Skip to main content

PRESA DE AZI. Ziarele de satiră: „Prazilia” lui Dragnea şi fenomenul „Gloabalizării”. De 8 martie, femeile din ziarele de azi

 
PRESA DE AZI. Ziarele de satiră: „Prazilia” lui Dragnea şi fenomenul „Gloabalizării”. De 8 martie, femeile din ziarele de azi

Ziarele de satiră de azi, între "Prazilia" şi "Gloabalizare". De Ziua Internaţională a Femeii, care sunt femeile de pe primele pagini ale ziarelor de azi.

Publicitate
  • Femeia de pe prima pagină din Kamikaze, Floricica Dansatoarea.

Ziarul de pamflet titrează azi: "Welcome to Prazil"

"Decret dat de Dragnea: 'Sudul României se va numi Prazilia. Regiunea e un fel de Brazilia, dar mai modernă: cu sclavi'", scrie azi satiricul.

  • Angela Merkel şi Raluca Turcan, femeile de pe prima pagină din Caţavencii. Ziarul de pamflet iese azi cu titlul: "Gloabalizarea"

Potrivit Caţavencii, "liderii politici ai României se opun unei Europe cu două viteze şi vin cu un nou proiect: Gloabalizarea."

"Astăzi, mai mult ca niciodată, România are nevoie de un conducător care să ne unească, aşa cum a făcut, la vremea lui, rapidul Mihai Viteză", conchide ziarul de pamflet.

  • Trei femei pe prima pagină din Ziarul Financiar, într-o reclamă la BCR: Ioana, Anca şi Cătălina, toate trei directori la BCR.

Gazeta economică titrează azi: "Martie este despre femei, educaţie şi graţie"

Ce spun ele?

Ioana: "Lucrurile cu adevărat importante nu se pot cumpăra. Însă banii economisiţi te vor ajuta să ai grijă de lucrurile care, într-adevăr, contează."

Anca: "Fiţi curajoase, asumaţi-vă responsabilităţi şi îndrăzniţi să investiţi. Femeile cu iniţiativă pot fi sufletul unor afaceri de succes."

Cătălina: "Banii nu trebuie să reprezinte singura aspiraţie pentru asigurarea stabilităţii financiare. Trebuie însoţiţi de un tezaur de educaţie, experienţă şi abilităţi."

"Ne place să spunem că orice sfat este bun, însă când vine din partea unei femei, devine esenţial. La mulţi ani tuturor femeilor, de la care avem mereu de învăţat!", conchide Ziarul Financiar.

  • "Femei puternice în filme celebre", pe prima pagină din Cotidianul.

"Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, se iau în dezbatere atât realizările politice sociale, condiţiile economice ale femeilor, cât şi discriminarea şi violenţa domestică din întreaga lume", scrie Cotidianul.

"Jackie", cu Natalie Portman, "Hidden Figures", cu Taraji P. Henson sau "Frida", cu Salma Hayek, între filmele celebre prezentate azi articolul din ziar.

Clotilde Armand este femeia de pe prima pagină de azi din Evenimentul zilei, nu într-un ton pozitiv însă: "Guvernul tehnocrat a prelungit contractul cu firma condusă de Clotilde Armand, pentru o autostradă care nu există!", scrie Evz.

  • Libertatea şi Click deschid ediţiile de azi cu Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte din presa de azi:

România liberă: "Şerban Nicolae a graţit corupţi cu pixul lui Ion Iliescu"

"În 2001, actualul senator PSD a contribuit la eliberarea din închisoare a mai multor persoane condamnate definitiv pentru mită sau trafic de influenţă. Într-unul dintre aceste cazuri, fostul preşedinte Ion Iliescu a revocat după zece zile decretul, iar condamnatul a intrat din nou la puşcărie", scrie azi RL.

Adevărul: "Ordonanţa 9 dă depedenţă între politicieni şi administraţie"

Potrivit Adevărul, "Senatul dă undă verde Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, prin care e abolită, practic, disciplina fiscal-bugetară. Experţii critică vehement măsura, despre care spun că, în plan fiscal, e la fel de nocivă pe cât a fost, în plan penal, Ordonanţa 13, pentru că instaurează o dependenţă aproape totală între politicieni şi administraţie."

Cotidianul: "A debutat operaţiunea Isărescu"

"Ziarul 'România liberă' a publicat un articol însoţit de note informative din epocă, din care rezultă că Mugur Isărescu a fost informator al Securităţii. Mugur Isărescu a negat acuzaţiile. Isărescu a primit o decizie cp nu a fost colaborator al Securităţii, în anul 2000, iar o reverificare a situaţiei sale nu este posibilă în condiţiile actualei legi, deoarece el este guvernator al BNR şi membru al Academiei", potrivit Cotidianul.

Gazeta Sporturilor: "Vrea şi libertatea, şi banii"

"Desfiinţat de Becali în apariţiile TV, Reghecampf ia în calcul să plece de la Steaua, cu condiţia de a nu achita despăgubiri. Tehnicianul, care i-a cerut deja soţiei să-i caute un angajament în zona Golfului, are o clauză de reziliere de 700.000 de euro care îl împiedică să demisioneze", conform GSP.

Libertatea: "Audienţă pentru nevestele lui"

"Nici măcar Ştefan Bănică nu a putut rata marea confruntare. Imediat după concertul susţinut la Focşani, artistul a coborât de pe scenă direct în faţa televizorului din culise, pentru a urmări 'meciul primăverii' dintre Mihaela Rădulescu şi Andreea Marin."

Click: "Răduleasca şi Marin, duşmance în direct, prietene în culise"

"Când le vede toată lumea sunt ca fierea, când sunt singure sunt ca mierea! Andreea Marin şi Mihaela Rădulescu sunt de ieri colege la cea mai nouă emisiune Pro TV, 'Uite cine dansează!'. Duşmance vechi, divele s-au înţepat non-stop în timpul emisiunii, dar în pauze păreau prietene bune."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    Audientele de dimineața de la ProTv și Antena1 la emisiunile vorbește lumea vs emisiunile de la 11 și de la 2 a Antenei?

Trimite un comentariu

sus