Skip to main content

News.ro, premii pentru România autentică. România pozitivă. Tolontan şi echipa, printre premianţi. Kanal D, premiu special

 
Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premii de la News.ro, la aniversarea primului an de existenţă a agenţiei de presă. Printre premianţi: echipa GSP care a semnat cele mai răsunătoare anchete, Ada Solomon, primul producător român de film nominalizat la Oscar, actorul Victor Rebengiuc, profesorul de matematică Mihai Bălună de la Colegiul "Mihai Viteazul" din Capitală, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Publicitate


Premiile acordate la Gala “România autentică. România pozitivă”:

1. Premiul pentru ”Dedicare profesională” a fost acordat medicului pediatru Mihaela Bălgrădean, doctor în medicină, profesor universitar, şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie”.

Lucrează de 33 de ani în spitalul numit pe vremuri Budimex, adică din 1984. A vindecat mii de copii ,iar sute au rămas în viaţă graţie profesionalismului şi devotamentului său . Dar anul 2016 a fost cel mai greu din întreaga sa carieră. O explozie de boli acute extrem de severe la zeci de copii, într-un interval scurt de timp, a stârnit emoţii , dar şi o luptă continuă pentru vieţile plăpânde, pentru a câştiga încrederea părinţilor, pentru supravieţuire. A reuşit.

2. Premiul pentru “Curajul de a lupta pentru adevăr” a fost acordat echipei de investigaţii a GSP - Cătălin Tolontan, Mirela Neag şi Răzvan Luţac.

Anul trecut, românii au văzut o nouă dimensiune a corupţiei din sănătate. Una înspăimântătoare. Au aflat cum le sunt puse în pericol vieţile de dezinfectanţii folosiţi în spitale. Şi aceasta pentru că nişte jurnalişti au strâns informaţii, au investigat şi şi-au asumat riscul de a spune adevăruri, de a înfrunta autorităţi şi de a le pune faţă în faţă cu propriile erori.

3. Premiul pentru “Performanţă şi spirit de echipă” a fost acordat echipei feminine de spadă a României - Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu -, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Au continuat tradiţia în sportul nobleţei şi onoarei şi au scris o nouă pagină în istoria participării olimpice româneşti. În ciuda tuturor greutăţilor, au crezut în izbândă până la sfârşit şi au reuşit să aducă bucuria deplină în inimile românilor de pretutindeni. Din păcate, au fost singurele care au pus culoarea strălucitoare a aurului pe cenuşiul tot mai pronunţat al performanţelor sportive tricolore.

4. Premiul “Performanţă în Educaţie” a fost acordat profesorului de matematică Mihai Bălună - "antrenorul geniilor". Predă matematica de 40 de ani, iar de 37 de ani se ocupă de olimpici, de mii de olimpici.

Din 1990 este profesor de matematică la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti. Nu a fost interest să plece în străinătate şi să predea la şcoli celebre din afară. Profesorul de olimpici îşi aminteşte cum s-a gândit la o problem două săptămâni. Se gândea continuu. Pe stradă, în metrou, făcea o pauză când ajungea unde avea treabă. Apoi, o lua de la capăt. Şi tot aşa, până când a reuşit. Aşa se obţine şi excelenţa în Matematică: cu pasiune şi perseverenţă.

5. Premiul pentru “Lupta de a schimba destine” a fost acordat Cosminei Simiean-Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti.

A înţeles şi a demonstrat că misiunea asistenţei sociale este să asigure servicii de calitate, adaptate celor mai vulnerabili dintre noi.

A dezvoltat în Capitală o reţea de 12 creşe, prima policlinică socială, prima spălătorie destinată persoanelor fără adăpost, primul spital pentru jucării, primul magazine în care cei aflaţi la nevoie pot face cumpărături plătind în muncă în folosul comunităţii. Pregăteşte deschiderea unei bănci de alimente, pentru a transforma risipa alimentară în sprijin oferit celor cu care soarta n-a fost tocmai generoasă.

6. Premiul "Talent şi verticalitate" a fost acordat actorului Victor Rebengiuc.

Nu joacă sau interpretează pe scenă sau pe peliculă roluri. Le trăieşte.

A primit indicaţii regizorale de la Ciulei, Pintilie, Ion Cojar, Vlad Mugurşi Yuri Kordonsky. A interpretat peste 50 de personaje la Teatrul Bulandra şi la Teatrul Naţional. În film, a fost de la Bologa la Moromete, de la Scatiu la Busuioc şi doctoral Poenaru, de la Pampon la Nicky Ardelean. Vocaţia, inspiraţia, talentul sunt coordonate ale carierei sale. Victor Rebengiuc nu a putut fi alături de jurnaliştii News.ro în această seară, însă a transmis câteva cuvinte.

7. Premiul pentru "Curajul de a crede în victorie" a fost acordat echipei de handbal CSM Bucureşti, câştigătoarea Ligii Campionilor.

Ne-au readus în atmosfera incendiară a marilor arene sportive.

Ne-au făcut să trăim din nou emoţia înfruntărilor pe muchie de cuţit şi să ne ţinem răsuflarea la „ruleta” loviturilor de departajare. Au fost cele mai bune din România şi apoi dintre campioanele Europei, chiar la debutul lor în întrecerea elitelor. Au readus în ţară după 52 de ani trofeul continental cel mai râvnit şi nu se gândesc să îl cedeze.

8. Premiul “Devotament pentru comunitate” a fost acordat primarului comunei vasluiene Pădureni, Temistocle Diaconu.

Acum are 65 de ani. Si ultimii 27 si i-a petrecut ca primar al unei comune cu 4000 de locuitori, risipiţi in 7 sate, in cel mai sărac judeţ al ţării, Vaslui.

Şi-a dorit să ii ducă pe toţi în Occident, să vadă ce înseamnă civilizatia. Locuieşte în aceeaşi casă bătrânească a părinţilor şi are o maşină veche. Două ateliere de încălţăminte cu 16 angajaţi sunt cei mai importanţi investitori din comună, iar bugetul annual este de 3,2milioane de lei. Primarul a construit, însă, după propriile schiţe, o piscină, un teren de sport cu 400 de locuri cu nocturnă, un muzeu al satului, parcuri rustice cu terase, o bibliotecă şi un cămin cultural, cabinet medicale, a înfiinţat un serviciu public de gospodărie comunală şi încă are planuri.

9. Premiul "Arbitru al corectitudinii in business" a fost acordat preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

România şi-a propus, încă din anii 1990, să aibă o economie de piaţă funcţională şi să încurajeze competiţia.

Acum 20 de ani îşi începea activitatea un organism esenţial pentru defăşurarea în bune condiţii a unei competiţii oneste – Consiliul Concurenţei, instituţie autonomă. Scopul principal a fost protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei, dar şi promovarea şi apărarea intereselor consumatorilor. Din 2009, instituţia are acelaşi preşedinte, care a traversat guvernările şi a adus în economie noi mecanisme şi practici ale economiei de piaţă, în concordanţă cu normele Uniunii Europene. În plus, a dovedit că activitatea unei instituţii se poate desfăşura independent politic, fără a ţine cont de presiunile din zona de business şi cu transparenţă faţă de toţi cei implicaţi şi mass-media.

10. Premiul pentru "Eroism şi simţ al datoriei" a fost acordat sublocotenentului Florin Oprea.

Are 24 de ani şi încă de pe băncile Academiei Forţelor Terestre a dorit să participe la o misiune externă.

În august 2016 a plecat în Afganistan, unde a fost comandant de pluton infanterie, având în subordine 27 de militari. În 26 septembrie, în timpul unei misiuni de patrulare, vehiculul în care se afla a detonat un dispozitiv explozibil improvizat, în urma căruia a fost rănit, alături de trei dintre colegii săi. A fost evacuate şi spitalizat în Germania, dar gândul lui a rămas la oamenii din pluton. După doar o lună, a cerut să se întoarcă în Afganistan, pentru a fi alături de subordonaţii lui. Şi-a comandat în continuare oamenii, raportând cu mândrie, la final, Misiune îndeplinită! Pentru curajul şi devotamentul său a fost decorat de preşedintele României.

11. Premiul pentru “Diplomaţie prin cinematografie" a fost acordat producătorului Ada Solomon.

Lucrează cu unii dintre cei mai importanţi regizori români de mai bine de 20 de ani.

A coordonat producţia unor filme recompensate cu premii la mari festivaluri internaţionale şi este primul producător român care are în palmares un trofeu Ursul de Aur şi o nominalizare la premiile Oscar. Este membru în board-ul Academiei Europene de Film, dar şi mentor pentru generaţii de cineaşti. Spune despre cariera sa că a început ca muncă şi s-a transformat în pasiune. Nu crede că punctul central al unui film este povestea. Ci oamenii. Adoră Bucureştiul. Şi are un sfat pentru oricine vrea să reuşească: să crezi, până la capăt, în ceea ce faci şi să faci ceea ce faci, indifferent ce, cât de bine poţi tu, să fii convins că ai făcut tot ce se putea face pentru lucrul acela.

GALERIE FOTO. Gala News.ro

 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
 • Sursa Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

De asemenea, la Gala News.ro au fost acordate trei premii speciale:

 • Premiul Special “Leadership şi Management performant” i-a fost acordat lui Haluk Kurcer, preşedintele Kanal D România, post care a avut o creştere constantă şi semnificativă pe piaţa media autohtonă, astfel încât la 10 ani de la lansare, împliniţi pe 1 martie, se află în top trei televiziuni din România.
 • Al doilea premiu special, Premiul aniversar "20 de ani în slujba oamenilor prin tehnologie”, a fost oferit Vodafone România, compaie care în această primavară aniversează 20 de ani de activitate şi care de-a lungul istoriei sale în Romania a schimbat vieţile oamenilor în mai bine, prin tehnologie, şi i-a susţinut să îşi urmeze calea, prin inovaţie.
 • Premiul special “Curajul de a spune Nu" a fost acordat Protestatarului Român. Revoluţia română ne-a învăţat să spunem “NU”. Apoi, am învăţat şi alte cuvinte, dar acesta şi-a păstrat forţa, chiar dacă a sărit o generaţie. Avem acum o cultură a protestului. Şi, mai ales, avem experienţa protestului de succes. Începutul lui 2017 a arătat că protestatarul român a devenit o forţă, indiferent în ce loc din Bucureşti sau din tară alege să se exprime. Protestatarul român primeşte un premiu, care este înmânat pe pagina de Facebook a News.ro.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus