Skip to main content

Rapoartele de activitate ale radioului public, în discuţie la comisii. Respingerea înseamnă demiterea conducerii

 
Rapoartele de activitate ale radioului public, în discuţie la comisii. Respingerea înseamnă demiterea conducerii

Comsiile de Cultură din Senat şi Camera Deputaţilor se întrunesc astăzi pentru a discuta activitatea radioului public. Concret, acestea vor analiza rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru ani 2013, 2014 şi 2015.

Publicitate

Dacă cele trei rapoarte de activitate vor fi respinse de către plenul parlamentului, acesta coincide cu demiterea întregului Consiliul de Administraţie, precum şi a preşedintelui instituţiei, conform legii 41 de funcţionare a radioului şi televiziunii publice.

Ovidiu Miculescu este la conducerea Radio România din 2012, fiind numit în Consiliul de Administraţie de PSD.

Şeful radioului public a fost declarat incompatibil in 2013 deoarece ocupase, simultan, funcţia de membru în CA al SRR şi cea de şef în cadrul Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR). După patru ani de proces, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au confirmat decizia ANI. Însă, nicio reacţie din partea şefului radioului public.

Totodată, de la sfârşitul anului trecut, Ovidiu Miculescu este urmărit penal de procurprii parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind suspectat de abuz în serviciu, alături de alţi 10 foşti sau actuali membri ai Consiliului de Administraţie ai Radioului Public.

Cine este Ovidiu Miculescu
  • Ovidiu Miculescu a lucrat, la începutul anilor '90, la TVR 1 (director de imagine), a fost şef al Biroului Antena 1 la Washington DC şi director executiv Antena 1 până în 1998, a lucrat apoi, timp de un an, la Prima TV.
  • În anii 2000 s-a implicat în activitatea Asociaţiei pentru Radio Audienţă sau Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale. A coordonat reţelele Europa FM şi Radio 21 şi regia de publicitate radio Regie Radio Music. În ultimii ani a fost membru în CA-ul SRR, dar şi ca manager în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii (SNR).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Audiente de ieri?
  • Oana Oana
    nu ar fi rau sa se mai schimbe si personalul sunt multi care ocupa locuri fara a performa , ii trage cineva la raspundere pe redactori , realizatori,producatori chiar si pe cei care controleaza bilete la intrarea in sala radio de concerte !?

Trimite un comentariu

sus