Skip to main content

Revista Super Bravo Girl își încetează apariția în România

 
Revista Super Bravo Girl își încetează apariția în România
Ultima ediție Super Bravo Girl a apărut pe 14 martie

Ultimul număr. Revista pentru adolescenți Super Bravo Girl, editată de Ringier în parteneriat cu Bauer (compania care deține acest titlu), a fost închisă.

Săptămâna aceasta, pe 14 martie, a fost distribit ultimul număr al revistei, care apare pe piața din România de mai mulți ani. Totodată, site-ul publicației, bravonet.ro, a fost redirecționat spre un nou produs al Ringier noizz.ro. 

Contactat de Paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general al Ringier, a declarat:

„Revista Bravo și site-ul erau editate împreună cu grupul Bauer. Era 50% Ringier și 50% Bauer, un joint venture ce datează de mai multă vreme. Bauer n-a mai fost foarte interesat să continue, iar Ringier n-a fost interesat să preia partea Bauer și atunci am decis, din motive economice, să întrerupem apariția. Așa cum e și destul de evident, printul scade destul de serios și nu vedeam un viitor de business în povestea asta.”

Ce s-a întâmplat cu echipa Super Bravo Girl? „O parte din echipa de pe editorial a fost redirecționată într-un nou proiect, un site pentru o categorie mai premium de oameni tineri, care se numește noizz.ro”, a explicat Mihnea Vasiliu. 

Publicitate

Super Bravo Girl era o publicație cu apariție bilunară, care avea un tiraj de aproximativ 13.000 de exemplare pe apariție. 

Ringier a mai editat și revista Bravo, titlu pe care l-a închis în aprilie 2014, după aproape 17 ani pe piața din România (detalii, AICI). 

  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • îmi pare rău că nu mai apare revista,deși sunt multe lucruri frumoase de urmărit. Poate aveți ocazia să reveniți pe piata.Va rugam și v iubim. Succes
 • Ce trist! Adoram revista, chiar dacă nu o colecționam de prea mult timp. Am doar o întrebare. De unde aș putea face rost de numerele pe care nu le am? Având în vedere ca la librării nu se mai gasesc...
 • - Noizz.ro este un soi de Vice, o revistă de fapt divers. Am văzut că există ediții și pentru țările în care Ringier colaborează cu Axel Springer.

  - Ce se întâmplă cu segmentul de reviste dedicat tinerilor? Disney plănuiește ceva?

  Bravo și Popcorn au fost revistele tinereții mele, acum noua generație are nevoie de alte reviste.
 • Sonia, pentru a urgenta procedura de restituire, te rugam sa ne trimiti un e-mail pe adresa [email protected] Avem nevoie de datele tale complete: numele abonatului, adresa si numarul de telefon.
  Multumim!
 • Buna, Sonia! Multumim pentru atentionare.
  Asa este, banii vor fi restituiti tuturor abonatilor. Acestia vor fi contactati de echipa Super BRAVO Girl pentru a rezolva situatia cat de curand.

Trimite un comentariu