co-working space sau birou de arhitectură. Toţi au fost şi prin alte ţări, au realizat că nu e lumea lor şi au decis întoarcerea”, spune Irina Păcurariu.

Printre poveştile spuse la Unde-i acasă? va fi şi cea a lui Claudiu Ungureanu, restaurator la Vatican.

Claudiu Ungureanu este pictor, plecat în Italia de nevoie, pentru că acasă, la Bacău, nu reuşea să trăiască din cât câştiga. La început a vrut să se retragă la o mănăstire catolică, dar icoanele pe care a început să le picteze i-au dat şansa de a ajunge să lucreze la Vatican.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Livia pila Livia pila
    Cand ne va arata pacurariu si caracterul ei jalnic din spatele camerelor se filmat? Sa vada si publicul catena frumusetea bugetara mult prea bine platita!

Trimite un comentariu

sus